Maak jouw webshop Vaderdag-proof

Na Moederdag staat nu Vaderdag voor de deur. Dit is het moment om hier op in te spelen met jouw webshop. We geven je dan ook graag een aantal tips om je verkopen een flinke boost te geven. Denk hierbij aan het vormgeven van je campagne, een speciale pagina in het teken van Vaderdag en het gebruik van kortingcodes in jouw shop. Zet een fantastische campagne op je maakt niet alleen alle vaders gelukkig, maar je verhoogt ook nog eens het conversiepercentage van je shop!

​Doelgerichte vaderdagactie

Bedenk bij jezelf wat je wilt bereiken met je Vaderdagcampagne. Wil je nieuwe klanten bereiken, een speciale aanbieding voor bestaande klanten opzetten of meer likes op je Facebookpagina? Zorg ervoor dat je campagne op je doelstelling aansluit. Als je uit bent op meer likes kan je een leuk Vaderdagcadeau of verassingspakket weggeven. Vraag in je bericht of je fans hun vader willen taggen. Door dit te vragen krijg je meer interactie op het bericht. Bijvoorbeeld: heeft jouw vader dit cadeau echt verdient? “Tag je vader dan hieronder in de reacties en maak kans op een…”.

Maak gebruik van een kortingscode

Geef een percentage korting op je producten. Dit is snel en eenvoudig toe te passen via je CCV Shop. Of je nou wel of geen specifieke Vaderdagcadeaus aanbiedt het is altijd leuk om korting te geven. Het bieden van een speciale korting voor Vaderdag is een ideale manier om klanten te verleiden tot een aankoop. Je kunt werken met kortingscodes die enkel geldig zijn in de periode voorafgaand aan en tijdens Vaderdag. Wanneer je deze codes ook op social media en in mailings communiceert, kun je jouw webshopconversie ook via deze kanalen een extra zetje geven. Gebruik bijvoorbeeld ‘VADERDAG2018’ als code (via Startpunt > Mijn webshop > Kortingsbonnen > Voeg kortingsbon toe), of kies voor een bundelkorting via de ‘Productbundel app’ in de App Store van CCV Shop. Hiermee kun je een combinatie van producten voor een aantrekkelijke totaalprijs aanbieden zodat je korting kunt bieden, zonder flink margeverlies.

Pagina met vaderdagcollectie

Wil je de producten die geschikt zijn als Vaderdagcadeau op laten vallen op jouw webshop? Plaats deze dan op een aparte pagina van je webshop, de ‘Vaderdagpagina’. Geef de pagina een passende naam, zoals ‘Vaderdagaanbod’ of ‘Vaderdagcadeaus’. Wanneer je een dergelijke nieuwe pagina maakt die als landingspagina fungeert voor alle Vaderdagcadeaus, creëer je op die manier overzicht voor klanten en kun je bovendien via allerlei media (denk aan Facebook) eenvoudig naar deze pagina doorlinken. Vergeet niet om de pagina uit te lichten in het menu van je webshop, en plaats bijvoorbeeld een call-to-action op de homepage zodat klanten direct zien dat je een Vaderdagassortiment aanbiedt. Door op deze manier de aandacht van je bezoekers te trekken, vergroot je de kans dat ze overgaan tot het doen van een aankoop.

Bied je geen producten aan die op het eerste gezicht specifiek geschikt zijn voor Vaderdag? Probeer dan toch de producten uit je aanbod te selecteren die interessant kunnen zijn voor de doelgroep (vaders, oftewel volwassen mannen). Dit kunnen allerlei producten zijn, van gereedschap tot zaklantaarns, en van barbecuebenodigdheden tot een stropdas.

Bied gratis of snelle levering aan

Je klanten willen hun bestelling natuurlijk op tijd geleverd krijgen. Je hebt er altijd mensen tussen zitten die nog last minute een Vaderdagscadeau nodig hebben. Maak hier gebruik van! Als je normaal gesproken verzendkosten rekent voor een bestelling, kun je tijdens Vaderdag bijvoorbeeld gratis verzending aanbieden, of een product sneller te leveren. Hierdoor maak je het bestellen van een Vaderdagcadeau in jouw webshop extra aantrekkelijk. De kans is groot dat het conversiepercentage van je shop aanzienlijk verhoogt. Wil je een snelle levering aanbieden? Bied dan same day delivery aan via Sendcloud.

In samenwerking met verzendpartner Fadello zorgt SendCloud voor een betrouwbaar en schaalbaar Same Day Delivery netwerk. Je kunt als webwinkelier profiteren van een goedkoop tarief, ook op zaterdag. Communiceer voorafgaand en tijdens Vaderdag dus op je webwinkel dat je zes dagen per week op dezelfde dag kunt leveren, zondag uitgezonderd. Er geldt: “Voor 13.00 uur besteld, vandaag in huis”, ook op zaterdag dus.

Breng je (potentiële) klanten op de hoogte via Facebook

Publiceer een grappig en origineel idee voor een Vaderdagcadeau. Als je bericht viraal gaat bereik je niet alleen je bestaande klanten, maar ook potentiële nieuwe klanten. Verder kan je jouw facebookpagina een echte Vaderdagsuitstraling geven door de banner bovenaan je pagina te veranderen.

Schrijf een blogpost

Blog je al op jouw webshop? Of wil je hiermee beginnen? Grijp dan Vaderdag aan om een blog te schrijven. Plaats de blog enkele dagen voor Vaderdag en speel in op bezoekers die nog geen Vaderdagscadeau hebben gekocht.

Door te bloggen laat je zien waar je kennis en je passie liggen, en laat je in dit geval zien dat je inspeelt op feestdagen. Door een blog te schrijven met cadeautips voor Vaderdag laat je aan de lezers/bezoekers zien dat je met ze meedenkt, wat een reden kan vormen om hun Vaderdagaankoop uiteindelijk in jouw webshop te doen. Let wel op dat je de blog natuurlijk niet richt op de vaders zelf, maar op de zonen en dochters. Inspireer ze en probeer ze, als het even kan, te verrassen met cadeau ideeën die origineel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een blog met als onderwerp ’Nu besteld, is voor Vaderdag in huis!’ of ‘De beste Vaderdagcadeaus koop je bij…’. Deel je blogbericht op social media en verstuur deze ook als nieuwsbrief. Wanneer je ervoor zorgt dat het artikel niet tijdgebonden is, kun je het een volgend jaar opnieuw gebruiken, of een aangepaste versie van de blog online plaatsen. Wil je graag een aantal guidelines voor het schrijven van blogs? Lees dan eens dit artikel dat we eerder hebben gepubliceerd.

Vaderdag uitstraling

Tot slot moet je ervoor zorgen dat je webshop een echt Vaderdag uitstraling heeft. Pas de banners in je webshop aan zodat bezoekers direct zien dat ze bij jou terecht kunnen voor geschikte cadeaus.

De kans is groot dat je niet zomaar over passende Vaderdagfoto’s beschikt. Je zal begrijpen dat op veel afbeeldingen en foto’s die je online kunt vinden auteursrecht zit. Al die afbeeldingen zijn immers ooit door iemand gemaakt. Wil je zo’n afbeelding gebruiken, dan kun je de rechten hiervoor vaak kopen bij de maker, of bij een website die dergelijke foto’s ‘verkoopt’. Sommige afbeeldingen mogen vrij gebruikt worden, ook voor commerciële doeleinden, omdat de makers hiervan dit toestaan. Op de volgende websites vind je foto’s die je vrij kunt gebruiken:

Unsplash
De foto’s op deze website zijn van hoge resolutie en vrij om te gebruiken op welke manier je ook wilt. Iedere dag plaatsen de eigenaren van Unsplash tien nieuwe foto’s.

Little Visuals
Bij Little Visuals kun je je inschrijven op de nieuwsbrief. Wanneer je dit doet, krijg je iedere dag zeven foto’s toegestuurd per mail. De foto’s verschillen van een deurknop tot de motor van een vliegtuig. Het gaat dus niet enkel om afbeeldingen van steden of landschappen, zoals je bij veel websites ziet.

Pexels
Op Pexels vind je veel verschillende afbeeldingen. Van foto’s die te maken hebben met communicatie tot decoratie en technologie. Deze ‘verzamelsite’ is dus ideaal als je meerdere afbeeldingen zoekt, en geen zin hebt om veel verschillende websites af te speuren.