Ondernemen met passie in de horeca

We laten graag twee gepassioneerde ondernemers uit de sector aan het woord. Arya baat samen met een vriend Fabrik uit: een moderne gastropub waar sfeer en kwaliteit centraal staan. Voor een perfecte cappuccino moet je dan weer bij Nick zijn, eigenaar van Illy Shop in Antwerpen. Hoe proberen zij hun klanten een optimale ervaring aan te bieden? En op welke manier spelen betalingen daar een rol in?  Ontdek de betaaloplossingen van CCV voor de horecasector. 

Hoe zijn jullie in de horeca beland? En wat spreekt jullie zo aan in die sector?

Arya: “Benjamin en ik hebben beiden een ruime ervaring in de horeca. Na verschillende uitdagingen in andere sectoren kwam het steeds terug neer op onze grootste passie: horeca. Samen hebben wij zowat alles gedaan wat je er kan doen: van het helpen in de zaal, aan de bar en in de keuken tot het uitbaten van een zaak. Het samen starten van een eigen horecazaak was dan ook een logische stap. Werken in de horeca is hard, maar we beleven er ook zoveel plezier. We hebben beiden geen 9-to-5 mentaliteit en houden enorm van het sociaal contact en de losse sfeer onder de collega’s.”

Nick: “Ikzelf ben al 25 jaar horecaverdeler van Illy-koffie en wijnen. Om een totaalaanbod te tonen aan mijn klanten ben ik met Illy Shop gestart.

Arya, vanwaar komt de naam Fabrik?

Arya: “Wij zochten een naam die leuk klinkt én past bij de omgeving. Met Fabrik vinken we beide vereisten af. Ook in ons interieur komt het industriële aspect duidelijk naar voor. Het is een stijl die bij ons past.”

Was de keuze van jullie betaalterminal snel gemaakt? Waarop hebben jullie je keuze gebaseerd?

Nick: “Ikzelf heb twee CCV-betaalterminals. Een vaste betaalterminal voor in de zaak waarbij het vooral van belang was dat mijn betaalterminal contactloze betalingen ondersteunt vanwege het grote aantal lage bedragen. Daarnaast beschik ik ook over een CCV Mini: een compacter toestel en dus erg handig voor het ontvangen van betalingen wanneer ik klantenbezoeken doe.”

“Service staat centraal bij alles wat we doen dus ook in de keuze van onze mobiele betaalterminal”, aldus Arya. “De trend waarbij klanten aan de toog dienen te bestellen en betalen, vinden wij jammer. Wij willen de klanten aan tafel bedienen en daar ook onmiddellijk kunnen afrekenen. Natuurlijk is ook de factor prijs niet onbelangrijk geweest.”

Hoe betalen jullie klanten het liefst: met de kaart of cash?

Nick: “Wij merken dat de betaalkaart vaak de voorkeur krijgt. Tegenwoordig hebben de mensen eerder een kaart op zak dan cash.” “Ook bij ons is dit het geval. Deze manier is niet alleen veiliger, maar de kans op foute terugbetalingen is ook onbestaande”, aldus Arya.

Zien jullie een evolutie doorheen de jaren?

Arya: “Wij zijn nu bijna 2 jaar bezig en merken een duidelijke opmars van elektronische betalingen. Waar mensen vroeger enkel grote bedragen met de kaart betaalden omdat ze niet genoeg cash bij zich hadden, zien we nu dat mensen ook voor kleinere bedragen steeds vaker naar hun bankkaart grijpen.” “Wij zien dezelfde trend bij onze klanten”, aldus Nick.

Kregen jullie al vaak de vraag naar contactloos betalen?

Nick: “Deze manier van betalen komt steeds meer ter sprake. Sommige klanten beginnen er zelf over, anderen maak ik er attent op wanneer ik het symbooltje op hun betaalkaart zie.”
“De eerste keer dat onze klanten contactloos betalen, verloopt nogal onwennig, maar daarna zijn ze er snel mee weg”, zegt Arya. “Ook wij als uitbaters staan er positief tegenover. Bij bedragen onder de €25, wat veel voorkomt bij ons, dienen de klanten immers geen pincode in te geven. De betaling gebeurt dus niet alleen sneller, maar is ook eenvoudig en veilig.”

Zijn jullie ook online aanwezig?

Arya: “Op onze website www.fabrikantwerp.be kunnen mensen al heel wat info vinden: openingsuren, menu- en drankkaart en toekomstige evenementen. Voor een webshop zijn we eerlijk gezegd nog niet klaar. Momenteel ligt onze focus op het aanbieden van correcte en kwaliteitsvolle gerechten in ons pand. Maar zeg natuurlijk nooit nooit!”

Nick: “Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen van onze webshop. In onze winkel vinden mensen alles om thuis de perfecte espresso te bereiden, gaande van koffietoestellen tot baristatoebehoren. Dit aanbod gaan we op vraag van onze klanten binnenkort ook online ter beschikking stellen! Als extra service willen we immers de optie ‘bezorgen en afhalen’ aanbieden.

Arya, jullie organiseren regelmatig livesessies in Fabrik. Is dit op vraag van jullie klanten of op eigen initiatief?

Arya: “Allebei. Het idee ontstond tijdens onze opening. We nodigden enkele muzikanten uit om voor sfeer en gezelligheid te zorgen. De reacties waren zodanig positief dat we besloten om dit vaker te organiseren. Door verschillende stijlen aan bod te laten komen, bereiken we bovendien telkens een ander publiek. Liveoptredens in combinatie met lekker eten en cocktails is in onze ogen een winnende formule.”

Hoe proberen jullie mensen te verleiden tot een bezoekje aan jullie zaak?

Nick: “We geloven sterk dat wanneer mensen met een goed gevoel de zaak buitenstappen, ze dit ook zo doorvertellen aan vrienden en familie. De naamsbekendheid van Illy en onze Instagramaccount spelen natuurlijk ook in ons voordeel.” “ Wij zijn erg actief op social media, vnl. Instagram, voegt Arya hieraan toe. “Daar zien klanten de nieuwe suggestie van de week, waar we allemaal mee bezig zijn en wat ze kunnen verwachten in de nabije toekomst.”

Bedankt voor dit interview. Wij wensen jullie alle succes verder!

De juiste betaaloplossing voor je restaurant, brasserie of café!

Een horecazaak vereist de nodige flexibiliteit. Klanten willen hun drankje of maaltijd nuttigen aan tafel, op het terras of aan de bar. Om de beste service te bieden, wil je klanten dan ook ter plaatse laten betalen. CCV heeft een ruim aanbod betaaloplossingen voor horecazaken! Twijfel je tussen een mobiele of vaste betaalterminal, of tussen onze koop-en huurformules? Wij geven een woordje uitleg en tonen de betaaloplossingen van CCV voor de horecasector.