Betaalterminal schoonmaken met eigen middelen

Het schoonhouden van de apparatuur is belangrijk voor het (dagelijkse) gebruik en hygiëne, vooral nu met het coronavirus. Om je terminal zo goed mogelijk schoon te houden, vind je hieronder een paar praktische tips.

 

Tip 1: Moedig het contactloos betalen aan, want zo beperk je het contact tussen je klant en de betaalterminal! Communiceer erover richting je klanten.

 

Tip 2: Zet een desinfecterende handgel naast je betaalterminal zodat klanten hun handen voor en/of na het gebruik kunnen reinigen.

 

Tip 3: Houd de betaalterminal schoon door IPA-spray (Isopropanol)* op een droog papieren doekje te spuiten en vervolgens te wrijven op je terminal. Niet keihard wrijven, want dan schuurt zelfs het papieren doekje.

Let op: maak geen gebruik van een té nat (schoonmaak)doekje, want hierdoor beschadig je de terminal. Gebruik dus een droog doekje met een spray of een paar druppels Isopropanol*. Spuit nooit vloeistof, zoals ontsmettings-/desinfectiemiddel, direct op je betaalterminal! Gebruik geen bleekmiddel, waterstofperoxide, verdunner, trichloorethyleen of op keton-gebaseerde oplosmiddelen. Deze middelen kunnen de terminalbeschadigen.

 

Tip 4: Laat je betaalterminal gebruiken met latex handschoenen.

 

* = IPA-spray (Isopropanol) is een alcohol die voor reiniging en ontsmetting kan worden gebruikt. IPA-spray is te koop bij diverse bedrijven, zoals doe-het-zelf-zaken, (online) electronica- en witgoedwinkels.

Oops! We could not locate your form.