De smartphone

als alles-in-één betaalterminal

We hadden het eerder al over mobiele betalingen voor klanten. Maar wat écht interessant is voor handelaars, is dat hun smartphone een alles-in-één betaalterminal kan worden.

In 2019 zullen gewone toestellen, zoals smartphones en tablets, integraal deel gaan uitmaken van het betaalproces. Deze smartphoneterminals kunnen betalingen verwerken via QR-codes, betaalkaarten, contactloze betalingen of portefeuille/app-betalingen vanaf de smartphone van de klant.

De altijd-en-overal-economie

Door je smartphone of toestel als betaalterminal te gebruiken, kan elke onderneming nu een hardware-to-softwareaanpak hanteren. Budget speelt geen rol.

Handelaars kunnen een toestel centraliseren zodat dit alle taken in het ecosysteem op zich neemt en je kan het zo in de winkel kopen, dus dat is de perfecte oplossing voor een beginnend bedrijf.

Het feit dat je een gewone smartphone kan omvormen tot een betaalterminal, zonder bijkomende hardware, is een enorme troef voor retailers en de trend is niet meer te stoppen nu ook grote bedrijven als MasterCard en Visa proefprojecten lanceren om Android-smartphones te gebruiken voor contactloze betalingen.

Dit is uiteraard heel handig voor kleinere winkels en pop-ups die hun winkel kunnen inrichten en inpakken als dat nodig is en dat wordt nu nog makkelijker, gezien de omvang van de smartphoneterminals.

Het nieuwe handelsecosysteem

Een reeks van cirkels met de verschillende trends (data, smartphones, compliance, risk management, kiosken, cashless) die elkaar overlappen met de klant in het midden. Daaronder staat een balk met 'cybersecurity' erop, want goede beveiliging ondersteunt alles, terwijl pijlen vanuit de cirkels naar 'data' wijzen. P14. Venn diagram - een illustratie van het nieuwe ecosysteem van de handelaars

Trend Report entrepreneur infographic

2019 zal kant-en-klare apparaten

zoals smartphones en tablets zien als een integraal onderdeel van de betaalketen.