5 trends op het gebied van innovatief betalen

Slimme loyaltyprogramma’s, QR-code betalingen, achteraf betalen, Android apps op betaalterminals en zelfservice zie je tegenwoordig op steeds meer plekken en worden daardoor alsmaar normaler. Innovaties op het gebied van betalen gaan ontzettend snel. In deze blog bespreken we kort de meest actuele trends.

Trend 1. Loyaliteitsprogramma's

Consument hebben vandaag de dag vaak verschillende klantenkaarten op zak. Met de komst van Card Link Loyalty combineren we het sparen van loyalty punten met het gebruik van de betaalkaart. Er wordt een bewerking gedaan van de betaalkaart, zodat het betaalgedeelte losstaat van het sparen. Als de consument dan betaalt met de kaart (of telefoon) draait het loyaliteitssysteem hier automatisch in mee en worden de spaarpunten automatisch bijgeschreven.

Trend 2. Android apps op betaalautomaten

De komst van Android bestuurbare betaalterminals lijken een blijvende trend. Met Androidintegeer je de betaalterminal met jouw kassa en wordt het in principe één systeem. Daarnaast installeer je ook nog handige apps op jouw betaalterminal. Toch denken wij niet dat de klassieke betaalterminals hierdoor tot het verleden behoort. Lees in deze blog verder over de Android betaalterminals.

Trend 3. QR-code betalingen

Betalen via een QR-code heeft door meerdere omstandigheden in de fysieke winkels (nog) niet waargemaakt wat ervan verwacht werd. Contactloze betaaltechnieken, zoals debetkaarten, de smartphone en Google en Apple Pay zijn toch makkelijker, sneller en veiliger in plaats van het scannen van een QR-code.

Daarentegen heeft de QR-code zich in de online wereld wel degelijk bewezen. De code wordt opgenomen op facturen om het mogelijk te maken eenvoudig en snel te betalen, maar ook worden ze gedrukt op bijvoorbeeld parkeertickets waardoor een klant vanuit de auto een betaling kan doen en men niet meer in de rij hoeft te staan bij de betaalterminal.

Trend 4. Achteraf betalen, zowel online als in de winkel

Bij online winkelen bestellen consumenten vaak meerdere artikelen om dezelfde shopervaring als in een fysieke winkel te beleven: zoals naar een winkel gaan om een product te bekijken, te passen en om te zien hoe het staat. Alleen dan thuis. Ze weten tijdens het bestellen nog niet wat ze terug gaan sturen. Bij Achteraf Betalen betaalt de consument alleen voor de artikelen die hij of zij houdt. Wist je dat Achteraf Betalen op jaarbasis gemiddeld met 25% groeit.

Achteraf Betalen is een dienst die vooral vanuit online gedreven is, maar bij CCV krijgen we steeds vaker de vraag vanuit ondernemers hoe Achteraf Betalen geïntegreerd kan worden in de fysieke winkel. Wil je ook weten hoe we Achteraf Betalen kunnen integreren in jouw (online) onderneming? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Trend 5. Zelfservice

Een consument pakt een item uit jouw winkel, gaat in de rij staan, rekent af en gaat naar huis. Tot kort geleden was dit een logisch winkelbeeld, maar tegenwoordig wordt de zelfservice steeds meer omarmd door consumenten én ondernemers.

Consumenten waarderen zelfservice, ze vinden het fijn want er zijn minder lange rijen en ze kunnen alles zelf doen. Tegelijkertijd worden voor de ondernemer de kosten verlaagd, want er is minder personeel nodig. Een win-win-situatie.

Wil jij, geheel vrijblijvend, weten wat CCV voor jou kan betekenen op het gebied van Innovatief Betalen? Laat het ons weten.