Hoe échte, pure producten het verschil maken

Nina Van der Auwera, alias ’t Pure Vrouwtje, zette in 2015 de stap naar het ondernemerschap. Haar webshop www.tpurevrouwtje.be is haar passie. Ze test ieder product erg grondig waardoor je zeker bent van duurzame kwaliteit en eerlijke producten. Hoe is Nina begonnen met haar webshop, en kijkt ze met een tevreden blik terug op haar beslissing?

Wat is het verhaal achter ’t Pure Vrouwtje?

Nina: “Alles begon bij een zware burn-out en de ontdekking van mijn hoogsensitiviteit. Om een voorbeeld te geven: ik reageer sterk op chemische producten, verdraag geen parfum en producten waarvoor dieren geleden hebben. Door het volgen van mijn hart én het ontdekken van producten die mij helpen bij het omgaan met overprikkeling kreeg ik opnieuw energie. Op die manier ontstond langzamerhand mijn passie voor échte, pure en cruelty free producten.”

Je ging op zoek naar een partner voor je webshop. Wat gaf de doorslag om te kiezen voor CCV?

Nina: “Verschillende zaken! Het feit dat ik mijn webshop eerst gratis kon uittesten was een grote hulp. Daarnaast is de uitleg heel helder, zijn jullie totaal niet opdringerig en is de vormgeving zo mooi. Jullie prijs is ook heel aantrekkelijk, zeker voor de kwaliteit die je krijgt. Het is wel even durven investeren, maar het levert op! Een ander pluspunt is dat je geen jaarcontract dient af te sluiten. “

Ik zie dat mensen bij jou terecht kunnen voor wierookstokjes tot natuurlijke make-up, van wenskaarten tot armbanden, … Naar welke producten is het meeste vraag?

“Het is écht maatwerk. Wat ik vooral merk is dat mensen op zoek zijn naar rust en daar kan mijn webshop bij helpen”, aldus Nina. “Vaak krijg ik een specifieke vraag die ik dan intuïtief beantwoord. Ik laat de mensen dan zelf kiezen wat ‘binnenkomt’, welk product ze willen. Vaak weten ze dat héél goed, ondanks het feit dat het een webshop is en ze dus niet kunnen ruiken, vastpakken of voelen.”

Nina: “Welke producten doen het heel goed? Alles met een geur. Dat is ook het eerste dat ik als feedback krijg nadat ze hun pakje hebben ontvangen: “De geur kwam me al tegemoet bij het openmaken”. Meer specifiek gaat het over zeepjes, essentiële oliën, kamersprays, badolie, gezichtsverzorging of wierook. Maar ook juwelen met edelstenen, kaarshouders, boeddha’s en kaartjes met rake boodschappen doen het heel goed. Make-up verkoopt beter in het écht: mensen willen kleuren echt wel liever zien en uitproberen. Maar eens ze hun product kennen, kopen ze het online.”

Wat is jouw belangrijkste doelgroep?

Nina: “Ik heb het gevoel dat mijn producten niet gebonden zijn aan een specifieke leeftijd. Mijn jongste klantje is 7 jaar en mijn oudste klant is er 74. Het gaat vaak over sensitieve mensen, zowel mannen als vrouwen, die op zoek zijn naar een eerlijk aanbod. Het feit dat ik zelf heel gevoelig ben en elk product uittest, geeft ook vertrouwen. Daarnaast is een pakje van ’t Pure vrouwtje pure verwennerij: elk pakje is anders, met een persoonlijke boodschap en vanaf 45€ gratis verzending én gratis staaltje.”

Op welke manier trek je bezoekers naar je webshop? Adverteer je op zoekwoorden, stuur je e-mails of is het voornamelijk door mond-aan-mond reclame?

“Nieuwsbrieven werken goed, maar het effect van kortingscodes voor gratis verzending is het grootst”, aldus Nina. “Klanten betalen écht niet graag voor de verzending van hun pakje. Daarnaast investeer ik veel in het schrijven van passende teksten bij elk product, het maken van filmpjes en het invoeren van gepaste zoekwoorden. Maar ook mond-aan-mond reclame is écht een topper voor mijn webshop!”

Ik liet mij vertellen dat je ook workshops en opleidingen organiseert. Hoe ben je op dit idee gekomen?

Nina: “Naast het beheren van mijn webshop geef ik inderdaad workshops en trainingen rond hoogsensitiviteit en het vinden van je levensmissie. Ik merk dat er veel behoefte is aan dergelijke informatie in een down-to-earth sfeer. Vaak zijn mensen bang dat ik iemand ben die in een wit gewaad op een berg mediteer. Maar ik ben echt iemand die met beide voeten op de grond staat. Het is niet omdat je bezig bent met spiritualiteit dat je zweverig in het leven staat. Ik merk door wat ik doe, hoe klein ook, dat ik toch vele levens kan helpen transformeren.”

Voor veel mensen is het niet altijd even duidelijk waarvoor deze producten dienen. Het schrijven van blogs kan mensen hierbij helpen. Ik zie dat jij dit zowel op je webshop als website doet. Heeft dit succes?

“Zeker, het geeft mensen een inkijk in je persoonlijk leven”, aldus Nina. “Schrijven is misschien wel mijn grootste passie en kost mij ook geen enkele moeite. Eens ik begin, vloeit het er allemaal vlot uit. Op productgebied heb ik nog niet veel blogs geschreven. Momenteel is er immers te weinig geheugencapaciteit op de server voor bijhorende foto’s.”

Je bent ook heel actief op social media, voornamelijk facebook. Welke info wil je hierop kwijt?

Nina: “Op social media laat ik vooral zien hoe ik de producten in mijn eigen leven gebruik en wat ze voor me betekenen. Want heel eerlijk, voor mij zijn dit niet zomaar producten. Het is iets waar ik me van ’s ochtends tot ’s avonds (en zelfs ’s nachts) mee omring. Heel eenvoudige dingen, zoals een druppeltje essentiële olie op mijn kussen, kunnen transformerend werken. Ik laat klanten dan ook graag meekijken in mijn leven, ik laat ze graag mee ‘beleven’.”

Welk advies wil je collega ondernemers meegeven bij het starten van een webshop?

Nina: “Neem goed je tijd om producten te kiezen. Zorg dat je er 100 procent van overtuigd ben en je niet meevaart op een ‘hype’, maar op iets dat duurzaam is. Enkel wanneer je je product ‘leeft’, werkt het. Een webshop is ook niet iets dat je er zomaar bijneemt. Wanneer je het goed wil doen en je je klanten echt service wil geven is het een voltijdse job.”

“Daarnaast zijn teksten zo belangrijk! Nog heel vaak zie ik webshops zonder enige uitleg van een product wat een gemiste kans is. Ook je prijzen zijn belangrijk dus denk hier heel goed over na: verlagen kan steeds, verhogen niet. Tot slot: verzorg je pakketjes. Verpak duurzaam, recycleer en maak het persoonlijk. Hierdoor onderscheid je je van de grote webshopreuzen!”