Nieuwe update CCV Shop: Zoeken 2.0, modulaire pagina’s, en meer!

Het is weer tijd voor een nieuwe CCV Shop software update! Dit keer introduceren wij onder andere zoeken 2.0 en modulaire pagina’s. Lees snel verder en ontdek de nieuwe mogelijkheden waar jij van kunt profiteren.

 

Zoeken 2.0

Het is belangrijk dat bezoekers zo snel mogelijk het juiste product kunnen vinden op jouw webshop. Wanneer ze het product niet kunnen vinden loop je het risico dat ze jouw webshop verlaten. Om klanten te helpen bij het snel vinden van producten is de zoekfunctie geoptimaliseerd met onder andere:

Live Search

Met behulp van Live Search kunnen jouw klanten de producten waar ze naar op zoek zijn nog sneller vinden. Met de geoptimaliseerde zoekfunctie besparen je bezoekers tijd. De zoekresultaten worden namelijk direct getoond terwijl de bezoeker typt.

Infinite Scroll (geoptimaliseerd op de zoekpagina)

Naast een goede menustructuur helpt ook een zoekfunctie bij het vinden van de juiste producten. Om de gebruikservaring te verbeteren bij het zoeken heb je de mogelijkheid om infinite scroll aan te zetten op de zoekresultatenpagina. Infinite scroll betekent dat wanneer een bezoeker de ‘onderkant’ van de zoekresultaten bereikt, jouw webshop automatisch meer content laadt. De scroll is ‘oneindig’ totdat de bezoeker daadwerkelijk het einde van de zoekresultaten bereikt. Deze nieuwe functionaliteit draagt bij aan de klantvriendelijkheid en werkt conversieverhogend omdat jouw bezoekers minder vaak hoeven te klikken.

Lay-out van de zoekresultaten (geoptimaliseerd op de zoekpagina)

Naast de algemene lay-out van jouw webwinkel kun je nu ook jouw producten op verschillende manieren weergeven. Je hebt keuze uit nieuwe mogelijkheden voor de ideale productweergave: blokweergave 1, blokweergave 2, lijstweergave 1, lijstweergave 2.

Zoeken op reviews (geoptimaliseerd op de zoekpagina)

Bezoekers willen graag weten hoe anderen het product ervaren en beoordelen en gaan daarom op zoek naar reviews wanneer ze een aankoop willen doen. Om hierop in te spelen is het vanaf nu ook mogelijk om bij de zoekinstellingen te sorteren op reviews. Naast reviews zijn er ook nog andere zoekfilters beschikbaar gemaakt zodat het zoeken nog sneller gaat.

Instellingen
De instellingen kun je vinden in de onderhoudstool via : “Startpunt – Mijn webshop – Instellingen – Zoeken beheren – Zoekfilters”. Lees hier de handleiding.

Uitbreiding modulaire pagina’s

In de software van CCV Shop kun je verschillende soorten pagina’s aanmaken zoals onder andere een blogpagina, FAQ-pagina, contactpagina. Om meerdere paginatypen op één pagina te kunnen plaatsen zijn enkele pagina’s nu vervangen door modulaire elementen.

Waar je voorheen een aparte pagina aanmaakte voor het aanmelden van een nieuwsbrief kun je dit nu perfect combineren met bijvoorbeeld aanbiedingen. Hoe handig is het om bezoekers direct te overtuigen om zich aan melden voor de nieuwsbrief door middel van een leuke aanbieding? En dat allemaal op één pagina. Welke pagina’s zijn vervangen door modulaire elementen?

– Algemene Voorwaarden
– Aanmelden nieuwsbrief
– Nieuwsbrief

Bovendien zijn alle pagina’s responsive en dus geschikt voor mobiel. In de toekomst gaan we meerdere pagina’s omzetten naar modulaire elementen zodat nog meer combinaties mogelijk zijn.

Instellingen
Je kunt dit instellen in de onderhoudstool via: “Startpunt – Mijn webshop – Mijn pagina’s”. Bekijk hier de documentatie.

CCV Online Payments: Introductie American Express en prijsverlaging Bancontact

Met Payment Service Provider CCV Online Payments kun je online betaalmethoden zoals creditcards, Bancontact, iDEAL en PayPal aanbieden. Binnen CCV Online Payments is vanaf nu een nieuwe betaalmethode toegevoegd waar jij gebruik van kunt maken: American Express. Het tarief voor American Express is €0,20 + tarief American Express per transactie. Daarnaast is de prijs van Bancontact verlaagd van €0,49 naar €0,39 per transactie. Bancontact is de meest populaire betaalmethode in België.

Instellingen American Express
Wil je gebruikmaken van American Express? Dit kun je eenvoudig zelf regelen in de onderhoudstool via “Startpunt – Mijn webshop – Instellingen – Bestelproces & voorraad – Betaalmethodes”. Lees hier de handleiding.

2 wishlist functionaliteiten gerealiseerd

We vinden het erg belangrijk om te luisteren naar onze klanten.Daarom hebben we een wensenlijst met functionaliteiten waar je je stem op kunt uitbrengen of zelf een nieuwe wens aan kunt toevoegen. In deze update werden er twee van deze functionaliteiten gerealiseerd.

Productfilters op subcategorie niveau 

Je kunt vanaf nu per subcategorie een productfilter instellen. Voorheen kon dit enkel per hoofdcategorie, maar door deze update kun je per subcategorie specifiekere filters instellen wat het gebruiksgemak van jouw webshop voor klanten vergroot.

Instellingen
Je kunt dit instellen in de onderhoudstool via: “Startpunt > Mijn webshop > Instellingen > Lay-out > Productfilters”.

Meerprijs op attribuutniveau doorvoeren

Als je de prijs van een attribuut binnen een attributenset aanpast, kun je er nu voor kiezen om deze prijs door te voeren voor alle producten die dit attribuut bevatten. Voorbeeld: de prijs van ketchup (attribuut) bij patat (product) wordt verhoogd van 0,15 naar 0,25. De prijs van ketchup wordt dan, wanneer je hiervoor kiest, ook direct bij alle andere producten aangepast die dit attribuut hebben (bijv. bij een frikadel). Let op: het geldt dus enkel wanneer je een prijs bij een attributenset aanpast.

Instellingen
Je kunt dit instellen in de onderhoudstool via: “Startpunt > Mijn producten > Attributensets”.

Wat hebben we nog meer ontwikkeld?

Lay-out pagina’s onderhoudstool

Wederom hebben diverse pagina’s in de onderhoudstool een nieuwe lay-out gekregen (Mijn webshop – Instellingen)

2 nieuwe apps: vergelijk.be en kieskeurig.be

Via deze apps is het mogelijk om je webshopproducten via een feed op de 2 grootste product- en vergelijkingssites van België weer te geven. Een extra marketingkanaal om je producten in de kijker te zetten!

Uitbreiding bpost Shipping Manager app

Voortaan is het mogelijk om via de bpost Checkout functie buitenlandse zendingen aan te bieden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld Nederlandse klanten de mogelijkheid bieden om hun pakket af te halen op een gekozen afhaalpunt, of een leveringsdag naar voorkeur op te geven. Voorheen was dit enkel mogelijk voor zendingen binnen België.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over deze update, neem dan contact op met ons supportteam via support@ccvshop.be of 057 215 215.