Waarom de afschaffing van toeslag elektronisch betalen goed is voor consument en handelaar

toeslag-elektronisch-betalen

Vorige week in het nieuws: vanaf deze zomer mag jij als handelaar geen toeslag meer doorrekenen aan klanten die met de kaart willen betalen. Een beslissing die het elektronisch betalen zal stimuleren en een reden te meer om te kiezen voor een transactie-aanbod op maat van jouw onderneming.

Klant is koning

De huidige consument betaalt bij voorkeur met de bankkaart. Het is snel, gemakkelijk en veilig. Toch moet je voor lage bedragen als klant vandaag de dag soms een extra toeslag betalen.  Voor de handelaar een vervelende vraag om te stellen en bij klanten stuit het op negatieve commentaar. Elektronisch betalen is een deel van de shopping-ervaring geworden, net zoals gratis parkeren. En net daar mag je als handelaar niet tegenin gaan.

Betaal niet meer dan nodig

De kostprijs van elektronisch betalen is reeds sterk gedaald, maar houdt vaak geen rekening met een specifieke situatie. Een aanbod op maat van de handelaar komt hieraan tegemoet.

Een praktijkvoorbeeld: heb je als bakker veel transacties onder de €5? Dan is eenzelfde transactieprijs als de kledingwinkel om de hoek niet op zijn plaats. Het is onze ambitie om elke handelaar te begeleiden naar de beste betaaloplossing voor zijn zaak, zowel on- als offline. Het is belangrijk om bepaalde zaken in vraag te durven stellen.

Betaal je iedere maand een vaste abonnementskost, ook tijdens het verlof? Ons lijkt het logisch dat wanneer je geen transacties doet, je niets hoeft te betalen. Laat je persoonlijk tarief berekenen en betaal niet langer teveel.

Conclusie

De beslissing van onze regering komt de handelaar dus op meerdere manieren ten goede. Je klanten ervaren hun bezoek aan je onderneming positiever, je loopt geen omzet mis door extra toeslagen te vragen en je administratie vereenvoudigt.