Black Friday: grote stijging in aantal online betaaltransacties bij CCV

  • Aantal online betaaltransacties verwerkt door CCV op vrijdag 27 november is drievoud van een gemiddelde vrijdag.
  • Black Friday-aanbiedingen sijpelen door naar alle e-commercesectoren.
  • Black Friday-editie 2020 startte al in het begin van de week en kende een piek op vrijdag.

CCV, leverancier van betaaldiensten, noteerde op deze Black Friday tot nu toe een stijging met 200% van het aantal e-commercetransacties. De online verkoop steeg al continu sinds veel winkels de deuren moesten sluiten op 2 november. De aanbiedingen die gelinkt waren met Black Friday waren talrijk en deze werden massaal gesmaakt door consumenten. Klanten tekenden massaal present. 

Dit jaar speelde Black Friday zich nog meer online af dan tijdens vorige edities. De Black Friday-periode startte ook vroeger dan andere jaren. De mooie kortingen waren er niet enkel op vrijdag 27 november, maar startten eigenlijk al op maandag met de zogeheten ‘Black Friday Deals’.

“In de loop van de voorbije week tekende CCV een geleidelijke stijging op van het aantal online transacties, met een piek op vrijdag met meer dan drie keer het aantal online transacties van een ‘gewone’ vrijdag” – Dimitri Beck, CEO van CCV Belgium

CCV – dat bijzonder sterk staat bij de Belgische kmo’s – doet een andere belangrijke vaststelling in vergelijking met andere jaren: Black Friday beperkt zich niet langer tot ‘klassieke’ segmenten zoals de mode, elektronica, huisraad, speelgoed, … Het merendeel van de sectoren springt mee op de kar van Black Friday omwille van het dominante belang van de online verkoop.

Omwille van de lockdown zal de online editie van Black Friday dus wellicht de rol van Cyber Monday overnemen. Verder valt op te merken dat het gemiddelde transactiebedrag stabiel blijft op € 56.