Investeren in een betaalterminal: zo bespaar je kosten

Investeren in een betaalterminal is niet alleen klantvriendelijk, het levert ook een mooi financieel voordeel op. Wie vandaag investeert in materiaal de de circulatie van cash geld reduceert, zoals een betaalterminal, geniet immers van een verhoogde investeringsaftrek. Maar welke impact heeft dit precies op jou als zaakvoerder? 

Sinds augustus 2015 moedigt de overheid elektronisch betalen sterk aan. Dit doet ze door ondernemers te stimuleren met een investeringsaftrek van maar liefst 13,5% voor digitale investeringen zoals een betaalterminal, webshop, een online facturatiesysteem of een witte kassa (in geval van een horecazaak).

Met andere woorden: de aankoop van jouw betaalterminal is dus fiscaal aftrekbaar met 13,5%. Zo worden de kosten van jouw terminal kleiner en is de investering des te interessanter voor jouw portemonnee. Interessanter dan bijvoorbeeld jouw klanten laten betalen met cash geld. Want cash geld kost je ook de nodige centen:

  • (Een grote hoeveelheid) Geld op je rekening storten is helemaal niet gratis. Hoeveel je dat kost, is afhankelijk van of je munten of briefjes stort én dan ook nog eens van bank tot bank.
  • Als je cash geld in je zaak laat ophalen door een gespecialiseerde beveiligingsfirma, moet je daar ook voor betalen.
  • Huur je een kluis? Dan betaal je daar maandelijks ook de nodige centen voor.

Aanvaard je als handelaar elektronische betalingen? Dan betaal je uiteraard ook een transactiekost: vanaf 7,5 cent bij CCV en gratis voor bedragen lager dan 5 euro. Heb je geen transacties? Dan betaal je ook niets, want bij CCV hoef je ook geen rekening te houden met abonnementskosten. Bereken dus zelf even wat voor jou het meest voordelig is: cash geld of elektronische betalingen aanvaarden?

Naast het financiële aspect zijn elektronische betalingen gewoon veiliger. Ah ja, de kans op fraude en diefstal is een pak kleiner als je geen cash geld in omloop hebt. Daarnaast bespaart het je ook wat tijd. Je hoeft niet meer zitten rekenen om een bedrag correct terug te geven. Zo heb je minder kasverschillen én klopt je administratie.

Wat wordt bedoeld met deze investeringsaftrek?

Kort samengevat komt een investeringsaftrek erop neer dat een bepaald percentage van de aanschafwaarde van je investering in mindering gebracht kan worden in de belastbare winst. Deze verhoging verlaagt dus eigenlijk de kosten van je terminal, wat ideaal is als jij als handelaar een betaalterminal wilt kopen in plaats van huren.

Welke betaaloplossingen komen in aanmerking?

De verhoogde investeringsaftrek geldt voor alle aangekochte betaaloplossingen sinds 2015 en later. Elke betaaloplossing van CCV komt dus standaard in aanmerking.

Wat moet ik doen om van dit voordeel te genieten?

Jij hoeft hiervoor niets te ondernemen!

De investeringsaftrek is van toepassing op zowel eenmanszaken als kleine vennootschappen. Valt jouw zaak in één van deze categorieën en koop jij een CCV-betaalterminal aan? Dan bevestigen wij dat jouw betaalterminal aan de voorwaarden voldoet. Dit gebeurt met een attest dat wij je automatisch geven na de installatie van jouw aangekochte betaalterminal.

Zijn er nog manieren om mijn terminalkost te reduceren?

Naast de investeringsaftrek, geniet je als zaakvoerder ook van de mogelijkheid om je betaalterminal af te schrijven. Door te investeren in een betaalterminal heb je namelijk een aftrekbare beroepskost. Deze kan door middel van afschrijvingen in mindering worden gebracht van jouw belastbare inkomsten. Een dubbele win-winsituatie dus.

 

Wens je meer informatie over de kosten van jouw terminal? Contacteer ons of bereken het zelf met onze betaalconfigurator