KAA Gent lanceert samen met CCV en Bancontact als eerste voetbalclub een mobiele app met one-click payments

KAA Gent app

Begin juli lanceerde voetbalclub KAA Gent zijn eigen app voor alle Buffalo-supporters. Zij blijven zo op de hoogte van al het realtime clubnieuws, maar kunnen de app ook gebruiken om hun consumptiekaart op te laden met de integratie van de Bancontact One-Click-Pay in de online betaalprovider van CCV. Een uniek gegeven in België.

Onmisbaar voor elke Buffalo

Digital Coordinator Jonas Oliebos van KAA Gent: “Wij proberen als voetbalclub steeds mee te zijn met de nieuwste trends. Voorafgaand aan de lancering van onze eigen KAA Gent app analyseerden we dan ook heel wat varianten van voetbalclubs in binnen- en buitenland. Onze app in zijn huidige vorm is een ideale mix met heel wat functionaliteiten. De samenwerking met Bancontact en CCV maakt hem uniek in zijn soort.”

Als Buffalo koop je in de app eenvoudig wedstrijdtickets aan, neem je deel aan stemrondes, bekijk je vrijwel meteen alle goals en wedstrijdbeelden en scan je eenvoudig je ticket of abonnement via de ingebouwde wallet functie.

Samenwerken versterkt elkaar

Voetbalclub KAA Gent en CCV kijken terug op een langere samenwerking. CCV regelt en verwerkt sinds 2018 alle on- en offline betalingen in en rond het voetbalstadion. Ook in de app wil de club zijn supporters vlot laten betalen en viel de keuze op CCV Online Payments. De toevoeging van de Bancontact ‘One-Click-Pay’ functionaliteit zorgt voor een mooie meerwaarde en maakt de app uniek in België.

International Strategic Accountmanager Tim Grunennberg van CCV: “Met de nieuwe app is het betaalproces voor fans veel eenvoudiger geworden. Samen met KAA Gent zorgt CCV ervoor dat betalingen voor bezoekers zowel op de website als in het stadion gemakkelijk en veilig verlopen. Zo kunnen zij zich volledig concentreren en genieten van het spel van hun favoriete voetbalploeg!”

Nieuwe functionaliteit ‘One-Click-Pay

Wat maakt de app nu zo bijzonder? Supporters van voetbalclubs zijn wederkerende klanten. Dankzij de activatie van Bancontact One-Click-Pay moeten ze slechts eenmalig hun Bancontact toevoegen aan de app en vervolgens de betaling valideren. Vanaf de tweede aankoop is geen Strong Customer Authentification (SCA) meer nodig. Klanten betalen dan via 1 enkele klik met Bancontact. Doorverwijzingen naar de bank om de betaling te bevestigen is hiermee verleden tijd. Deze innovatie verhoogt aanzienlijk het betaalcomfort en is mogelijk door achterliggend de Bancontact-kaartgegevens bij te houden in de virtuele wallet van de supporter.

“We zijn blij met de integratie van de Bancontact One-Click-Pay functionaliteit in de nieuwe app van KAA Gent”, vertelt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. “Dankzij onze samenwerking met CCV, kunnen supporters met slechts één druk op de knop overgaan tot betalen met Bancontact. Een enorm vlotte en veilige betaalervaring!”

 

Wil jij ook (online) betalingen op een efficiënte en veilige manier laten verlopen?

CCV denkt graag met je mee! Ontdek alle mogelijkheden en prijsinformatie van CCV Online Payments.