Beautychick.be: van fysiek schoonheidsinstituut naar webshop

Nathalie had haar eigen schoonheidsinstituut en breidde dat in 2014 uit met de webshop Beautychick.be. Ondertussen is het schoonheidsinstituut dicht en focust Nathalie zich, naast haar job als Management Assistant, op haar webshop.

Wat kunnen (potentiële) klanten op jouw webshop kopen?

Nathalie: "De webshop is een mooie verzameling van verzorgingsproducten, gaande van nagellak, make-up en gelaats- en lichaamsproducten tot gerelateerde accessoires zoals toilettasjes. De merken die ik aanbied, zijn degene die ik destijds in mijn instituut gebruikte en waarvan ik weet dat het de beste kwaliteit is."

Waarom heb je destijds een webshop opgestart?

Nathalie: "Ik nam met mijn schoonheidsinstituut soms deel aan evenementen. Daar maakte ik kennis met mensen die geen klant waren van het instituut maar die wel geïnteresseerd waren in mijn producten. Dankzij de webshop kon ik ook die mensen verder helpen."

Was de uitbreiding van je klantenbestand het meest doorslaggevend om dit avontuur te starten?

Nathalie: "Het was een combinatie van verschillende factoren. Een gesprek met een vertegenwoordiger van CCV heeft me uiteindelijk over de streep getrokken. Het is natuurlijk aangenaam als je een breder publiek kan aanspreken. Maar door de gebruiksvriendelijke software van CCV Shop kon ik gemakkelijk zelf aan de slag. Na een opleiding door één van hun experts, bleek dat een geslaagde formule voor mij te zijn. Als kers op de taart, kan ik 7/7 bij CCV terecht als ik problemen heb, en dat in mijn eigen taal."

Op basis van dit gesprek koos je dan voor CCV als partner voor e-commerce.

Nathalie: "Niet alleen daarom. Het is uiteraard heel gemakkelijk om je webshop zelf te maken en nadien eenvoudig zelf te beheren. Maar het is gewoon een groot voordeel dat alles aspecten, zowel technisch als op gebied van betalingen, door één leverancier beheerd worden. Ik heb één contactpunt tot wie ik mij kan richten met al mijn vragen."

In welke mate heeft deze partnership jouw zaak veranderd?

Nathalie: "Je moet weten dat mijn klanten hun betaling vroeger verrichtten door middel van overschrijving. Op zich niet veel heisa maar het gebeurt vaak dat mensen vergeten overschrijven, en dan moet je als zaakvoerder heel wat moeite doen om die betalingen uiteindelijk te ontvangen. Nu komen de betalingen eenvoudig binnen, kan ik alles beter opvolgen en heb ik minder administratie, wat niet alleen een voordeel is voor mij maar ook voor mijn boekhouder."

Op welke manier onderscheidt Beautychick.be zich van andere webshops gespecialiseerd in beauty producten?

Nathalie: "Doordat ik producten verkoop die destijds in mijn instituut te koop waren, vind je deze producten niet in een parfumerie of supermarkt. Dat maakt het geheel wat exclusiever. Bovendien krijgen klanten advies op maat vanuit mijn ervaring als schoonheidsspecialiste. En er is altijd de mogelijkheid om een product te komen testen voordat het aangekocht wordt."

Is het de bedoeling dat Beautychick een webshop blijft of volgt er binnenkort een fysieke winkel?

Nathalie: "Er komt geen fysieke winkel omwille van de tijdstippen waarop een winkel open moet zijn. Daar zit weinig flexibiliteit in, iets wat ik met de webshop wel heb. Zo kunnen klanten hun producten komen afhalen en op afspraak producten komen testen."

Welk advies wil je meegeven aan collega-ondernemers die hun eigen webshop willen starten?

Nathalie: "Een goede voorbereiding is de helft van het werk. Het klinkt cliché maar het klopt als een bus. Had ik op voorhand geen duidelijke structuur voor mijn webshop uitgetekend, dan zag mijn zaak er vandaag waarschijnlijk chaotischer uit en zou ik continu aanpassingen aan het doorvoeren zijn. Een webshop is voor een schoonheidsinstituut bovendien een goede manier om extra inkomsten te genereren. Op de behandelingen heb je namelijk een kleinere marge dan op de producten die je in de webshop verkoopt."

Meer info?

Vragen over de e-commerce oplossingen die het meest geschikt zijn in jouw beautysalon? Ontdek ons aanbod.
Vragen over de betaalterminals die het meest geschikt zijn in jouw beautysalon? Ontdek ons aanbod.