Horeca betaalterminals

Heropstarten van je betaalterminal

Een vlotte start dankzij deze tips!

Misschien heb je jouw zaak (noodgedwongen) moeten sluiten door de coronacrisis. Best vervelend, zoveel is zeker. We hopen oprecht dat het virus je niet tot in je persoonlijke omgeving heeft geraakt. Maar laten we vooral niet bij de pakken blijven zitten! CCV denkt ook in deze uitzonderlijke tijden met je mee. We willen immers dat je bij de heropstart van je zaak meteen een cruciale activiteit kan uitvoeren, namelijk vlot en veilig betalingen ontvangen.

Praktische tips voor een vlotte heropstart van jouw terminal

Jouw betaalterminal kende een lange periode van inactiviteit. Daarom geven wij jou graag een aantal praktische tips mee voor een vlotte heropstart.

1. Mobiele terminal

Je beschikt over een mobiele betaalterminal die lange tijd inactief is geweest. Jouw toestel kan dus in ‘winterslaap’ gegaan zijn. Het kan tot 48u duren vooraleer de batterij en bijgevolg de terminal opnieuw gebruiksklaar is. Daarom raden wij je aan om de terminal al enkele dagen voor de heropening van jouw zaak aan de lader te koppelen.

 

Bedenking
Is het wel goed dat mijn terminal dagenlang oplaadt?  Dat is geen probleem, het type batterij dat gebruikt wordt voor onze mobiele terminals ondervindt hier geen problemen van! We raden zelfs aan, indien je je daartoe in de gelegenheid bevindt, de terminal blijvend aan de lader te houden.

1. Vaste terminal

Je beschikt over een vaste betaalterminal?
Hier raden we aan om deze enkele dagen voor de opening opnieuw op de stroom aan te sluiten.

Is de terminal enkele weken lang aangesloten gebleven zonder gebruikt te worden? Trek de voeding/stekker gedurende 10 seconden uit het stopcontact en sluit deze daarna opnieuw aan. De terminal zal dan heropstarten en de nodige updates uitvoeren. Daarna is je toestel weer helemaal klaar om gebruikt te worden.

 

Doe de ultieme test

Heb je bovenstaande handelingen uitgevoerd en denk je dat de terminal er klaar voor is? Voer dan even een testtransactie uit. Slaagt deze, dan is jouw terminal er helemaal klaar voor!

De testtransactie slaagt niet! Wat nu?

Check 1

Heeft mijn terminal nog verbinding met het internet? Zo niet, controleer jouw interne internetverbinding.

Check 2

Werkt de testtransactie nog niet? Geen nood, onze service medewerkers staan voor je klaar. Wacht niet te lang om met ons contact op te nemen, zodat we – indien nodig – tijdig een vervanging voor je kunnen inplannen voor je de deuren opnieuw opent. Zo kan je met een gerust gevoel terug aan de slag.

Je kan ons bereiken via

support@be.ccv.eu

057 570 570

Ma-zat: 8u00 tot 22u00. Zon: 8u30 tot 17u00.

Vlot betalingen ontvangen?

1. Promoot zoveel mogelijk contactloos betalen. CCV heeft samen met de sectorgenoten ervoor gezorgd dat contactloos betalen zonder pincode nu mogelijk is tot €50/transactie en tot €100 voor gecumuleerde bedragen. Je kan contactloos betalen promoten via de door ons ontworpen flyer. Download hem hier.

2. Intussen werd ook de mogelijkheid om met QR te betalen op jouw terminal geactiveerd. Zo kan de klant met zijn smartphone via de Payconiq by Bancontact-App of zijn bankapp een QR code scannen en de eventuele pincode op zijn smartphone intoetsen.

3. Ontsmet jouw terminal regelmatig. Gebruik hiervoor een vochtig doekje. Let op met vloeistoffen, deze kunnen interne schade aan de terminal veroorzaken. CCV heeft hiervoor specifieke hygiënekits ter beschikking in de webshop.

4. Zorg voor voldoende papier voor je terminal. Via onze webshop kan je extra papier bestellen.

Vragen?

Heb je nog vragen over de coronacrisis. Wij bundelden alvast de meest gestelde vragen op onze website: update coronacrisis. Wij wensen je alvast veel succes met de heropstart van je zaak en blijven voor je klaarstaan!

Reinigingsset betaalterminal

Reinigingsset betaalterminal

  • Point summary
  • Point summary
  • Point summary

 9,25

In winkelmand Meer info