Wat zijn de voordelen van elektronisch betalen voor jouw klant?

1. Minder obstakels 

Snellere, veiligere en moeiteloze elektronische betalingen zorgen voor minder frictie tijdens het aankoopproces.

De klant wordt niet afgeschrikt door lange wachtrijen of beperkt door de hoeveelheid geld die hij op zak heeft. Het betaalproces is voor de klant geen potentieel obstakel, maar een doeltreffende manier om precies te krijgen wat hij wil.

2. Veilig

Consumenten hoeven geen contant geld bij te hebben. Dat vermindert de impact van diefstal of verlies, omdat ze hun kaarten of mobiele portemonnee onmiddellijk kunnen blokkeren. .

Voordelen van contactloze betaling voor de klant!

Sneller en makkelijker

Uit een onderzoek van Barclaycard blijkt dat ‘tap & go’ contactloze betalingen gemiddeld 7 seconden sneller zijn dan betaalkaarten met chip & pincode, en 15 seconden sneller dan contante betalingen. Dat is dus een groot pluspunt voor je klanten.

Een betere ervaring

Als het afrekenproces sneller en vlotter verloopt, kun je meer tijd besteden aan het verbeteren van de bezoekerservaring en dat levert uiteindelijk meer tevreden klanten op.

Hygiënisch

Door de COVID-19-pandemie heeft contactloos betalen om nog een andere reden extra aandacht gekregen: de volksgezondheid. Bij contactloze betalingen hoeft de consument immers geen pincode in te voeren of fysiek geld uit te wisselen. Zo wordt het contact met mensen en oppervlakken beperkt.