Ondernemen tijdens corona: Shopaholic Storage heropent de deuren

Mimi Verhegge is eigenares van kledingwinkel Shopaholic Storage in Eke. Na enkele weken van verplichte sluiting, is ook haar winkel nu al een tijdje terug open. Hoe heeft zij die periode ervaren en hoe gaat ze om met de versoepelde corona-maatregelen?

Hoe heb je de periode van verplichte sluiting ervaren?

Mimi: "Niet leuk natuurlijk, maar we deden wat nodig was om onze veiligheid en die van de klanten te waarborgen. We bleven wel niet bij de pakken zitten en leverden indien gewenst aan huis bij mensen uit de regio."

Welke maatregelen heb je genomen bij de heropening?

Mimi: "Voor ik de winkel open, zorg ik ervoor dat de pashokjes en spiegels goed ontsmet zijn. Op die manier zien mensen er altijd stralend uit als ze in de spiegel kijken. Bij het binnenkomen vraag ik steeds of mensen hun handen willen ontsmetten en een mondmasker nemen.

Daarnaast probeer ik de nodige afstand te bewaren tijdens het passen en voorzie ik een apart kledingrek voor de gepaste kledij die mensen niet wensen aan te kopen. De kledij aan het rek hou ik apart tot de dag erna, stoom ik goed uit en hang ik pas nadien veilig terug in de winkel.

Ook bij het betalen probeer ik zo veilig mogelijk te werk te gaan en promoot ik elektronische en contactloze betalingen. Na iedere betaling krijgt de betaalterminal ook een grondige reiniging."

Hoe reageren de klanten?

Mimi: "Mijn klanten (en ikzelf) zijn vooral heel blij dat de winkel opnieuw open is. Die extra maatregelen nemen we er met plezier bij! Toch kijk ik ernaar uit dat alles terug zijn normale gang gaat en ik mijn klantjes opnieuw normaal kan begroeten!"

Shopaholic heropent de deuren

Shopaholic heropent de deuren