Maak het jezelf makkelijk met deze 5 onderhoudstool tips

Je kunt jouw CCV Shop webshop helemaal zelf inrichten en onderhouden waar en wanneer je maar wilt via je eigen onderhoudstool. Via deze tool kun je bijvoorbeeld producten beheren en instellen, maar ook sleutelen aan de layout van je shop. Je kunt pagina’s aanmaken en inrichten, orders exporteren en ook jouw eigen abonnementsgegevens inzien. Maar de onderhoudstool kent ook functionaliteiten die niet bij iedereen bekend zijn, maar wel ontzettend handig kunnen zijn. In deze blog geven we je daarom ook een aantal tips over de onderhoudstool waarmee jij je voordeel kunt doen.

 

1. Domeinnaam koppelen of registreren

Wil je een extra domeinnaam voor jouw webshop, of wil je een domeinnaam naar CCV Shop verhuizen? Ook dit kan eenvoudig via de onderhoudstool. Je kunt daar namelijk een domeinnaam registreren, naar CCV Shop verhuizen, of kunt een reeds bestaande domeinnaam koppelen aan jouw nieuwe webshop. Uiteraard moet de door jou gekozen nieuw domeinnaam nog wel beschikbaar zijn om deze daadwerkelijk te kunnen claimen.

2. Nieuw thema uitproberen

Met behulp van het ‘in voorbeeld modus bekijken’ van een ander thema kun je een ander thema testen zonder dat jouw klanten enig verschil merken. Bevalt het geteste thema je? Dan kun je van thema wisselingen zonder dat deze verandering definitief is. De instellingen van jouw huidige thema blijven namelijk behouden. Je kunt via de onderhoudstool te allen tijde wisselen van webshopthema, en kunt dus onbeperkt zonder problemen kijken wat het beste bij jouw webshop past. Ook kan dit van pas komen wanneer je van plant bent om de look & feel van jouw webshop te veranderen. Je hebt alle tijd en mogelijkheden om een nieuw gekozen thema goed neer te zetten.

3. App ‘Stel een vraag’

Wil jij de bezoekers van jouw webshop snel en makkelijk contact laten leggen als ze vragen hebben over een product? Door middel van de app “Stel een vraag” kan een klant op iedere productpagina eenvoudig een vraag stellen via e-mail, telefoon of social media. De app is gratis te installeren in de App Store.

4. Snelkoppelingen

Bovenaan in de onderhoudstool kun je zelf snelkoppelingen toevoegen zodat het beheren van jouw webshop via de onderhoudstool je nog gemakkelijker afgaat. Een snelkoppeling stelt je in staat om een knop op je dashboard te plaatsen. Deze leidt je direct naar een specifieke pagina in het onderhoudspaneel die je veel gebruikt, bijvoorbeeld het productbeheer of de instellingenpagina. Je kunt hiermee direct doorklikken naar een menu dat voor jou relevant is.

5. Dashboard zelf inrichten

Je kunt in de onderhoudstool een eigen dashboard maken. Het dashboard is zo ontworpen dat je het naar eigen wens kunt inrichten en vormgeven. Voeg items toe die voor jou interessant zijn en pas de instellingen aan zoals je het zelf prettig vindt. Je kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig de gewenste tijdsperiode bepalen die je wilt inzien en de kleur van een item aanpassen zodat dit voor jou makkelijk werkbaar is. Je kunt bijvoorbeeld gegevens weergeven voor gisteren, vandaag, deze week, maand, kwartaal of jaar.Ook kun je de blokken slepen en op een andere plek neerzetten. Kijk snel in je onderhoudstool naar alle mogelijkheden!

Een kort overzicht wat je kunt zien in het dashboard:

  • Het aantal bezoekers dat jouw webshop heeft bezocht in een specifieke periode;
  • De omzet van de verkochte producten in een specifieke periode;
  • Een overzicht van de producten in de webshop waarvan de voorraad laag is;
  • Het aantal orders in een bepaalde periode;
  • Het aantal verkochte producten in jouw webshop;
  • De totale marges over de verkochte producten;
  • De inkoopkosten van de verkochte producten;
  • (Gast)blogs met tips en succesverhalen van klanten;
  • Een overzicht van de nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden van CCV Shop software.