Cor van de Velden, oprichter CCV, op 91-jarige leeftijd overleden

Details uitvaart

De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 4 juni om 12.30 uur in de Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3 te Oosterbeek. Aansluitend zal Cor worden begraven op begraafplaats Vredenoord, Kemperbergerweg 611 te Schaarsbergen.

Cor van de Velden, oprichter CCV, op 91-jarige leeftijd overleden

ARNHEM – Met grote verslagenheid hebben wij het droevige bericht ontvangen dat onze oprichter en directeur, Cor van de Velden op 26 mei, is overleden in Arnhem. Cor is 91 jaar geworden.

Van de Velden stond aan de wieg van cashless betalen in Nederland, en bouwde CCV uit door internationale overnames. Samen met zijn ex-vrouw Bep van de Velden richtte hij in 1958 accountantskantoor Van de Velden op, dat in 1967 werd omgedoopt in Computercentrum Cor van de Velden op, wat later CCV zou worden. Wat begon als een klein accountantskantoor, groeide snel uit tot een toonaangevende betalingsdienstaanbieder.

 

Enny van de Velden, dochter, Chair of the Board en CCO: ‘’Mijn vader is mijn grote voorbeeld geweest en ik heb enorme bewondering hoe hij CCV heeft opgericht en succesvol heeft opgebouwd. Mijn familie en ik gaan hem enorm missen.’’

 

Van de Velden was algemeen directeur vanaf de oprichting en voorzitter van de Raad van Bestuur van CCV. Onder zijn leiding groeide het bedrijf in Arnhem uit tot een bedrijf dat nu 10 kantoren heeft in Nederland, België en Duitsland en, sinds zijn dochter Enny het stokje van hem overnam, actief is in meer dan 25 landen op het gebied van omnichannel betalen, met meer dan 1.000 medewerkers.

 

‘’Onze oprichter was in veel opzichten een unieke man, die altijd zakelijke kansen over de hele wereld zag en deze met groot succes introduceerde.’’, zegt Michiel Bijleveld, CTO bij CCV namens de Raad van Bestuur. ‘’Wij zullen hem missen en wensen zijn familie veel sterkte met het verlies. Cor was met hart en ziel betrokken bij CCV. Zijn bevlogenheid en zijn ondernemerschap, maakten hem een veelzijdige persoonlijkheid. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en naaste familieleden.’’