Chat with us, powered by LiveChat

Love Local

Waarom kiezen Belgische consumenten voor lokale winkels?

Telkens wanneer een consument bij een kleine, lokale zaak koopt, doet iemand een vreugdedansje.

Zelfstandige lokale handelszaken zoals die van jou zijn het hart van de economie en de ziel van de gemeenschap.

1. De liefde voor lokaal verspreiden

Zij maken van steden echte bestemmingen,  creëren werk en brengen meer diversiteit en persoonlijkheid in het straatbeeld.

Maar jouw lokale handelszaak verrijkt niet enkel de structuur van de gemeenschap. Elke euro besteed in jouw onafhankelijke zaak draagt namelijk drie keer zoveel bij aan de lokale economie dan wanneer die in een keten zou worden uitgegeven. (En bijna 50 keer zoveel dan wanneer die in een online keten zou worden gespendeerd.) Dat is het
multiplicatoreffect.

Kortom, als lokale bedrijven zoals het jouwe het goed doen, dan is dat goed voor iedereen.

En hoewel we weten hoe belangrijk onafhankelijke, lokale handelszaken zijn omwille van tal van redenen, blijft één vraag onbeantwoord:

Waarom houden consumenten nu echt van lokaal winkelen?

Om daar een antwoord op te kunnen geven, heeft CCV nieuw onderzoek* gevoerd naar de belangrijkste trends in consumentengedrag in heel Europa. Het resultaat is Love Local, een rapport dat de klanten van
CCV, de kleinere lokale handelaars zoals jij, helpt om het beste uit hun lokale opportuniteiten te halen.

Bij CCV vinden we lokale winkels erg belangrijk en willen we echt dat jouw zaak floreert. We zijn expert in on- en offline betalingen voor lokale handelszaken in Europa (met meer dan 200.000 handelaars). CCV probeert altijd bij te leren over de redenen waarom mensen, net als wij, graag lokaal winkelen.

Jij wil zelf werken voor je succes en lokale steun krijgen, niet omwille van je grootte, maar wel voor wie je bent en waar je voor staat.
Je bent niet bang voor de concurrentie, want je hebt slimme oplossingen (zoals de toekomstbestendige betaaloplossingen van CCV) ter beschikking die je zullen helpen om jouw lokale handelszaak nog geliefder te maken bij je publiek.

Lees verder om de belangrijkste inzichten uit ons onderzoek te ontdekken en verspreid samen met ons de liefde voor lokaal.

#LoveLocal

2. Hallo België - Hoe jouw consumenten echt winkelen en houden van lokaal

Belgische shoppers houden echt van lokale winkels, maar wel een beetje minder dan in andere Europese landen. Dit is de essentie van wat we hebben ontdekt in het exclusieve consumentenonderzoek van CCV*.

Belgische consumenten winkelen iets minder vaak bij onafhankelijke, fysieke handelszaken en webshops dan hun Europese buren. De kleine verschillen tonen echter aan dat er voor Belgische handelszaken nog ruimte is om de liefde voor lokaal verder te verspreiden.

Waar kopen Belgische consumenten hun producten

Graag meer details? Laten we de verschillende sectoren even bekijken

3. Belgische consumenten - houden van lokale diensten

Je zal het graag horen: Belgische consumenten steunen de lokale dienstverleners.

Van restaurants tot salons, ze houden echt van lokaal (slechts een heel klein percentage minder dan het gemiddelde van de landen waar we onderzoek hebben gevoerd).

Waar hebben Belgische consumenten diensten gekocht

Laten we nu eens kijken welke score Belgische consumenten aan die verschillende diensten geven. We zien dat er een overduidelijke Local Love is voor diensten. Ze houden zelfs veel meer van lokale accommodatie in vergelijking met de andere landen waar onderzoek werd gevoerd.

Lokaal winkelen voor diensten

Dit resultaat toont dat wanneer Belgische klanten de kans krijgen, ze talrijke lokale diensten verkiezen boven ketens, en dat voor elke categorie. Dat is goed nieuws voor lokale ondernemers, die hun bedrijf verder kunnen uitbouwen om aan die vraag te beantwoorden.