Chat with us, powered by LiveChat

6. 5 manieren om nog liever gezien te worden

Er heerst duidelijk een liefde voor lokale bedrijven in Europa, want het (internet)gedrag van consumenten toont duidelijk aan dat ze hun lokale winkels en webshops willen steunen. Hoe kan je je bedrijf nu nog geliefder maken? We geven je graag wat inspiratie!

1. Zet je deuren open voor lokale bijeenkomsten

Aanwezig zijn op sociale media blijkt belangrijk te zijn om contact te houden met je klanten, maar we zien ook dat evenementen goed scoren bij consumenten. De menselijke beleving wordt haast even belangrijk als klantbeleving. De uitgelezen kans om ook andere netwerkmogelijkheden in je bedrijf te introduceren.

Stel je zaak ter beschikking voor lokale groepen of om nieuwe producten voor te stellen. Of sla de handen in elkaar met andere lokale winkels om samen evenementen te organiseren, zoals een groot lokaal straatfeest of een aantal klantenavonden die telkens in een andere winkel plaatsvinden.

Hoe meer je bedrijf inzet op lokaal in elke betekenis van het woord, hoe beter. CCV gelooft sterk in deze samenwerkingen en brengt je graag en volledig vrijblijvend in contact met lokale ondernemers die interesse hebben in dergelijke partnerships.

2. Gebruik technologie om nog dichter bij je klanten te staan

Lokale bedrijven zoals dat van jou kunnen technologie inzetten om concurrentieel te zijn, zonder zware investeringen.

Er zijn tal van gratis tools om je sales en marketing een boost te geven. Gebruik een CRM-systeem om je klantenbestand bij te houden. Met behulp van een e-mailmarketingtool kan je dan weer in contact blijven met prospecten en klanten. Zet in op sociale media en plan je berichten op voorhand in dankzij een van de vele tools ontwikkeld voor sociale media. Er zijn ook gratis online, gebruiksvriendelijke tools om leuke en aantrekkelijke ontwerpen te maken voor je marketing en communicatie. En tot slot, gebruik een trackingsysteem om het gedrag van bezoekers op je website te volgen en te analyseren hoe zij reageren op bepaalde soorten content.

3. Geef je klanten betaalmogelijkheden

Tegen 2030 zal drie op de vier mensen een geconnecteerd toestel bezitten. Ons onderzoek toont het belang van meerdere betaalsystemen in jouw zaak aan. Je klanten willen kunnen kiezen en uiteraard ook een vlot en snel transactieproces.

Je hebt op zijn minst een partner nodig om lokale betaalmogelijkheden te kunnen aanbieden, zoals Payconiq in België en Nederland of Postfinance en Twint in Zwitserland. Ontdek de oplossingen van CCV en hoe wij je met onze diensten bij jouw groei kunnen ondersteunen als flexibele betaalpartner.

Bied je klanten een gebruiksvriendelijke geschenkkaart aan, met weinig administratie. Je kan deze gebruiken om kortingen aan te bieden op latere aankopen of gewoon als een geschenk om je trouwe klanten te bedanken. Zo maak je van hen ambassadeurs die de liefde voor lokaal verder zullen verspreiden bij vrienden of familie.

4. Verspreid de liefde met een webshop

We merken in het rapport op dat lokale bedrijven de kleine voorsprong van ketens in bepaalde webshopcategorieën nog kunnen wegwerken. We zien ook dat een groot deel van de consument graag willen dat hun lokale winkel ook online aanwezig is, zodat ze kunnen winkelen wanneer ze maar willen.

Zowel denken aan offline als online aanwezigheid is dus duidelijk vanzelfsprekend! Het is goed om te weten dat je zelfs eenvoudig je webshop kan opstarten dankzij de gebruiksvriendelijke webshopoplossing van CCV.

CCV Shop is een alles-in-één-oplossing met een maandabonnement. Beheer je volledige catalogus en integreer je voorraadbeheer en accounts. In de webshop kan je ook leverings- en ophaalmogelijkheden integreren (wat vaak als een van de belangrijkste criteria is voor klanten om lokaal te winkelen).

5.Beloon trouwe klanten met een getrouwheidsprogramma

Echt verbonden blijven met je klanten zowel online als in je fysieke winkel zal je helpen om je zaak verder uit te bouwen. Uit ons onderzoek blijkt dat een getrouwheidsprogramma een belangrijke reden kan zijn voor klanten om bij hun lokale webshop te winkelen. We merken ook op dat klanten up-to-date willen blijven over aanbiedingen en promoties.

Begin alvast door je klanten te vragen om in te tekenen op een mailinglijst, zodat je hen exclusieve aanbiedingen voor klanten kan mailen. Door een webshop te creëren, zal je een waardevolle database van klanten opbouwen die, afhankelijk van waar ze wonen, misschien ook wel bij jou in de winkel zullen willen winkelen. Promoot je online winkel dus bij bestaande klanten van je fysieke winkel en omgekeerd. De ideale kruisbestuiving!

Beloon trouwe klanten die jouw content en de liefde voor lokaal delen op sociale media zoals Instagram en Facebook.

En tot slot, laat iedereen weten dat jij lokaal bent. Vertel je lokaal verhaal op sociale media, vier hoe lokaal jij bent door zichtbare publiciteit, schreeuw het van de daken en al snel zullen je klanten even veel van lokaal houden als jij (en wij bij CCV).

7. Alles draait om de relatie

CCV begon meer dan zestig jaar geleden als een lokaal bedrijf en ondersteunt onafhankelijke, lokale bedrijven nog steeds even gepassioneerd als toen.

Voor jouw lokale bedrijf is er dan misschien wel veel veranderd de voorbije jaren, zoals de invloed en populariteit van e-commerce en sociale media, toch blijft een ding onveranderd: de nood aan een echte ‘lokale’ partner om je te ondersteunen op je ondernemerspad.

CCV begrijpt voor welke uitdagingen jij staat om klanten aan te trekken en je bedrijf te doen groeien. Daarom hebben wij een portfolio van flexibele oplossingen, van betalingen tot webshops, ontwikkeld om jou te helpen. Het draait allemaal om de relatie.

Ons rapport toont aan dat wanneer klanten de keuze hebben, de meerderheid zal kiezen voor lokaal. Daarnaast kunnen we ook vaststellen dat lokale bedrijven zoals dat van jou nu de opportuniteit hebben om hun online bereik uit te breiden en dichter bij hun klanten te staan door middel van webshops.

We horen graag van je!

Een succesvolle lokale zaak uitbouwen brengt heel wat voordelen met zich mee voor de lokale economie en gemeenschap. Zoals we al van bij het begin zeggen: onafhankelijk winkels zoals die van jou zijn het kloppende hart en ziel van onze steden en gemeenten.

Neem contact op met 0800 22 789 of sales@be.ccv.eu en ontdek hoe CCV jou kan helpen om je lokale bedrijf te doen groeien en te versterken, dankzij de perfecte betaaloplossing, en het gebruiksvriendelijk webshopplatform.