De perfecte betaalterminals voor jouw voedingszaak

Je bent slager, bakker, chocolatier of je verkoopt dagelijks voedinggerelateerde producten? Dan is hygiëne immens belangrijk. Ook in het betaalproces. Laat ons even met je meedenken omtrent de meest hygiënische betaaloplossing voor jouw zaak.

Hygiënisch betalen

In jouw atelier, waar je de producten maakt of verwerkt, is hygiëne de norm. En we twijfelen er niet aan dat dat in de winkel zelf ook zo is: de toonbank, de rekken, … Alles is zo proper mogelijk. Maar je kan die norm ook doortrekken naar de manier waarop je betalingen aanvaardt. Cash geld aanvaarden, is niet zo hygiënisch. Dat heeft de coronacrisis ons geleerd. Veel handelaren maakten daarom al de overstap naar het aanvaarden van elektronische betalingen. Het is niet alleen snel, veilig en gemakkelijk maar vooral zeer hygiënisch. De klant raakt enkel de betaalterminal aan om zijn kaart erin te steken en om de pincode in te geven. En in het geval van contactloze betalingen, zoals QR-betalingen met Payconiq by Bancontact, raakt de klant zelfs de betaalterminal niet aan. Allemaal heel hygiënisch.

Bovendien stimuleer je met het aanvaarden van elektronische betalingen meer aankopen. Mensen die enkel cash geld bij hebben, moeten rekening houden met het bedrag dat ze bij hebben. Een extraatje meenemen gaat in 90% van de gevallen niet. Klanten die elektronisch betalen, hoeven hier geen rekening mee te houden. Een uitstekende manier dus om jouw omzet te verhogen.

Welke betaalterminal past in jouw zaak?

Er zijn natuurlijk heel wat betaalterminals op de markt: vast, mobiel en kassagekoppeld. Voor jouw specifieke handelszaak kunnen we er echter twee aanraden:

  1. CCV Budget: vaste betaalterminal
    De kans is zeer klein dat jouw klanten overal in jouw zaak afrekenen. Je hebt dus een vast afrekenpunt: een toonbank of balie. In dat geval is de CCV Budget een goede oplossing. Het toestel is zeer eenvoudig in gebruik en werkt op een vaste internetverbinding. De terminal heeft een geïntegreerde ticketprinter zodat je een betaalbewijs aan je klanten kan meegeven. Bovendien kunnen je klanten traditioneel, contactloos of via QR betalen.
  2. CCV Smart: tweedelige vaste terminal
    De CCV Smart is ook een vaste betaalterminal maar bestaat uit twee delen: een terminal voor jou en een aparte kaartlezer voor jouw klanten. Zeer hygiënisch aangezien jullie elk jullie eigen toestel gebruiken. Zeer veilig omdat het jouw klant de nodige privacy biedt om de betaling uit te voeren. De betaalterminal werkt op Ethernet of vaste internetverbinding en kan perfect gekoppeld worden met jouw kassa- of softwarepakket.

Kopen of huren? Het is een vraag die elke ondernemer zich stelt. Helaas hebben we hier geen pasklaar antwoord op. Dit hangt volledig af van wat je wil en wat financieel mogelijk is. Je kan hiervoor zeker eens informeren bij één van onze betaalexperts of ga zelf eenvoudig aan de slag in onze betaalconfigurator.