Nieuwe CCV Shop updates: nieuw thema Macro, meest bekeken producten, anderen bekeken ook en meer

We starten het begin van het jaar weer met een nieuwe update. Ons UX-team heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuw thema. Het nieuwe thema is perfect voor webshops met veel producten en categorieën. Ook hebben wij nieuwe apps ontwikkeld die we graag met jullie willen delen. Lees snel verder en ontdek de voordelen voor jouw webshop.

Nieuw Thema Macro

Macro is een thema dat geoptimaliseerd is voor webshops met een groot productaanbod Bijvoorbeeld webshops die business to business actief zijn of zijn gekoppeld met een groothandel. Zo is de zoekbalk prominent aanwezig en leent het menu van het thema zich goed voor veel categorieën. De productweergaves zijn compacter, waardoor er meer producten getoond kunnen worden op een pagina. De algehele vormgeving is vooral clean en overzichtelijk. De kleur van call to action buttons en navigatie zijn uiteraard aan te passen en er zijn vier verschillende productweergaves beschikbaar. De productafbeeldingen schalen bij dit thema goed mee met iedere device grootte omdat er een vaste ratio is vastgesteld voor een afbeelding. Op de mobiele weergave kunnen producten bekeken worden door middel van swipen in plaats van naar beneden scrollen. Dit is veel gebruiksvriendelijker. Wat betreft de footer geeft thema Macro je veel keuze. Je kunt de footer vrijwel geheel indelen zoals jij dat wilt. Natuurlijk biedt het thema nog veel meer opties. Nieuwsgierig geworden? Probeer het zelf uit!

thema macro

Instellingen

De app kun je vinden via “Startpunt > Mijn webshop > Instellingen > Lay-out > Webwinkel thema’s”.

 

Bekijk hier de handleiding.

Filters kunnen uitbreiden met producttypes

Om het zoekproces voor de bezoeker makkelijker te maken en om ze een goede beleving te bieden kun je productfilters inschakelen. Met deze functionaliteit kunnen bezoekers de producten in een categorie filteren op basis van prijs, maat, etc. Bezoekers kunnen dus op basis van gewenste eigenschappen het product snel vinden. In deze update zijn de productfilters in combinatie met de producttypes uitgebreid.

 

Stel je verkoopt televisies. Je wilt dat jouw klanten eenvoudig kunnen selecteren op soort televisie, bijvoorbeeld OLED of LCD. Om dit te kunnen doen, moet je aan iedere televisie een kenmerk meegeven, namelijk OLED of LCD zodat daadwerkelijk de juiste televisies worden getoond wanneer de klant enkel LCD wil zien. Dit is nu te realiseren door deze update.

Instellingen

Je kunt producttypes en productfilters aanmaken via “Startpunt > Mijn producten”.

 

Bekijk hier de handleiding.

Meest bekeken producten

Om de conversie van jouw webshop te verhogen kun je gebruikmaken van de app “Meest bekeken producten’. De producten die gedurende de afgelopen maand het meeste zijn bekeken op jouw webshop door bezoekers worden getoond wanneer je gebruik maakt van deze app. Wellicht wordt een bezoeker hierdoor getriggerd om één van deze producten te bekijken omdat het om een populair product gaat, en deze vervolgens ook aan te schaffen. Je kunt de meest bekeken producten zowel tonen op de productpagina, categoriepagina of als kassakoopje in de winkelwagen. Ook kun je de meest bekeken producten toevoegen als modulair element op een pagina.

Meest bekeken producten

Instellingen

Je kunt de app “Meest bekeken producten” gratis downloaden in de CCV Shop App Store.

Anderen bekeken ook

Als webshopeigenaar wil je continu online klanten verleiden om producten te kopen in je webshop. Door gebruik te maken van de app “Anderen bekeken ook” kun je populaire producten onder de aandacht brengen die veel bekeken zijn door andere bezoekers. Stel, je verkoopt meubels en een bezoeker bekijkt op jouw webshop een fauteuil. Wanneer hij vervolgens andere producten in beeld ziet die door andere bezoekers veel zijn bekeken, zoals een bijzettafel of misschien wel een lamp, wordt de bezoeker wellicht verleid om ook dat product te bekijken en aan te schaffen. Zo kun je de conversie op jouw webshop verhogen. Je kunt de ‘anderen bekeken ook’ producten tonen op de productpagina en als kassakoopje.

Instellingen

Je kunt de app “Anderen bekeken ook” gratis downloaden in de CCV Shop App Store.

Optimalisatie “Stel een vraag” app

De app ‘Stel een vraag’ is al een hele tijd geleden gelanceerd. Deze app hebben we de afgelopen periode geoptimaliseerd waardoor je als webwinkelier nu direct ziet over welk product de klant een vraag heeft. Je ziet nu namelijk in de mail een productnummer en een link naar het product. Voorheen was dit niet zo en moest je zelf het product zoeken.

Instellingen

De app ‘Stel een vraag” biedt jouw bezoekers de mogelijkheid om snel en makkelijk contact leggen als ze vragen hebben over een product. Door middel van de app “Stel een vraag” kan een klant op iedere productpagina eenvoudig een vraag stellen via e-mail, telefoon of social media. De app is gratis te installeren in de App Store.

 

Bekijk hier de handleiding.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over deze update, neem dan contact op met ons supportteam via support@ccvshop.be of 057 – 570 570.