Alles wat je moet weten over betaalterminals

Alsmaar meer Belgen verkiezen het gemak van elektronisch betalen boven cash. Dat is voor hen én voor jou voordelig: je klanten kunnen veilig, hygiënisch, snel en overal betalen en jij bent op jouw beurt zeker van je geld. Maar wat komt er allemaal kijken bij het kiezen van de juiste betaalterminal? En kies je beter voor huren of kopen?

Waarom kiezen voor een betaalterminal?

Het gemak van een betaalterminal

“Heb ik een betaalterminal nodig?” Heel wat ondernemers stellen zich die vraag. En het antwoord is meestal een volmondige “ja”. Waarom?
Je vermijdt lange wachtrijen in jouw winkel en kan zo dus optimaal inzetten op klantenservice. Maar een betaalterminal levert je ook heel wat tijd- en geldwinst op! De voordelen zijn talrijk, en niet alleen voor jou. Ook jouw klanten zullen veel meer gemak ervaren wanneer ze bij jou komen winkelen. Zo betalen ze in enkele seconden op de manier die zij verkiezen. Gelukkige klant = gelukkige ondernemer!

Ik wil zoveel mogelijk betaalmogelijkheden kunnen aanbieden

Als handelaar kan je tegenwoordig een hele reeks betaalmogelijkheden aanbieden. Voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om jouw klanten te kennen: hoe betalen zij het liefst? Op basis daarvan kan je keuzes gaan maken. Onze betaalgids bundelde alle interessante informatie over offline en online betaaloplossingen.

Download de betaalgids

Wat zijn de voordelen van elektronisch betalen?

Beeld je in dat je tijdens het betalen snel een praatje met jouw klant kan maken in plaats van geconcentreerd na te tellen hoeveel cash geld de klant je net heeft gegeven? Dankzij elektronisch betalen is het mogelijk. Meer weten over alle andere voordelen?

Ontdek ze hier

Ontdek welke betaaloplossing het best bij jouw zaak past!

Heb ik als ondernemer een betaalterminal nodig?

Moet je als ondernemer investeren in een betaalterminal? Ontdek hier de voordelen voor jouw zaak.

Lees meer

Een zaak starten? Dit zijn je betaal-mogelijkheden

Klanten willen snel en veilig betalen. Als zaakvoerder speel je hierop in door hen enkele betaalmogelijkheden voor te schotelen. Dit zijn de voornaamste.

Lees meer

Elektronische betalingen aanvaarden: waar moet ik op letten?

Waarom zou je als (nieuwe) zaak kiezen voor elektronisch betalen? Ontdek hier de voordelen en wat erbij komt kijken.

Lees meer

Effecten van COVID op de bedrijfswereld en betalingen

De COVID-19-uitbraak heeft een enorme verschuiving teweeggebracht in het gedrag van consumenten: 60% van de consumenten wereldwijd zegt dat hun koopgewoonten veranderd zijn tijdens de pandemie.

Lees meer

12 betalings-statistieken met een impact op kmo’s

Betaaltrends en nuttige tips om betalingen te gebruiken die je verkoop stimuleren, waar je ook bent.

Lees meer

We biepen onze weg naar een cashloze maatschappij

Vroeger was cash koning, maar tegenwoordig gebruiken mensen het minder vaak. Dus wat gaat er gebeuren met contant geld?

Lees meer

Hoe betaalt de Belg het liefst?

%

Mobiel

Mobiele betalingen zijn ontzettend snel populair geworden. 68% van de smartphonegebruikers geeft aan minstens één bank- of betaalapp te hebben gedownload.

%

Bancontact

85% van de personen die de Payconiq by
Bancontact-app downloaden, gebruikt die actief om betalingen te doen.
Voor andere bankapps stijgt dat cijfer zelfs tot 89%.

%

Contactloos

38% van alle terminaltransacties gebeuren contactloos. Een forse stijging wegens corona. Contactloze betalingen zijn extra veilig en hygiënisch omdat de klant de kaart en pincode niet hoeft in te geven.

En hoe zit het met de veiligheid?

Is elektronisch betalen wel veilig? Dan zeggen wij: absoluut! Denk maar eens aan de keren dat je wat wisselgeld verkeerd teruggegeven hebt. Of aan het feit dat je nu elke avond nog heel wat cash geld naar de bank draagt en daarbij het risico loopt om overvallen te worden. Hoe minder fouten je maakt, hoe meer jouw administratie klopt. En hoe minder cash geld je in omloop hebt, hoe veiliger je bent in je eigen zaak.

Hoe veilig is betalen via een betaalterminal?

Steeds meer winkels en horecazaken hebben een betaalterminal. Die staat dan ook garant voor veilig betalen. Wij geven je hier mee waarom.

Lees meer

Betalen zonder aanraken: hoe werkt contactloos betalen?

Sinds de coronacrisis zijn contactloze betalingen de norm geworden in veel handelszaken. Maar hoe werkt contactloos betalen eigenlijk? En wat zijn jouw opties?

Lees meer

Wat zijn onzichtbare betalingen en welke impact hebben ze?

Onzichtbare betalingen worden automatisch uitgevoerd op de achtergrond zonder enige tussenkomst van de klant. Ontdek welke impact dit kan hebben op bedrijven.

Lees meer

Nieuwe zaak starten?

Ben je een startende ondernemer? Dan moet je heel wat zaken afvinken voordat je effectief kan beginnen. Een betaaloplossing die volledig past bij jouw zaak én bij jouw klanten is daar één van. Lees dus gerust even verder, want we hebben massa’s tips en advies voor jou.

Betalingen aanvaarden: waar moet je op letten?

Er komt heel wat kijken bij het kiezen van een betaaloplossing. Zo moet je een betaalterminal kiezen en beslissen of je die huurt of koopt. En wat dan met je transacties en de service?

Lees er alles over

Een fysieke zaak starten? Dit zijn je betaalmogelijkheden

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw klanten op hun favoriete manier kunnen betalen. Maar wat is die manier? En wat is het meest interessant voor jou als ondernemer?

Welke betaalopties zijn essentieel voor horecazaken?

Wie een horecazaak uitbaat, moet rekening houden met de indeling van zijn zaak. Heb je een terras? Heb je een bar? Het zijn allemaal locaties waar de klant moet kunnen afrekenen. En dan heb je een flexibele betaaloplossing nodig.

 

Bakkerij A&B investeerde in een betaalterminal op vraag van de klanten

 

Bakkerij A&B

“In onze bakkerij gaat het vaak om kleine bedragen, maar dat weerhoudt de mensen er niet van om hun bankkaart boven te halen.” Anke en Bart van Bakkerij A&B kozen voor een betaalterminal zodat hun klanten kunnen betalen op de manier die zij willen.

 

Ontdek snel de ideale betaaloplossing voor jouw onderneming

Is een mobiele betaalterminal de ideale oplossing voor jou? Of past een vaste betaaloplossing beter bij jou?  Met onze composer stel je in een paar klikken jouw ideale betaaloplossing samen. Zonder moeilijke vragen of lastige cijfers. Wij helpen je snel en makkelijk op weg.

 

   Keuze tussen huren of kopen
   Mobiel of vaste betaalterminal
   Alles-in-één betaalpakket

Waarom contactloos betalen niet meer weg te denken is?

Contactloos betalen is dankzij COVID-19 stevig in opmars. Dit zijn alvast enkele redenen waarom contactloos betalen ook in jouw zaak niet mag ontbreken.

Lees meer

Betaalterminals vergelijken: welke soorten zijn er?

Er bestaan veel soorten betaalterminals om te vergelijken. Van vaste en mobiele terminals tot kassagekoppelde varianten. Hoe bepaal je welke het best bij jouw zaak past?

Lees meer

Wat is de voordeligste betaaloplossing voor mijn zaak?

Kies je voor een betaalpakket met transactiekosten inbegrepen of niet? Ontdek hier welke betaaloplossing het best bij jouw zaak past.

Lees meer

Ontdek de best passende betaaloplossing voor jouw zaak

 

Key visuals Get paid horeca

Welke manieren zijn er om veilig en snel geld te ontvangen?

Je kan ervoor kiezen om via de traditionele weg elektronische betalingen te aanvaarden: met een bankkaart en pincode. Maar de meest moderne – en steeds populairdere – manieren zijn contactloos en mobiel betalen.

Contactloze betalingen kunnen gebeuren door de bankkaart of smartphone boven de betaalterminal te houden met behulp van de NFC-technologie. Daarnaast kan jouw klant ook met zijn smartphone betalen door een QR-code te scannen op jouw terminal.

Welke aanbieders zijn er?

Als je op zoek bent naar een betaaloplossing, kom je heel wat bedrijven tegen die je kunnen helpen: Atos Worldline, CCV, … Kiezen is sowieso moeilijk. Maar kies je voor CCV? Dan kies je voor een one-stop-shop op het gebied van elektronische betalingen. Wij zorgen voor een betaaloplossing op maat van jouw zaak, ongeacht de betaalmethode(n) die je aanvaardt. Wij regelen het graag voor jou! Bovendien bieden we je de nodige ondersteuning zodat jij je volledig kan focussen op wat er echt toe doet: jouw zaak.

Betaalexpert

Wij geloven dat een persoonlijke aanpak de beste manier is om jou als handelaar te verzekeren van de beste betaaloplossing op maat van je zaak. Onze betaalexperts zijn opgeleid om jou hierin te ondersteunen en begeleiden.

Persoonlijk advies

Wij komen graag persoonlijk bij je langs

Aanspreekpunt voor al jouw vragen, nu én in de toekomst

Betaalterminals vergelijken

Er bestaan heel wat betaalterminals die je in jouw zaak kan integreren. De juiste terminal kiezen, is dan ook volledig gebaseerd op jouw behoeften én op die van jouw klanten. Heb je een vast afrekenpunt in je zaak of niet? Moet de betaalterminal gekoppeld worden met jouw kassasysteem? Het zijn cruciale vragen waarvan de antwoorden je tot de juiste keuze leiden.

Wat zijn de voordelen/verschillen van de verschillende types betaalterminals?

Elk type toestel heeft zo zijn voordelen. Zo geeft een mobiele terminal jou de vrijheid om af te rekenen waar en wanneer je maar wilt. Een tweedelige vaste betaalterminal zorgt ervoor dat zowel jij als jouw klant een eigen module hebben, wat zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Kortom: voor elk wat wils.

Bekijk alvast onze types toestellen of ontdek onmiddellijk aan de hand van enkele vragen welk toestel het best bij jou past met behulp van onze betaalconfigurator.

 

Welke keuzes moet ik maken?

Wie kiest voor elektronisch betalen, moet rekening houden met heel wat zaken. Koop of huur je een betaalterminal? Welke betaalmethoden bied je aan én hoeveel zullen die transacties je kosten? Het zijn allemaal vragen die we in onze betaalgids beantwoorden.

 

Download de betaalgids

Wat is de juiste oplossing voor mij?

Ontdek welke betaaloplossing het best past bij jouw zaak en noden. Zo bepaal je dankzij onze betaalconfigurator snel welke betaalterminal of welk betaalpakket het meest voordelig is.

beantwoord kort een
aantal vragen

advies op maat van jouw sector

onmiddellijk resultaat

Wat is het verschil tussen betaalterminals en transacties?

Wil je starten met het aanvaarden van elektronische betalingen? Dan moet je rekening houden met drie zaken:

De betaalterminal

Een betaalterminal is de hardware die het mogelijk maakt om elektronische betalingen te ontvangen. Dit wordt vaak het 'Bancontact-bakje' genoemd.

De transacties

Naast een terminal heb je ook nog een transactieovereenkomst nodig om transacties te kunnen ontvangen.

De service

Een serviceovereenkomst is dan weer nodig om je ervan te verzekeren dat jouw betaalterminal steeds up-to-date is qua veiligheid en software. Ook in geval van panne of defect staan onze technische experts voor je klaar.

Hoewel deze drie elementen nodig zijn om elektronische betalingen te aanvaarden in jouw zaak, heb je als handelaar nog heel wat mogelijkheden.  Zo kan je jouw terminal kopen of huren met daarbij een transactiekost per transactie. Daarnaast kan je ook kiezen voor een all-in-pakket, waarbij je een maandelijks bedrag betaalt voor jouw betaalterminal, transacties en service.

Geen idee wat in jouw situatie het voordeligst is? Bekijk dan zeker onze betaalconfigurator.

 

Key visuals Get paid horeca

Hoe kan ik inspelen op de vraag van mijn klanten?

Vrijwel iedereen wil vlot kunnen betalen. Hoe minder het gedoe met wisselgeld, hoe minder tijdverlies. Verzorg jij al het betaalcomfort van je klanten?

Lees meer

Kan ik mijn smartphone als betaalterminal inzetten?

Dat is zeker mogelijk met de volledig gratis CCV Tap & Go-app. Ontdek hier alle voordelen voor jouw zaak!

Lees meer

Wat doen ondernemers in gelijkaardige branches?

Iedere onderneming is anders en vraagt dus om een specifieke betaaloplossing. Bij CCV begeleiden we al heel wat ondernemers naar de perfecte betaaloplossing op maat van hun zaak.

Horeca

Brasserie De Molen 

"Klanten kiezen nu zelf waar en hoe zij betalen dankzij de mobiele terminal: aan de tafel, bar of op het terras."
- Karin -

Onze Horeca-oplossingen

Beauty & Wellness

Kapsalon Knip Art

"Een toonbankterminal via vaste internetverbinding bleek de ideale oplossing voor mijn kapsalon."

- Marlies - 

Onze Beauty-oplossingen

Foodretail

Bakkerij A&B

"Meer en meer klanten willen ook voor kleine bedragen met de kaart kunnen betalen."

- Anke -

Onze Foodretail-oplossingen

Fashion

Kledingwinkel Shopaholic

"Voor ons was het belangrijk dat de betaalterminal goed werkt, maar er ook mooi uitziet!"

- Mimi -

Onze Fashion-oplossingen

Kopen of huren: welke oplossing past het best bij mijn zaak?

Je hebt beslist welke betaalterminal je in jouw zaak wilt. Maar de belangrijkste beslissing is er één van financiële aard en kan een flinke impact op jouw financiële situatie hebben: koop of huur je een toestel? Enkel jij kan die keuze maken. Wij vertellen je meer over de voor- en nadelen van beide opties.

Prijs vergelijken

Als ondernemer moet je heel wat financiële beslissingen nemen. En als je een betaaloplossing nodig hebt in jouw zaak, is dat al helemaal zo. Koop of huur je er één? Moet je rekening houden met een abonnementskost of betaal je per transactie? En wat met service? Heel wat vragen dus die we met plezier voor jou beantwoorden.

betaaldworden-beauty1-vierkant

Wanneer kies ik een mobiele of vaste terminal?

Een vast afrekenpunt of toch liever betalen waar en wanneer je wil?

 

betaaldworden-horeca3-vierkant

Eén betaalpakket of alles apart?

Kies je voor een betaalterminal, transacties en service in één pakket of alles apart?

Technische vragen

Naast de vragen over het type betaalterminal, betaalmethoden en service zijn er vaak nog belangrijke vragen die je jezelf niet mag vergeten te stellen. Moet jouw betaalterminal bijvoorbeeld aan jouw kassa gekoppeld zijn? Of moet je een internetverbinding voorzien?

Moet mijn zaak uitgerust zijn met specifieke voorzieningen om een betaalterminal te kunnen gebruiken?

Wij zorgen er samen met jou voor dat je zonder problemen elektronische betalingen kan aanvaarden ongeacht de uitrusting van jouw zaak. Toch kunnen bepaalde elementen zoals een internetverbinding ervoor zorgen dat jij meer keuzemogelijkheden hebt in type betaalterminals.

 

3. Wat kan CCV voor jou betekenen?

3.1. Samen gaan we voor de best passende betaaloplossing voor jouw zaak!

De knoop is doorgehakt: binnenkort kunnen jouw klanten elektronisch betalen in jouw zaak. Je koos voor CCV als partner. Laat ons dus samen even kijken welke betaaloplossing je het best kiest. We doen dit op basis van drie vragen, namelijk:

  1. Kies je voor een vaste, mobiele of kassagekoppelde betaalterminal?
  2. Koop of huur je jouw betaalterminal?
  3. Welke betaalmethoden wil je aanvaarden?

3.2. Meest gestelde vragen

Als (potentiële) klant heb je misschien heel wat vragen.

We bundelden de meest gestelde vragen in een handig overzicht.
Op die manier hopen we al heel wat van jouw vragen te beantwoorden.

Is dat niet zo? Contacteer ons!

3.3. Lokale ondersteuning

Bij CCV geniet je van op en top Belgische én lokale ondersteuning. Zo adviseren onze betaalexperts je niet alleen telefonisch, maar komen ze ook ter plaatse. Hetzelfde geldt voor onze technici, die je in jouw zaak komen helpen bij panne of problemen.

3.4. Onze klanten

Al meer dan 30.000 ondernemers gebruiken onze offline en/of online betaaloplossingen. We laten hen graag vertellen over hun ervaringen en waarom ze voor CCV gekozen hebben.

Horeca

Restaurant FAIM 

"We zijn geëvolueerd van telefonische bestellingen met een bijhorend Excel-bestand naar online bestellingen via de webshop."
- Thomas -

Onze Horeca-oplossingen

Beauty & Wellness

Kell.si.belle

"CCV Tap & Go is voor mij ideaal aangezien klanten vaak geen of te weinig cash bij zich hebben en ik geen grote investering moest maken."

- Kelsy - 

Onze Beauty-oplossingen

Foodretail

The Chickenman

"Vroeger stonden we nogal pessimistisch tegenover het elektronisch betalen, maar we hebben heel snel gemerkt dat we daardoor eigenlijk meer omzet draaien. "

- Stijn -

Onze Foodretail-oplossingen

Fashion

Kledingwinkel b'Elle

"We kozen voor een ruim aanbod aan betaalmogelijkheden omdat ik een product vaak niet koop als ik niet kan betalen op de manier waarop ik dat wil."

- Stephanie -

Onze Fashion-oplossingen