Chat with us, powered by LiveChat

4. Waarom Belgische klanten van je houden en hoe je ervoor zorgt dat ze je nog liever zien!

Het is belangrijk om te weten waarom je klanten lokale bedrijven steunen, zodat je nog meer op die bewezen criteria kan inzetten.

Laten we dus even kijken naar onze data.

Belgische consumenten vinden jouw locatie het allerbelangrijkste. De service die je biedt, komt op de tweede plaats.

Wat is belangrijk voor jouw klanten?

love local

Wat zal jouw klanten stimuleren om nog vaker lokaal te kopen? Onze resultaten tonen aan dat je je lokale handel kan verbeteren door te focussen op kortingen, promoties en speciale events voor klanten in je zaak. Je klanten willen ook praktische openingstijden en ze vinden jou en jouw vriendelijk personeel het derde meest belangrijke aspect. Focus dus voortdurend op vriendelijkheid en klanttevredenheid. Dat zal lonen op lange termijn.

Waardoor zouden Belgische klanten nog vaker lokaal willen kopen?

Waarom kopen klanten online bij jou?

Belgische consumenten worden aangetrokken door webshops omwille van de prijs en service. Maar ze zijn ook op zoek naar een uniek productassortiment. Dit zijn de belangrijkste factoren die klanten stimuleren om via je online shop te kopen.

Weet dat je klanten kan stimuleren om je webshop vaker te bezoeken door in te zetten op kortingen en promoties. Dat zijn de belangrijkste factoren voor Belgische klanten, net zoals dat ook het geval is in de andere deelnemende landen. De drie belangrijkste redenen om meer online te shoppen zijn voor de Belgische consumenten dezelfde als die in Nederland, Duitsland en Zwitserland.

Het is echter ook interessant om te weten dat de mogelijkheid om te betalen met hun favoriete betaalmethode de vierde belangrijkste reden was voor Belgische consumenten, meer dan in vergelijking met de andere landen. Zorg er dus voor dat je een aantal betaalmogelijkheden in je webshop kan aanbieden.

Waarom zouden klanten vaker in je lokale webshop bestellen?

5. En tot slot, vergeet niet om contact te houden!

De liefde van je klanten aanwakkeren, is net zoals in elke andere relatie: hoe meer je geeft, hoe meer je wellicht zal krijgen.

Daarom is het zo belangrijk om contact te houden met je klanten op plaatsen waar zij vaak zijn. Tegenwoordig is dat dus vooral online en via sociale media.

Ons onderzoek toont aan dat Belgische consumenten hun lokale winkels volgen op sociale media, meer dan in de andere landen, en dat ze ook de website van de winkel vaker bekijken voor meer informatie. Ze scoren ook hoger op vier van de vijf communicatietypes. Dat toont aan hoe belangrijk het is om je website en sociale profielen up-to-date en interessant te houden.

Samengevat, je kan de liefde voor lokaal stimuleren door contact te houden met je klanten en CCV te blijven volgen. Wij zijn jouw lokale leverancier voor webshops en terminals. Zo blijf jij de concurrentie voor.