De trends die de schoonheidssector vormgeven

Schoonheidstrends evolueren in de wenk van een perfect opgemaakt oog.

Geactiveerde houtskool, opvallende lippen, dippoedernagels, bakuchiol, lila haar ... voor je het weet, is er weer iets nieuws. Hoe klein je onderneming ook is, in de ervaringseconomie is een geweldige klantenervaring het geheime recept om klanten te winnen en te behouden.

Lees verder en ontdek de 5 belangrijkste trends op gebied van klantenervaring waarmee je klanten aan je bindt en die je schoonheidszaak helpen groeien. Download nu het trendrapport!

Beauty trendrapport

Trend #1 Digitale uitmuntendheid

Digitaal is de trend bij uitstek. Waarom? Omdat je klanten daar te vinden zijn – millennials zijn bijna 6 uur per dag online, en tieners wel 8,5 uur. Of het nu jouw reclame op Instagram Stories of je website is: mensen leren je merk online kennen voor ze je zaak bezoeken.

Trend #2 Het zit 'm in de details

Deze trend is om jouw klanten te laten zien dat u om hen geeft. Het zijn de kleine details en de aandacht voor details die bijdragen aan een onvergetelijke CX.

Trend #3 Geschenken

Of het nu een beloning is voor het afronden van een gigantisch project op het werk of een manier om een trouwe vriend te tonen dat hij geapprecieerd wordt: geschenken zijn van enorm belang – niet alleen voor de ontvanger, maar ook voor de transformatie van jouw schoonheidszaak.

Trend #4 Voeding voor je huid (en ziel)

Beauty & wellness is een enorme trend die blijft groeien omdat de Millennials meer willen dan alleen maar huiddiepe schoonheid.

Trend #5 Belichaam het merk

De vijfde trend is niet moeilijk te vinden, dat ben jij!