Een hogere ranking in Google dankzij linkbuilding

Jouw webshop is piekfijn in orde. De producten zijn goed vindbaar en jouw klanten kunnen snel en eenvoudig bestellen. Toch komen er minder bezoekers over de digitale vloer dan je had gehoopt. En dat resulteert in tegenvallende verkoopcijfers. Daarnaast stijgt het aantal webshops en dus de concurrentie in Google, waardoor je steeds lager scoort op productgerelateerde termen en merknamen. Wat doe je nu? 

Scoor in Google met een goede basis

Wil je hoog scoren in Google zonder er al te veel centen aan uit te geven? Dan begin je bij de basis. Jouw site moet technisch goed in elkaar zitten én moet ook goed weergegeven worden op allerlei (mobiele) apparaten. Dit zijn twee elementen waardoor jouw webshop positief beoordeeld zal worden door Google. Maar de zoekmachine houdt er ook van om actuele en relevante informatie aan zijn gebruikers mee te geven. Hou jouw webshop daarom up-to-date door die regelmatig bij te werken. Zo krijg je ongetwijfeld voorrang in die zoekresultaten.

VIB: Very Important Backlinks

Is de basis in orde? Dan kan je aan de slag met een ander belangrijk criterium: de backlinks. Dit zijn links die vanaf andere sites naar jouw webshop verwijzen. Ze zijn essentieel omdat ze een grote invloed hebben op de ranking van jouw webshop in de zoekresultaten in Google. De zoekmachine gebruikt het tekstuele gedeelte van de backlinks (nl. anchor text) namelijk als een objectieve waarderingsscore voor jouw website. Die ‘anchor text’ omvat meestal jouw bedrijfsnaam of (een van) jouw belangrijkste zoektermen. Hoe meer mensen dus een link naar jouw website plaatsen, hoe groter de kans dat Google jouw webshop als een bron van waardevolle en relevante informatie ziet. En hoe meer je getoond wordt.

Niet valsspelen

Op basis van bovenstaande informatie gaan steeds meer website-eigenaars de link naar hun webshop op allerlei sites gaan plaatsen: in comments op blogartikels of op social media, enzovoort. Weet dat Google jouw webshop automatisch een lagere ranking geeft als je dit doet. Hoe werkt linkbuilding dan wel volgens Google?

  • De backlinks naar jouw webshop zijn (organisch) verwerkt in een tekst zoals bijvoorbeeld een blogbericht.
  • De links naar jouw webshop staan op de websites met een hoge authoriteit (Page Authority) en betrouwbaarheid (Trust Flow) die bovendien kwalitatief hoogwaardige teksten bevatten.

Doe een beroep op experts

Linkbuilding is een delicaat proces dat je het best door expert laat uitvoeren. Marketingbureaus die je een eerste positie in Google garanderen tegen een spotprijs, laat je dan ook het best links liggen. Linkbuilding is een project op lange termijn en wordt in de ogen van Google gezien als een website die op natuurlijke en duurzame wijze groeit. En dat is zeer belangrijk.

 

Wil je meer weten over linkbuilding? Contacteer ons.