BiBaBoe-gifts: klanten blij maken met gepersonaliseerde geschenken

Bibaboe-gifts

Joyce (25) is erin geslaagd om naast haar fulltime job, BiBaBoe-gifts uit de grond te stampen. Een tof winkeltje en webshop waar je terecht kan voor een ruim aanbod (gepersonaliseerde) geschenken. Om in haar winkeltje, maar ook bij leveringen aan huis, vlot betalingen te ontvangen koos Joyce voor de CCV Mini. Wij waren benieuwd naar haar ervaringen!

Je runt sinds 2016 BiBaBoe-gifts. Hoe kwam je op het idee?

Joyce: “Ik hou ervan om creatief bezig te zijn en treed graag in contact met andere mensen! Toen ik bijvoorbeeld voor de eerste keer tante werd, probeerde ik een pampertaart in elkaar te steken. Toen daarna ook de cadeautjes voor de babyborrel en doop volgden groeide bij mij het idee om hier meer mee te doen. Zo gezegd, zo gedaan: ik volgde een thuiscursus bedrijfsbeheer en begon aan mijn businessplan! Toen mijn boekhouder even enthousiast was als ik, heb ik de sprong gewaagd!”

Vanwaar de keuze voor dit marktsegment?

Joyce: “Cadeautjes zijn een erg dankbaar product waar ik zelf veel voldoening uithaal! Enerzijds door mijn klanten blij te maken met het bestelde artikel, maar ook door de leuke ervaring die mijn klant krijgt bij het afgeven van zijn of haar gepersonaliseerd geschenkje. Zelf hou ik ook enorm van kindjes, wat je ook wel terugziet in mijn productaanbod!

Joyce Brunfaut

Was personalisatie mogelijk van bij de start of heb je dit pas later toegevoegd?

“Het personaliseren van de geschenken was van bij de start mogelijk. Dit was voor mij een noodzakelijke vereiste aangezien ik mensen van A tot Z wil begeleiden. Neem het voorbeeld van een geboorte: de kersverse ouders kunnen bij mij terecht voor de personalisatie van hun doopsuikers tot verpakkingen, maar ook de vrienden en familie voor cadeautjes volledig afgestemd op het geboortekaartje. Consumenten vinden het fijn als ze alles bij één partij kunnen bestellen. Iets waar ik heel fijne feedback over krijg!”

Wat maakt jouw onderneming uniek? M.a.w. wat zijn voor klanten redenen om bij jou te bestellen?

Joyce: “De verregaande mogelijkheden van personalisatie en het feit dat je voor al je geschenkjes bij één partij terecht kan! Bij BiBaBoe-gifts heb je keuze uit 1001 lettertypes, waar dit op andere webshops vaak gelimiteerd is tot een handvol. Service is voor mij erg belangrijk en vertaalt zich bijvoorbeeld in het feit dat de betaling pas dient te gebeuren wanneer de consument 100% tevreden is met het ontwerp en de realisatie. Ik doe mijn werk met heel veel passie en hoop mensen steeds gelukkig te maken met hun gekozen artikel. Zij blij, ik blij!”

Wat was er eerst: je winkeltje of webshop? En waarom?

Joyce: “Ik ben in 2016 begonnen met een kamer in huis in te richten als winkeltje in combinatie met een website. Dit was voor mij een ideale start. Enerzijds had ik de nodige vrijheid door van thuis uit te werken en zelf mijn dagindeling te kunnen bepalen! Anderzijds kwam het grootste deel van de bestellingen toen van mensen uit de buurt en konden zij dus gemakkelijk langskomen.

Sinds september 2017 heb ik hier een webshop aan toegevoegd om meer mensen te bereiken! De opgedane ervaringen van mijn winkeltje en website kwamen hier goed te pas. Ik wist toen namelijk al welke artikelen goed verkopen, welke minder en heb hier mijn online productaanbod op aangepast!”

Merk je een duidelijk onderscheid tussen online (webshop) en offline (winkel) klanten?

Joyce: “Ik kan geen duidelijke lijn trekken tussen de twee groepen! Ik zie het vaak gebeuren dat mensen iets zien op mijn facebookpagina, het bestellen op de webshop, langskomen voor afhaling, ondertussen nog een ander leuk item zien en zo zijn we weer vertrokken. Het zijn twee kanalen die elkaar enorm versterken wat erg leuk is om te zien!”

Je ontvangt betalen via de CCV Mini. Hoe kwam je bij dit toestel?

Joyce: “Een vriendin van mij werkt bij CCV dus ging ik bij haar voor advies wat betreft het aanvaarden van betalingen in mijn winkeltje. De voorwaarden waren duidelijk: ik was op zoek naar een betaalbare oplossing die ik gemakkelijk kon meenemen op verplaatsing. De CCV Mini kwam er duidelijk naar voor als winnaar en ik ben nog steeds heel tevreden over het gebruiksgemak ervan.”

Je bent erg actief op Facebook. Welke boodschap wil je daar overbrengen?

“Klopt! Ik ben een grote fan van Facebook”, aldus Joyce. “Het is een gratis en eenvoudig medium om veel mensen te bereiken. Ik probeer op regelmatige basis foto’s te plaatsen van realisaties, maar ook wanneer er nieuwe artikels zijn!”

Facebook bibaboe-gifts

En loont deze aanpak?

Joyce: “Ja hoor! Wanneer ik een bepaald product in de kijker plaats, merk ik de daaropvolgende weken een stijging in de verkoop! Mensen hoeven dus vaak maar een leuk voorbeeldje te zien om daarna zelf te brainstormen.”

Wat vind je zelf het leukste aan het ondernemerschap? En het minst leuk?

Joyce: “Ikzelf vind de vrijheid het allerleukste. Je bepaalt zelf wat je wel of niet graag doet, wanneer je het doet en hoe je het doet! Daarnaast geeft het je, of mij althans, een enorme voldoening wanneer je terugkijkt op reeds gerealiseerde projecten. Je leert enorm veel bij, over jezelf maar ook over het ondernemerschap!

Het minst leuke aan zelfstandig zijn is de administratie en de schrik of je wel zeker met alles in orde bent. De juiste ondersteuning is hier dus essentieel!”

Welk advies wil je, op basis van jouw ervaringen, meegeven aan startende ondernemers?

Joyce: “Doe alleen wat je graag doet en doe het met volle goesting! Waak er ook over dat je inspanningen voldoende opleveren. Bij de start van BiBaBoe-gifts had ik projecten waar ik tot 10u mee bezig was, maar waar ik geen 10 werkuren en materiaal kon voor vragen aan je klanten. Zoek daar naar een goed evenwicht op basis van ervaringen en onderzoek! Dit is initieel een moeilijke, maar toch zo dankbare oefening!