5 tips om december te overleven in de horecasector

It’s the most wonderful time of the year. Gezelligheid, warmte, lekker eten, volle winkelstraten. Topdrukte, maar ook chaos voor jou als ondernemer als je niet uitkijkt. Maar geen zorgen. Wij helpen je! Met deze vijf tips wordt december voor jou een topmaand.

Tip 1: Voorbereiding is alles

Een goede voorbereiding is het halve werk en geeft je veel rust. Zorg dat je op tijd inkoopt, de menukaart voor de feestdagen alvast samenstelt en nadenkt over je drankenassortiment. Een speciaal likeurtje aanbieden tijdens de kerst kan nét even een finishing touch zijn (let op: zorg wel even dat deze ook in je kassasysteem staan). Zorg daarnaast ook voor de praktische zaken. Heb je genoeg papierrollen voor je terminal, wisselgeld en oplaadpunten voor je mobiele betaalterminal? Denk vooraf na over alle zaken die je geregeld wil hebben. Hoe eerder je begint, hoe beter.

Tip 2: Focus op je Unique Selling Points (USP’s)

Is het een uitstekende service, altijd vernieuwende recepten of de knusse huiskamersfeer? Vergroot jouw USP’s tijdens de feestdagen. Geef de chefs de ruimte om een middag te brainstormen over speciale gerechten of stel een speciale playlist samen met muziek speciaal voor de feestdagen. Waarom komen jouw gasten graag bij jou? Zorg ervoor dat juist dit er rond de feestdagen in overvloed is.

Tip 3: Happy employees, happy customers

Jouw medewerkers zijn het gezicht van jouw onderneming. Zij blij? Dan jij ook. Investeer in ze. Een barista-cursus voor de één? En voor de ander vaker een borrel met het team? Of misschien wordt het tijd om er versterking bij te zoeken vanwege te grote drukte? Als je weet wat er speelt, kun je hier op tijd iets mee doen. Zeker tijdens de drukke decembermaand is het van belang dat je op ze kunt rekenen. So keep ‘m happy :-).

Tip 4: Surprise!

Een goede voorbereiding, focussen op jouw sterke punten en blije collega’s zijn van groot belang. Maar de decembermaand is het moment om wat extra’s te doen voor jouw gasten. Een leuke actie, cadeautje bij de kassa, een feestdagenspecial. Zorg dat hun avondje uit het waard was. Verras ze!

Tip 5: Smooth betalen, zo gepiept

Ook tijdens het laatste kwartier kan je de verwachtingen van je gasten overtreffen. Zorg dat jouw gasten kunnen betalen zoals zij dat willen. Betalen met je smartphone of contactloos betalen? Geen probleem. Voorkom ook dat gasten lang moeten wachten om te kunnen betalen. Hoe? Wij helpen je op weg.

Merry Christmas!

Met nog 4 weken te gaan, is er geen tijd te verliezen. Heb je hulp nodig? CCV helpt je graag. Nu, in december en daarna!

Ook interessant voor jou

Hoe maak je jouw zaak klaar voor de feestdagen? 5 tips

Voor veel handelaars is de eindejaarsperiode een mooie opkikker in de verkoop. Reden te meer om je daarop goed voor te bereiden! Maar hoe doe je dat nu precies? Ontdek onze tips.

Lees meer
terras horecazaak

Meer klantloyaliteit in je horecazaak dankzij storytelling

Meer dan ooit moet je er als horeca-uitbater voor zorgen dat jouw zaak “the place to be” wordt en dat je je weet te onderscheiden van je concurrenten. Wat is het verhaal achter jouw zaak?

Lees meer