CCV lanceert Benelux KMO-structuur om marktleiderschap te consolideren

Fons Schootstra wordt nieuwe CEO vanaf 1 april

Arnhem/Ieper – 2 februari 2021 – CCV Group kondigt vandaag aan dat het zijn focus op de KMO-markt in België en Nederland bundelt in een nieuwe organisatie onder leiding van één Benelux-managementteam. Fons Schootstra zal vanaf 1 april leiding geven aan deze nieuwe organisatie. “Met deze strategie blijven we onze missie nastreven om de meest betrouwbare en versterkende betaalpartner te zijn voor ondernemers. Door onze middelen te bundelen, zullen we zowel onze portfolio van KMO-producten en -diensten als ons leiderschap in dit segment versterken”, zegt Enny van de Velden, voorzitter van de raad van bestuur en CCO van CCV Group.

 

Inzetten op toegankelijke omnichannel betaaloplossingen voor KMO-klanten

Met de oprichting van deze nieuwe organisatie wil CCV zijn aanbod voor kleine en middelgrote ondernemers in de Benelux verder verbeteren en zijn marktpositie consolideren binnen dit segment.

“De sterke positie van CCV in de KMO-markt is gebaseerd op onze betrokkenheid, onze uitstekende klantenservice en onze betrouwbare betaaloplossingen. We willen onze sterke punten nog meer versterken en onze focus op de klant verder aanscherpen. Een belangrijk aandachtspunt is omnichannel betaaloplossingen eenvoudig beschikbaar maken voor kleine en middelgrote bedrijven. In deze pandemie blijkt overduidelijk dat de nood aan dergelijke betaaloplossingen belangrijk en hoogdringend is”, aldus Enny van de Velden.

CCV Group wil op de Benelux-thuismarkt zijn marktleiderschap consolideren, groeien en innoveren. Die ambities zijn een opstapje voor verdere groei, die past in de Strategie 2023. “Vooraleer we verdere groeiplannen bekendmaken, zullen we nieuwe KMO-producten introduceren in Duitsland — een andere belangrijke KMO-markt”, voegt van de Velden toe.

 

Fons Schootstra wordt nieuwe CEO vanaf 1 april

Fons Schootstra zal vanaf 1 april als nieuwe CEO leiding geven aan de Benelux-organisatie van CCV. Zijn focus zal liggen op de integratie van het product- en dienstenaanbod in de naburige markten. Op de lange termijn ligt zijn focus op de omnichannel betalingsportfolio en excelleren in een ijzersterke service voor klanten.

“Of ze nu in België, Nederland of elders in Europa gevestigd zijn: eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven staan vandaag voor vergelijkbare uitdagingen. Hoe kunnen ze hun bedrijf vlot en snel digitaliseren? Hoe kunnen ze een uitstekende service en producten blijven aanbieden zonder hun identiteit te verliezen? Hoe bereiken ze hun klant in deze nieuwe omnichannel wereld, die in een stroomversnelling is geraakt door de pandemie? CCV kan een essentiële rol spelen om ondernemers in deze razendsnel veranderende situaties bij te staan. Ik ben bijzonder verheugd om bij CCV te starten in deze uitdagende tijden”, zegt Fons Schootstra.

Voor van de Velden is Schootstra de perfecte persoon voor de nieuwe functie: “De transformatie en digitalisering die Fons Schootstra tijdens zijn ambtstermijn als directeur van de Nederlandse Kamer van Koophandel op gang heeft gebracht, is indrukwekkend. Zijn uitgebreide ervaring, ook aan Belgische kant als CCO voor CHEP, maakt hem uiterst geschikt voor deze nieuwe en uitdagende rol als CEO.”

Schootstra heeft een brede C-level ervaring in innovatieve business-to-businessdienstverlening in België en Nederland. “Natuurlijk zijn er veel nuances waarmee we rekening moeten houden om in beide landen te opereren. Ik ben ervan overtuigd dat de schaalvoordelen hand in hand kunnen gaan met een persoonlijke en lokale dienstverlening.”

 

Sterk nieuw CCV-managementteam

Schootstra kan rekenen op een nieuw Benelux KMO-managementteam waarin expertise en ervaring hand in hand gaan. Samen met dit team wil hij de recent opgerichte Benelux-organisatie een hoger niveau tillen.

Het managementteam bestaat uit Sam Arckens (Commerce), Frank Gerritsen (Finance & Control), Emily Deroo (Human Resources), Sandra Polman (Human Resources ad interim voordat ze overstapt naar HR binnen de CCV Group), Tim Meersschaut (Operations) en Evgenia Starkova (Marketing & Communicatie a.i.). Daarnaast voegt het managementteam van CCV KMO Benelux twee nieuwe, momenteel nog openstaande, functies toe: die van Product Manager en Process & Information Manager.

Dimitri Beck, de voormalige CEO van CCV België, blijft betrokken als extern adviseur. “Jan Hartjes, die aan het hoofd stond van CCV Nederland, zal voortaan een belangrijke strategische richting binnen CCV aansturen. In zijn nieuwe rol als Director Acquiring & Processing Services blijft hij betrokken bij de ontwikkelingen voor de KMO-markt, waarin hij zoveel ervaring heeft”, aldus van de Velden.

 

Marktposities in België en Nederland

CCV is de grootste betalingsprovider in Nederland, zowel wat betreft transacties als terminals in het KMO-segment. In België is CCV de nummer 2 op de markt voor terminals, transacties en e-commerce met meer dan 40.000 verkooppunten in het KMO-segment.

 

Over CCV

 CCV zet zich in om ondernemers in heel Europa te helpen met nieuwe betaaloplossingen. Denk hierbij aan diverse instore betaaloplossingen, krachtige online oplossingen (waaronder webshops) en betaaloplossingen voor de self-service markt. CCV zorgt ervoor dat deze betaaloplossingen perfect zijn afgestemd op de bedrijfsvoering van zijn klanten en de aanpak die zij kiezen om nieuwe zakelijke kansen te genereren.

 

Meer informatie en interviewaanvragen?

Contact Bram