CCV-betaalpakket kiezen of zelf samenstellen?

Het is zover. Je hebt je geïnformeerd over je betaalmogelijkheden en je weet welke voordelen elektronisch betalen biedt. Tijd om een betaaloplossing aan te schaffen en dus knopen door te hakken. Wordt het een betaalpakket of eerder een aparte betaalterminal met of zonder abonnement? Wij lijsten je de voor- en nadelen op van jouw opties. 

Er komt heel wat kijken bij het aanschaffen van een betaalterminal. Je wilt dan ook een weloverwogen keuze maken. Zo kan je er een kopen of huren. Vandaag zoomen we in op:

 • de verschillen tussen een betaalpakket, waarin alle kosten gebundeld worden in een alles-in-1-oplossing;
 • en het kopen of huren van betaalterminals zonder abonnement of transactiekosten.

Betaalpakket of stand-alone items: welke betaaloplossing is de winnaar?

Standaard zijn er 3 soorten kosten wanneer je een betaaloplossing aanschaft: de betaalterminal, de transactiekosten en het type service. De oplossing die je kiest, bepaalt uiteindelijk de totale kost. Je hebt hiervoor 3 opties:

 • Een betaalterminal huren + transactiekosten + apart servicecontract
 • Een betaalterminal kopen + transactiekosten + apart servicecontract
 • Een betaalpakket dat de kosten van je terminal, transacties en service bundelt

Betaalterminal huren

Een betaalterminal huren, is ideaal om jouw investeringskosten te spreiden over een langere periode. Maandelijks betaal je immers een vast bedrag voor de gekozen betaalterminal (zowel vast als mobiel). Let wel dat een betaalterminal apart huren, betekent dat je transactiekosten en servicecontract niet inbegrepen zijn. Dit terwijl een servicecontract wel verplicht is. Houd dus zeker rekening met deze bijkomende kost.

De huuroplossing wordt doorgaans gekozen door startende ondernemers die nog niet over het budget beschikken om een betaalterminal aan te kopen. Eens de zaken goed lopen, kan je je toestel aankopen of overschakelen naar een ander model.

Voordelen van een betaalterminal huren

 • Je kiest je betaalterminal zelf.
 • De investeringskost is lager omdat je de kosten spreidt over meerdere maanden.
 • Je betaalterminal wordt automatisch geüpdatet naar de nieuwste software.
 • Wil je niet meer huren? Dan koop je de betaalterminal af.
 • Je kan de huur altijd opzeggen, minstens 3 maanden  voor de vervaldatum van het contract.

Betaalterminal kopen zonder abonnement of transactiekosten

Een betaalterminal kopen, is de perfecte keuze voor als je je betaalterminal jarenlang wilt gebruiken. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt aangezien je klanten zullen kunnen betalen op de manier die zij willen.

Zeker op lange termijn komt een betaalterminal een pak goedkoper uit dan wanneer je huurt. Stel dat je voor een vaste betaalterminal € 595 betaalt, of € 18,5/maand huur betaalt, dan is een aankoop al na 33 maanden voordeliger.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je daarbovenop de door jouw gemaakte transacties nog moet betalen. Er is ook een maandelijkse fee voor het verplichte servicecontract, zodat je terminal altijd up-to-date is.

Voordelen van een betaalterminal kopen

 • Je kiest je betaalterminal zelf.
 • Het is het meest voordelig tegenover een betaalterminal huren.

Het betaalpakket

Kies je voor een betaalpakket? Dan geef je de voorkeur aan het gemak van één betaaloplossing waarin de drie kosten (terminal, transactiekosten en service) inbegrepen zijn. Daar betaal je maandelijks een vast bedrag voor. Hoeveel je betaalt, hangt af van het soort betaalpakket. Daarin zit onder meer:

 • de huur van een vaste betaalterminal (CCV Budget) of een mobiele betaalterminal (CCV Mobile)
 • het aantal debettransacties waarbij je, afhankelijk van het aantal transacties per maand, geniet van een vast aantal gratis transacties én van een verminderd tarief naargelang de hoeveelheid bijkomende transacties
 • Service Plus, waarmee je altijd de laatste software-updates ontvangt en waar je bij problemen binnen de 24u 7 op 7 geholpen wordt door één van onze techniekers ter plaatse

Kortom, met een betaalpakket ben je eigenlijk meteen klaar om snel betalingen te ontvangen. Zo is er het Starterspakket voor beginnende ondernemers, het Fix betaalpakket voor zaken met een hoger volume in transacties en het Switch betaalpakket, dat zich helemaal leent voor horecazaken en ambulante handel. Switch is namelijk uitgerust met een mobiele betaalterminal waarmee je altijd en overal betalingen kan ontvangen.

Voordelen van een betaalpakket

 • Een alles-in-1 betaaloplossing voor een vast maandelijks bedrag (dus ook geen verrassingen op je factuur)
 • Alles wordt voor jou geregeld en geüpdatet, jij hoeft niets meer te ondernemen
 • Je krijg een vast aantal gratis transacties op basis van jouw gekozen pakket
 • Je geniet van een verminderd tarief op basis van je transactievolume, bovenop het vast aantal gratis transacties uit je pakket
 • Je hebt de flexibiliteit om te kiezen tussen meerdere betaalpakketten
 • Je krijgt ondersteuning van Service Plus, waar en wanneer je het nodig hebt

 

Je merkt het al: er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je klanten elektronisch te laten betalen aan een voordelig kostenplaatje. Nu is het aan jou om de beste optie voor jouw zaak te kiezen. Contacteer jouw dichtstbijzijnde betaalexpert voor meer informatie of simuleer je kosten met onze betaalconfigurator