Chat with us, powered by LiveChat

De floppydisk, ken je die nog?

Als je er nu eentje aan een kind zou geven, zou die niet weten wat ermee aan te vangen. Maar toen de floppydisk destijds op de markt kwam en nog tientallen jaren daarna was dit een cruciaal technologisch snufje.

En weet je wat het ergste is? De eerste floppydisk had een opslagcapaciteit van 1,2 MB. Een liedje is gemiddeld zo’n 3,5 MB groot. Die smartphone in je zak, die heeft ettelijke gigabytes aan opslagcapaciteit.  Sla je zelfs nog muziek op of stel je je playlist gewoon samen met je favoriete streamingdienst?

Video_Comp-with-logo-02

Onze toestellen zijn niet meer weg te denken uit ons leven: we shoppen, we communiceren en we consumeren ermee. We kunnen ons leven grotendeels beheren met een piepkleine computer die in de palm van onze hand past – en dat geldt ook voor jouw bedrijf.

De technologie evolueert snel, overweldigend snel zelfs. Eind jaren 60 zetten we voet op de maan, maar toch hadden we nog altijd drie floppydisks nodig om één liedje op te slaan.

Op technologisch vlak is enkele jaren een heel leven en handelaars moeten mee gaan met de digitale wereld of dreigen achterop te raken.
Elk jaar komen experts met nieuwe trends die je moet volgen, maar welke zijn nu echt belangrijk en welke zullen de floppydisk achternagaan? CCV helpt je graag!

Ontvang ons gratis trend report!