b’Elle: een (kinder)droom die uitkomt

Stephanie startte in 2011 met haar eigen onderneming. Iets waar ze al zo lang van droomde. b’Elle is ondertussen uitgegroeid tot twee winkels en een webshop waar je terecht kan voor de nieuwste modetrends en musthaves. Bij b’Elle betaal je als klant vlot elektronisch met het CCV starterspakket! Stephanie vertelt je graag over haar ervaringen.

Wat gaf de doorslag om te starten met je eigen zaak?

Stephanie: “Al sinds ik me kan herinneren droom ik van een eigen winkel en ben ik gefascineerd door juwelen, handtassen, schoenen en kleding. Het is dus een idee waar ik al heel lang mee speelde. Door na mijn marketingstudies nog een extra cursus kleur-stijl-en imageconsulente te volgen werd mijn passie en gevoel voor mode alleen nog maar sterker. Dit in combinatie met de volledige steun van mijn ouders en nabije omgeving zorgde ervoor dat ik de stap durfde zetten. In mijn geval  was het dus een (kinder)droom die uitkwam.”

Vanwaar de keuze voor de naam b’Elle?

Stephanie: “b’Elle is gemakkelijk uit te spreken en heeft een positieve weerklank. Belle betekent mooi in het Frans en dat is hoe we onze klantjes zichzelf graag willen laten voelen. Dat je mooi bent hoe je bent en dat onze kleding en mode-accessoires je uitstraling alleen maar extra kunnen boosten. Door de ‘ te gebruiken zetten we ‘elle’ in de verf, wat ‘zij’ betekent en meteen ons doelpubliek direct in de verf zet. Zij is mooi. Mooi voor haar.”

Waarvoor kan men bij jullie terecht?

“Bij b’Elle willen wij jou graag laten zien dat fashion niet altijd duur hoeft te zijn”, aldus Stephanie. “Ons team verzamelt de nieuwste trends en musthaves met heel veel zorg en liefde voor je uit. Naast stijlvol staat b’Elle vooral voor uniek en betaalbaar. Laat je tijdens het shoppen volledig gaan zonder achteraf spijt te hebben van die te dure aankoop die je beter had (maar niet kon) laten staan.

Een andere fijne gedachte is dat je niet veel andere dames zal tegenkomen met hetzelfde item. Dit omdat we bij b’Elle steeds kiezen voor kleine oplages en deze verdelen over onze beide boutiques, zo kunnen we onze collecties wekelijks vernieuwen. Wacht daarom nooit te lang met kiezen want op is bij ons meestal ook echt op.”

Je bent zaakvoerder van een webshop en 2 winkels. Wat was er eerst en waarom?

Stephanie: “De fysieke winkel dit omdat ik de nood voelde aan een gezellige, kleinschalige en lokale winkel met modeaccessoires aan een betaalbare prijs. Dit met een steeds wisselende collectie om mensen ervan te overtuigen dat unieke en leuke eye catchers niet altijd duur hoeven te zijn. De uitbreiding naar kleding kwam later maar was een logische stap.”

Zijn er verschillen tussen jullie online en offline aanbod?

Stephanie: “Toch wel! Omdat wij bij b”Elle bewust kiezen voor kleine oplages die elkaar snel afwisselen is het aanbod in onze twee boutiques steeds groter dan op de webshop. Iets waar we in de toekomst aan willen werken. Het grootste voordeel van de webshop nu is dat klanten een idee krijgen van de beschikbare stijlen en het een oplossing biedt voor mensen die door tijdsgebrek of verre afstanden niet in onze winkels geraken.”

Welke betaalmogelijkheden aanvaard je in de winkels en webshop?

Stephanie: “Op onze webshop kunnen klanten elektronisch (maestro en creditcard) en met gekregen cadeaubonnen betalen. In onze winkels is dat ook het geval en komt daar nog cash bij.

We kozen bewust voor een ruim aanbod omdat ik het zelf erg vervelend vind wanneer ik beperkt word in mijn betaalmogelijkheden. Is mijn betalingsvoorkeur niet beschikbaar? Dan is de kans groot dat ik een product niet koop. Met deze filosofie in het achterhoofd kozen we de juiste betaalmethodes voor onze winkels en webshop.”

Was je onmiddellijk overtuigd om elektronische betalingen te ontvangen? Of eerst enkel cash?

Stephanie: “Wij zijn vanaf het begin op de kar van elektronische betalingen gesprongen. Dit is in mijn ogen een evidentie die niet uitgesloten kon worden gezien de voordelen voor mij als handelaar én mijn klanten.”

Je koos voor CCV als partner voor je betaaloplossing. Waarom?

Stephanie: “Ik kreeg heel fijne reacties over CCV van collega-ondernemers in mijn omgeving toen ik op zoek was naar een nieuwe partner voor mijn betaaloplossingen. Na een fijn en open gesprek was ik direct overtuigd om met CCV samen te werken. De opstart en communicatie verliep tot nu toe ontzettend vlot waardoor ik geen enkele reden zie om ooit nog voor een andere partner te kiezen.”

Vanwaar de keuze voor het starterspakket van €49/ maand?

Stephanie: “Zowel qua prijs als kwaliteit vind ik het starterspakket een topper. Feit dat er nog heel wat transacties inbegrepen zijn in je pakket maakt dat je uit kan gaan van een stabiele en goede prijs. De vaste betaalterminal werkt heel gemakkelijk en wanneer er toch vragen of storingen zijn is jullie service-team direct paraat om ons verder te helpen.”

Welk advies wil je meegeven aan collega-ondernemers die hun eigen zaak of webshop willen starten?

Stephanie: “Durf te springen in het onbekende. De dag met de allerbeste omstandigheden die je geen enkel risico meer geeft om een eigen zaak op te starten zal er nooit zijn. Zolang je steeds handelt naar eigen gevoel met een duidelijk overzicht van pro’s en contra’s kan er niet veel mislopen. Laat je steeds adviseren door een professional die met zijn/haar voeten in de ondernemerswereld staat en een goede boekhouder. Leef je dromen vandaag, zodat je morgen kan terugkijken op de allerfijnste herinneringen.”