Les 1
De ALLEEN U-strategie

CCV creëerde het ALLEEN U-concept om onze klanten eenvoudig en doeltreffend de basis te laten leggen voor een succesvolle klantervaringsstrategie. Zodra die goed zit, zul je altijd succes boeken bij je doelpubliek.

Wat zal je leren?

  • Hoe persona's te creëren
  • Bepaal je WAAROM
  • Test je WAAROM

Met deze 7 stappen werk je een eigen ALLEEN U-strategie uit:

page-1-par-1

Stap 1 - Ken je klant

Ken je klant: ga na waar de klanten wel en niet van houden, hoe groot hun besteedbaar inkomen is en hoe ze hun vrije tijd doorbrengen. Bijvoorbeeld: klantpersona Nieuwsgierig Aagje is avontuurlijk en probeert graag nieuwe dingen uit. Onze specifieke festivalmake-uplijn is dan ook precies wat ze wil voor deze zomer. Hoe beter je hun leven begrijpt, hoe makkelijker het als merk is om meerwaarde te bieden. Download je gratis template hier en volg de instructies om de 2-3 belangrijkste persona's te bepalen!

 

 

 

Stap 2 - Bepaal je WAAROM

Creëer vervolgens voor elk van de persona's een WAAROM-zin geschreven vanuit hun standpunt. Deze zin legt uit waarom jouw dienst of product voldoet aan de wensen van je persona of een bepaald probleem oplost.  Download hier de GRATIS WAAROM-template.

Misschien is je persona een moeder met een drukke agenda die geen tijd vindt voor een schoonheidsbehandeling. Als je dan gratis kinderopvang biedt, kan je WAAROM er als volgt uitzien:

WAAROM? “Zodat ik kan genieten van een ontspannende massage en een hand- en voetverzorging zonder me zorgen te moeten maken om mijn zoontje.”

Ga op die manier te werk voor al je persona's en maak een indeling op basis van de specifieke diensten en producten die aansluiten bij elke persona.

Untitled-2
page-1-par-3

Stap 3 - ALLEEN U-strategie

Creëer één zin die zegt waarom ALLEEN JIJ de klanten kunt geven wat ze nodig hebben. Bijvoorbeeld:

  1. [Naam invoegen van je bedrijf] is de enige spa in Brussel die uitsluitend veganistische wellnesservaringen biedt.
  2. [Naam invoegen van je bedrijf] biedt als enige koffiebekers voor onderweg die ontworpen en lokaal geproduceerd zijn in Antwerpen.
  3. [Naam invoegen van je bedrijf] is het enige koffiehuis in België dat biokoffie schenkt én een hondenspeelruimte heeft.

Stel jezelf de vraag:

  1. Spreekt de zin aan?
  2. Past de zin ook bij je merk?
  3. Lokt de zin meteen jouw klantpersona's? Bekijk de bovenstaande voorbeelden. Zoals je weet, moeten ze hun nichepubliek aanspreken. Koffieliefhebbers zijn daarom geen hondenliefhebbers (vreemd, nietwaar?), dus deze niche zou weleens verspilde moeite kunnen zijn. Met een duidelijke klantpersona kan je bij elke marketinginspanning de aandacht van potentiële klanten trekken!

 

Blijf evolueren: concurrenten zullen uiteindelijk (en vaak snel) hun achterstand goedmaken. Zorg er dus voor dat de ALLEEN U-boodschap evolueert na verloop van tijd. Leg een terugkerende afspraak vast in jouw agenda om de boodschap halfjaarlijks te evalueren.

Stap 4 - Implementeer

Werk samen met je  team om uw nieuwe strategie centraal te plaatsen in jouw marketinginspanningen. Jouw posts op sociale media, uw brochures en alle content die de klanten te zien krijgen, benadrukken hoe uniek en waardevol jouw klantervaring is als jouw ALLEEN U-boodschap telkens heel duidelijk overkomt.

FR_Acapture Terms and Conditions v3.6 incl. POS-services 20180410

Nu is het jouw beurt

Dat is alles voor vandaag!

Door even tijd te nemen om deze stappen uit te voeren krijg je ook een duidelijk beeld van je huidige klantervaringsstrategie.

Deze oefening vormt de basis van de cursus en we zullen erop terugkomen. Dat was het voor vandaag – morgen tonen we hoe je je klantentraject kunt uittekenen!

Ontdekken hoe jouw bedrijf kan groeien?

Verwerf nieuwe ideëen met onze gratis groeicalculator.

Doe de test