Chat with us, powered by LiveChat
terminal contactloos

Contactloos betalen

Contactloos betalen is veilig, gemakkelijk en snel

Als ondernemer ken je het gemak van elektronisch betalen. Maar betalen kan tegenwoordig nog eenvoudiger en sneller door middel van contactloos betalen. Steeds meer Belgen betalen snel en gemakkelijk door hun betaalkaart of mobiele telefoon kort tegen de betaalterminal te houden.

Contactloos

Wat is contactloos betalen?

Contactloos betalen is een vorm van elektronisch betalen waarbij je klant de betaalkaart of een mobiele telefoon kort boven de betaalterminal houdt om te betalen. In de betaalkaart of de mobiele telefoon van je klant zit een NFC-chip (Near Field Communication). Deze chip maakt contact met de betaalterminal waardoor je klant de kaart niet meer in de terminal hoeft te steken.

Een contactloze betaling voer je als ondernemer exact hetzelfde uit als een gewone betaling. Nadat je de betaling tot stand hebt gebracht houdt je klant de kaart of mobiele telefoon boven het scherm van de betaalterminal en de betaling is voltooid. Zo gemakkelijk is een contactloze betaling!

Pincode ja of nee?

Jouw klanten kunnen bedragen tot en met € 25,- afrekenen zonder een pincode in te toetsen. Bij bedragen boven de € 25,- is een pincode nodig. Per schijf van€ 50,-  moet je opnieuw je pincode ingeven. Contactloos betalen is snel en makkelijk voor het betalen van kleine bedragen. Omdat de betalingen sneller zijn, worden de wachtrijen bij je kassa korter.

 

Geen extra kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan een contactloze betaling. Ook de transactiekosten zijn voor jou als ondernemer exact hetzelfde als die van een gewone elektronische betaling.

Veilig betalen

Contactloos betalen is uiteraard veilig. De veiligheid van de betaling hangt niet af van de manier waarop je klant de kaart in een betaalterminal stopt of bij een terminal houdt. De afhandeling van de betaling vindt op dezelfde veilige wijze plaats als gewone betalingen.

Ook met je smartphone

Naast je betaalkaart kan je ook contactloos betalen met je mobiele telefoon.

Kan ik al contactloos betalen?

De betaalmiddelen waarmee je contactloos kunt betalen kan je  herkennen aan het contactloos logo. Dit logo kan te zien zijn op jouw betaalkaart of op de betaalterminal.

Alle betaalterminals van CCV zijn geschikt om contactloze betalingen te ontvangen

Mobiel betalen met Payconiq

via een QR-code op je smartphone

Met Payconiq kan jouw klant via zijn smartphone in jouw winkel betalen. Hij hoeft enkel de QR-code op jouw betaalterminal te scannen. Dat is snel, hygiënisch en eenvoudig!

  • Extra betaalmogelijkheid voor je klant, en dus nóg klantvriendelijker.
  • Geen abonnementskosten, betaal enkel voor wat je verbruikt (jouw huidig tarief).
  • 100% zeker van je transactie. Je ziet meteen of die geslaagd is op het scherm van je terminal.
Ontdek Payconiq op jouw betaalterminal

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

We sturen slechts 1 nieuwsbrief per maand

Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.
Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.