Hoe professionaliseer ik mijn betaalopties in het voordeel van mijn klanten?

Er zijn talloze manieren waarop een consument vandaag kan betalen. Als ondernemer is het vaak moeilijk om het bos door de talrijke betaalmogelijkheden te zien. Staar je hier echter niet op blind.

Wie is jouw klant?

Jij weet namelijk als geen ander wie jouw klanten zijn en hoe ze het liefst betalen. Dat kan volledig anders zijn dan wat bepaalde onderzoeken uitwijzen. Zo kunnen de jonge mensen die bij jou langskomen nog het liefst van al met cash geld betalen. En geven 60-plussers misschien net de voorkeur aan elektronisch betalen. Leer je klanten dus goed kennen voordat je beslissingen neemt omtrent welke betaalmethoden je in jouw zaak aanvaardt.

Hoe aanvaard je jouw betalingen?

Wil je elektronische betalingen aanvaarden? Dan heb je nog een cruciaal element nodig, namelijk een betaalterminal. Alle CCV-betaalterminals laten het toe om alle types elektronische betalingen te aanvaarden, van contactloos tot QR. Dit betekent dat je jouw keuze voor een betaalterminal slechts op één vraag moet baseren: blijft die op jouw toonbank staan of moet je die ergens mee naartoe (binnen of buiten jouw zaak) kunnen nemen? Eens je die beslissing genomen hebt, moet je de knoop doorhakken of je de terminal koopt of huurt. Bij CCV begeleiden we je tot de juiste keuze, die vaak gebaseerd is op jouw financiële situatie. Starters bijvoorbeeld kiezen er vaak voor om een betaalterminal te huren en die op termijn aan te kopen. Onze CCV Tap & Go-app is ook een populaire optie. Hiermee aanvaard je snel en eenvoudig QR-betalingen met jouw smartphone.

Betaal ik abonnementskosten?

Heel belangrijk om te weten: bij CCV betaal je in geen enkel geval geen abonnementskosten. Je betaalt dus per ontvangen transactie. Op die manier heb je geen kosten als je bijvoorbeeld even in verlof bent. Hou echter wel rekening met opstart- en servicekosten.

Wat als jouw betaalterminal defect is?

Het belangrijkste element van jouw betaaloplossing is dat de betaalterminal altijd werkt. Een serviceovereenkomst is dan ook verplicht, bij eender welke provider. Op die manier kan je rekenen op de nodige hulp mocht je met een defect of een panne te maken krijgen.