Betaalterminals vergelijken: welke soorten zijn er?

Je wilt je betaalverkeer goed en efficiënt kunnen regelen? De juiste betaalterminal voor je zaak is dus cruciaal. Maar hoe selecteer je het juiste exemplaar? Laat ons je begeleiden zodat je gemakkelijker betaalterminals kan vergelijken en door de bomen het bos ziet.

Als zaakvoerder stel je alles in het werk om je klanten tevreden te stellen. Je wilt hen hun favoriete betaalmethoden aanbieden en hen veilig, snel en eenvoudig laten betalen. Elektronisch betalen biedt dan ook heel wat voordelen. Maar dan komt het: welke betaalterminal is het meest geschikt voor jou?

Je hebt veel opties en wellicht heel wat vragen. Er is veel stof om over na te denken:

Vele vragen werden al in eerdere blogposts opgelost. Vandaag zorgen we voor een overzicht met de belangrijkste verschillen én gelijkenissen tussen betaalterminals zodat je ze gemakkelijker kan vergelijken.

Een vaste betaalterminal vs. een mobiele terminal

Welke betaalterminal je het best kiest, hangt af van je business. Een vaste betaalterminal is geschikt voor handelszaken met een vast afrekenpunt. Die blijft op de toonbank en draait standaard op een vaste internetverbinding. Heb je meerdere kassa’s? Dan zullen er meerdere betaalterminals nodig zijn. Voorbeelden van vaste betaalterminals zijn de CCV Budget, PinPad P400 en CCV Smart.

Heb je een horecazaak of ben je actief in de ambulante handel? Dan is een mobiele betaalterminal een meer geschikte optie voor jou. Niet alleen kan je deze draadloze betaalterminal overal mee naartoe nemen (denk maar aan beurzen, pop-ups, markten of als je dienstverlening doet aan huis), je kan de terminal ook gemakkelijk door meerdere personeelsleden laten gebruiken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een WiFi-verbinding of 4G. Eens je dat op orde hebt, is een mobiele betaalterminal (zoals CCV Mobile of CCV Mini) veruit de meest flexibele betaaloplossing.

Een betaalterminal met of zonder kassakoppeling?

Binnen de categorie van vaste betaalterminals, vallen ook de betaalterminals met of zonder kassakoppeling met elkaar te vergelijken.

Een “onafhankelijke” of stand-alone betaalterminal heeft geen integratie met een kassa nodig om te kunnen functioneren. Het is een terminal die voorzien is van een printer en alleen moet aangesloten worden op het internet om betalingen te kunnen verwerken.

Een kassagekoppelde betaalterminal daarentegen, kan geïntegreerd worden met de meest gangbare kassa’s of softwarepakketten. Doordat beide systemen met elkaar verbonden zijn, is er doorgaans minder kans op fouten (je hoeft zelf het bedrag niet in te toetsen). Ook moet je achteraf minder administratie verwerken. Voorbeelden hiervan zijn de PinPad P400 en de tweedelige CCV Smart. Deze laatste heeft een aparte module voor jou én je klant, waardoor je het toestel niet hoeft door te geven.

Wat hebben alle betaalterminals gemeen?

Je merkt het al: er zijn heel wat betaalterminals op de markt. Hoewel ze anders functioneren, hebben ze enkele gemeenschappelijke voordelen:

Alle betaalmethoden onder één dak
Met een CCV-betaalterminal aanvaard je debet- en kredietkaarten, maar ook maaltijd- en ecocheques. Het uitgebreide overzicht van betaalmethoden vind je hier.

De mogelijkheid om contactloos te betalen
Alle betaalterminals zijn standaard uitgerust met de nieuwste NFC-technologie, waardoor je dus vlot contactloze betalingen via debetkaart kan aanvaarden.

Wil je ook contactloze betalingen ontvangen via smartphone zonder hiervoor stickers te hoeven ophangen? CCV is de enige betaalprovider op de markt die ook QR-codes op de betaalterminal zelf weergeeft. Extra gebruiksvriendelijk toch?

 

Je weet nu wat het verschil is tussen de verschillende soorten betaalterminals. Nu komt het erop neer om de meest geschikte betaaloplossing voor jouw zaak te vinden. Hier vind je alvast het aanbod van de CCV-betaalterminals. Je kan ook onze betaalconfigurator gebruiken om op basis van jouw situatie het beste model te vinden.