Hoe herstart ik mijn betaalterminal nadat hij een tijd heeft uitgestaan?

Wellicht is jouw betaalterminal enkele weken inactief geweest. Het kan zijn dat deze daarom in een soort ‘winterslaap’ is gevallen. Het is belangrijk dat je, voordat je zaak weer opengaat, je terminal van tevoren opnieuw opstart.

 

– Mobiele betaalterminal
Het kan soms tot 48 uur duren voordat de batterij en terminal weer volledig opgeladen en gebruiksklaar zijn. We raden je aan om je mobiele terminal enkele dagen voor de heropening van jouw zaak aan de oplader of in het dockingstation te zetten. Als je automaat in de tussentijd niet uit is geweest, zet hem dan even uit (rode toets ingedrukt houden). Je zet de terminal erna weer aan door de groene toets ingedrukt te houden tot hij oplicht.

– Vaste betaalterminal
Ook bij een vaste (bekabelde) terminal is het van belang deze enkele dagen van tevoren al aan te sluiten aan het stroom. Heb je de terminal niet van de stroom afgehaald de afgelopen weken? Herstart je betaalterminal dan door de stekker en de internetkabel gedurende 10 seconden uit je terminal te halen en deze opnieuw aan te sluiten.

 

Om te testen of alles weer werkt, voer je een transactie van één cent uit. Slaagt deze, dan is jouw betaalterminal weer helemaal klaar voor gebruik! Is de transactie mislukt? Controleer dan of je wel internet op locatie hebt. Mocht je nog vragen of ondersteuning nodig hebben, dan kun je ons contacteren. Onze collega’s helpen je graag verder.