Geniet van een verhoogde investeringsaftrek

Investeren kan opbrengen, dat weet ook je maar al te goed. Wie vandaag investeert in beveiligingsmateriaal dat de circulatie van cash geld reduceert, bijvoorbeeld een betaalterminal, kan genieten van een verhoogde investeringsaftrek. Toelichting door Finance Coördinator bij CCV Belgium: Matthijs Hutsebaut.

Wat is de investeringsaftrek ook alweer?

“Kort samengevat komt dat neer op een bepaald percentage van de aanschafwaarde van de investeringen dat in mindering kan gebracht worden van de belastbare winst. Voor alle duidelijkheid: die verhoging is dus goed nieuws voor handelaars.”

Waarom werd die verhoogd?

“Omdat de overheid kmo’s wil stimuleren om te investeren in onder andere elektronische betalingssystemen, besloten ze over te gaan tot een verhoogde investeringsaftrek, meer bepaald 13,5 procent. Wel opletten: de regelgeving geldt alleen bij een aankoop, dus verhuur en dergelijke vallen hier buiten.”

Voor welke producten geldt het?

“De verhoogde investeringsaftrek gaat op voor aankopen die zijn gedaan in 2015 en later. Alle betaaloplossingen van CCV die kunnen worden aangekocht, komen in aanmerking.”

Welke rol speelt CCV hierin?

CCV moet bevestigen dat de aangeschafte producten aan de voorwaarden voldoen. Dit gebeurt met een attest dat wij automatisch uitreiken na de installatie van jouw aangekochte betaalterminal.