Spelhuis: van succesvolle webshop naar fysieke winkel

Sarah en Sven zijn niet alleen zot van elkaar, maar ook van (bord)spellen. Hun doel: zoveel mogelijk mensen aan het spelen krijgen. Een gedeelde passie met webshop Spelhuis als resultaat. Aangezien service en beleving centraal staan, beslisten ze begin dit jaar om ook een fysieke winkel te starten. Waarom en hoe ze dit deden, lees je hieronder! Ontdek hoe je snel en eenvoudig je eigen webshop kan starten met CCV Shop. 

Hoe zijn jullie in deze markt gerold?

Sarah: “Wij spelen beiden al erg lang als hobby, maar misten een leuke plek in Limburg om vernieuwende spelletjes te kopen. Op basis van onze jarenlange ervaring beslisten we om dit gat in de markt te vullen en zelf een webshop te beginnen.”
Sven: “Wij dachten op dat moment echt van ‘hoe moeilijk kan het zijn?’. Iets waar we nu hard mee moeten lachen, want we hadden nooit gedacht dat Spelhuis zo ging groeien. Het is onze grootste passie, maar we combineren dit beiden nog met onze fulltime job.”

Vanwaar deze naam?

Sarah: “Wanneer mensen denken aan bordspellen, denken ze vaak aan mannen met lange paardenstaarten ergens in een donkere ruimte. Wij willen het tegendeel bewijzen. We zijn er immers van overtuigd dat bordspellen voor iedereen zijn: of het nu gaat om kinderen, koppels of gezinnen. We runnen de webshop ook van thuis uit en willen de nadruk leggen op het gezellige en familiale karakter van het product. De naam Spelhuis bedekt niet alleen al het bovenstaande, maar ligt ook vlot in de mond.”

Waarvoor kan men bij jullie allemaal terecht?

Sven: “Wat klein begon, is nu zo klein niet meer. Ondertussen vind je bij ons meer dan verschillende 3000 artikelen. Gaande van de spellen zelf tot verf en accessoires.  Wij zijn een speciaalzaak waardoor je bij ons geen standaard Monopoly zal vinden, maar enkel met zorg uitgekozen spellen van hoge kwaliteit. Bij onze selectie houden we steeds rekening met twee factoren: spelers hebben zelf vat op het spelverloop (niet geluksgebonden) en het spel is op een bredere doelgroep gericht dan kinderen.”

In een nichemarkt is een goed contact met klanten essentieel. Hoe doen jullie aan klantenbinding?

Sarah: “De betrokkenheid met onze klanten is erg groot. Zij kennen ons goed, maar omgekeerd is dit ook het geval. We proberen steeds een persoonlijke touch te geven aan onze pakketjes: gaande van een persoonlijk briefje met vakantiewensen tot de doopsuiker bij de geboorte van onze dochter. Dit alles neemt tijd in beslag, maar de leuke reacties achteraf doen enorm veel deugd.”

Sven: “Klanten weten ook dat ze ons op verschillende manieren mogen contacteren: via onze bedrijfs- of persoonlijke facebookpagina, chat, mail of telefoon. Om onze trouwe klanten te belonen, maken we gebruik van Joyn als loyalty- en puntensysteem. Mensen die online kopen, belonen we d.m.v. gratis verzending. Mensen in de fysieke winkel kunnen eveneens punten opsparen.”

Hoe kwam je bij CCV terecht als webshopplatform?

Sarah: “We wisten dus al snel wat we wilden verkopen en online leek ons de meest haalbare manier om te combineren met onze fulltime jobs. We deden online research naar de mogelijkheden en kwamen zo bij CCV terecht.”

Sven: “Als startende ondernemer zit je met heel wat vragen. Het feit dat je met CCV Shop zowel over een softwareplatform als  over een online betaalprovider beschikt, spreekt enorm aan. Als ondernemer word je dus ontzorgd van die koppeling en kan je voor al je vragen terecht bij één partner. Erg handig voor een beginner, maar het platform groeit ook met je mee. Via de appstore heb je toegang tot een ruim aanbod koppelingen voor verzending, marketing etc.”

Je kan kiezen om de webshop zelf in te richten of gebruik te maken van onze online hulp.  Wat kozen jullie en waarom?

Sven: “Met onze beperkte kennis van webshops en software zijn wij er toch maar in geslaagd om onze webshop volledig zelf in te richten op anderhalve maand tijd. Iets waar we wel fier op zijn! Als starter wil je immers zoveel mogelijk zelf doen om kosten te besparen. Dit is perfect mogelijk door de gebruiksvriendelijke software en het supportpersoneel dat steeds voor je klaar staat en je bijstaat waar nodig.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De webshop liep goed, maar jullie zagen al snel de meerwaarde in van een fysieke zaak als aanvulling. Kan je dit even toelichten?

Sarah: “Inderdaad, wij planden een bijbouw van ons huis en speelden met het idee om deze als winkelruimte in te zetten.  Vooral om meer aan klantenbinding te kunnen doen, maar ook om meerwaarde te creëren aan ons product. Een voorbeeld: mensen haten spelregels. Iets wat wij in de winkel graag uitleggen waardoor je bij thuiskomst onmiddellijk kan beginnen spelen. Het is voor ons ook leuker om een spel in te pakken als je weet voor wie het bedoeld is. Ook na verzending staan wij klaar voor onze klanten. Ontbreekt er bijvoorbeeld een pion van je spel? Hiervoor staan wij garant en proberen we ons te onderscheiden van de concurrentie.”

Sven: “Onze off- en online winkel loopt enorm door elkaar. Vaak zien mensen op onze webshop een nieuw spel staan dat ze in de winkel komen bekijken en kopen. Er is ook niemand van onze offline klanten die niet online kijkt. Al is het bijvoorbeeld om de voorraad te checken van zijn of haar gewenste spel. Het soort verkochte spellen loopt on- en offline ook verrassend gelijk.

Welk advies willen jullie, op basis van jullie ervaringen, meegeven aan (startende) ondernemers?

Sarah: “Durf de stap te zetten! Omring je met mensen die weten waarover ze spreken en laat je inspireren.”
Sven: “Wij geloven sterk dat ondernemen het beste werkt wanneer je een product of service brengt vanuit je eigen passie. Met andere woorden: als je ergens iets beter van wil maken. Dit is wat wij proberen met Spelhuis.”

Zelf een webshop starten? Ontdek hoe je dat doet met de alles-in-één webshopsoftware van CCV Shop!