Foodtruck Chickenman: meer omzet sinds de overstap naar elektronische betalingen

Stijn, aka the Chickenman, rijdt al 20 jaar regio Brussel af met zijn foodtruck. Door zich te positioneren op vaste plaatsen kan hij rekenen op een trouw cliënteel, maar ook toevallige passanten laten zich al eens verleiden door de verrukkelijke geur van een kippetje aan het spit. Op vraag van zijn klanten, maar ook door het meemaken van een gewapende overval, is Stijn sterke voorstander van elektronisch betalen. Wij luisterden naar zijn verhaal!

Wie/wat is the Chickenman?

Stijn: "The Chickenman is de naam van de foodtruck waar we kip aan het spit en ribbetjes verkopen. 20 jaar geleden ben ik begonnen met de overname van een klein mobiel kraampje. Aangezien de zaken goed draaien, zijn we sindsdien blijven uitbreiden. We hebben ondertussen twee foodtrucks die op vaste staanplaatsen in regio Brussel staan en zijn zelfs net begonnen met een restaurant aan zee."

Hoe regel je de betalingen onderweg?

Stijn: "Wij komen uit een sector die voornamelijk met cash werkt. Vermits wij 3 jaar geleden een gewapende overval hebben meegemaakt en meer klanten vragen om elektronisch te betalen, gingen wij op zoek naar een elektronische betaaloplossing. Aangezien onze foodtrucks elke dag ergens anders opgesteld staan, moest het een mobiel betaalsysteem zijn. Op aanraden van  Kristof (betaalexpert bij CCV) gingen we aan slag met de CCV Mini: een compact draadloos betaalsysteem, ideaal voor een klein aantal transacties. Door onze groei en dus ook de toename in het aantal transacties zijn we na een tijdje overgestapt op de CCV Mobile. Die overstap is heel vlot gebeurd en ondertussen betalen 80 tot 90% van onze klanten elektronisch!"

Hoe reageerden de klanten?

Stijn: "De investering in een betaalterminal kwam er deels op vraag van onze klanten dus zij reageerden zeer enthousiast. Toen wij zelf het voordeel inzagen van contactloze betalingen, merkte je wel dat we mensen er moesten op duiden dat dit mogelijk was en hoe het juist werkt. Nu gebeurt het heel spontaan en steeds meer!"

"Vroeger stonden we nogal pessimistisch tegenover het elektronisch betalen, maar we hebben heel snel gemerkt dat we eigenlijk meer omzet draaien daardoor dus ik hoop dat er in de toekomst veel meer elektronisch betaald wordt. Voor mij mag het allemaal cashless!", aldus Stijn.

Stijn, aka the chickenman, aan het woord

Stijn, aka the chickenman, aan het woord