Les 4:
Klantencase van Sans Soleil Spa

De geslaagde klantervaringsstrategie

Sans Soleil is de onderneming van Sabrina Schiettecatte. Dit bijzondere wellnesscentrum heeft zijn reputatie voornamelijk te danken aan de buitengewone klantenservice. Sabrina zei 15 jaar geleden haar baan bij een tankstation vaarwel om haar droom waar te maken en in Oudenaarde een volledig nieuw wellnessbedrijf op te richten. Vandaag heeft ze vijf werknemers en een bijzonder goed presterend merk. Sabrina was zo vriendelijk om ons te woord te staan en te vertellen hoe retailers succes kunnen boeken door de verwachtingen van de klant te overtreffen.

De tips van Sans Soleil voor jouw klantervaringsstrategie

Sabrina benadrukt dat passie en empathie voor de klant cruciale elementen zijn. Zelfs wanneer je lange uren draait, is het essentieel dat je gemotiveerd blijft om de behoeften en wensen van de klant te begrijpen en hen op alle mogelijke manieren te helpen.

‘Kom langs en geniet van de rust die je verdient’ is de kernboodschap van Sans Soleil.

Is dat niet wat iedereen wil horen? Probeer zelf een gelijkaardige boodschap te creëren die je klanten vertelt hoe jouw merk hun leven zal verbeteren, omdat ze dat verdienen.

Sans Soleil is vandaag een volwaardig schoonheidsinstituut met spa, zonnebanken, gelaatsverzorging, massage, nagelverzorging, make-up en voetverzorging. Sabrina: “Ons aanbod is inderdaad vrij groot en daar zijn we ook trots op! We willen dat iedereen hier terechtkan voor een wellnesservaring die aansluit bij zijn specifieke behoeften.”

adult-agreement-beard-541522-1-e1539844757543-990x661

Tip 1:

Facebook-posts die de verkoop stimuleren

Laten we de volgende post van Sans Soleil op Facebook even analyseren om te zien hoe sociale media – wanneer ze goed worden gebruikt – bedrijven kunnen helpen een positieve klantervaring te bieden:

“Last minute …

Door annulatie is de sauna deze avond vrij ... van 18 tot 20.30 uur.

2 uur sauna voor 2 personen voor € 100,00.

Een magisch moment met hapjes en gekoelde cava voor € 149,00.

Bent u geïnteresseerd?”

 

Laten we hier even op ingaan.

Welke mogelijkheden bieden ze hun volgers met deze post?

-        Wees spontaan en geniet van een luxueuze avond.

-        Geniet samen met een partner of vriendin.

-        Maak gebruik van een speciale lastminuteaanbieding.

-        Ga er helemaal voor en kies voor de upgrade met hapjes en bubbels.

 

De klant dergelijke deals aanbieden zorgt er natuurlijk ook voor dat ze zelf het maximum kunnen halen uit hun faciliteiten!

Tip 2:

Groepservaringen in de retail

Sans Soleil is zich ook bewust van de groepspakkettentrend en biedt speciale ervaringen aan voor elk type relatie.

Een nieuw en bijzonder populair concept dat Sabrina heeft geïntroduceerd is het kinderfeestpakket. Hierbij kunnen de deelnemers in de ontspanningsruimte genieten van behandelingen als massages, minimanicures en gelaatsverzorgingen. Achteraf doet Sabrina's team een extra inspanning met taart, roomijs, snacks of wat de groep ook verkiest. “Soms vragen de mama's ons om samen met hun kinderen te poseren voor de foto. En dat doen we natuurlijk graag!” Sabrina lacht, maar het is een ideale manier om de echte mensen te tonen achter haar merk.

Sans Soleil begrijpt hoe belangrijk het is om klanten samen te brengen. Ervaringsgerichte retail is een enorme trend en daar is ook een goede reden voor. Er is namelijk een verschuiving bezig van het traditionele model met functies en voordelen naar een benadering die volledig focust op het optimaliseren van de klantervaring.

Je klanten dergelijke nieuwe ervaringen bieden kan een enorm verschil maken. Plots valt de concurrentie weg omdat jij alleen die exclusieve dienst aanbiedt.

Misschien denk je dat het nauwelijks mogelijk is in je retailbranche. Maar kledingzaken kunnen klanten bijvoorbeeld kortingscodes geven van 10% voor familie en vrienden.

Doe-het-zelfwinkels kunnen infodagen organiseren voor koppels die hun legplank in de keuken willen repareren. De kans is groot dat ze de aangeraden materialen en gereedschappen aankopen en bovendien weten ze waar ze nuttig advies kunnen krijgen. Creatief uitgedachte groepservaringen zorgen voor een sterke merkpersoonlijkheid die vertrouwen schept en de klantentrouw bevordert.

alan-caishan-cU53ZFBr3lk-unsplash
Sans_soleil_spa

Tip 3:

Een niche in jouw niche

Sabrina kiest voor een gedurfde benadering, die sterk verschilt van wat gangbaar is in de schoonheidssector. Ze gaat in tegen de perfectiecultuur van de media en helpt mensen gelukkig te zijn met zichzelf. Sans Soleil probeert  klanten niet aan een schoonheidsideaal te laten voldoen, maar toont hun hoe schoonheid echt vanbinnen zit.

‘Gelukkige meisjes zijn het mooist’ is een zienswijze die duidelijk aanslaat bij hun klanten op sociale media. Zo'n verfrissende boodschap is perfect om als merk het verschil te maken. Succes gegarandeerd!

 

Dus, daar heb je het!

We willen Sabrina van harte bedanken om haar knowhow en expertise inzake klantervaring met ons te delen. Innovatieve merken zoals Sans Soleil kunnen inspiratie geven om ook jouw klanten op nieuwe manieren te benaderen.

Next

Check morgen zeker je e-mail. We bundelen immers alles wat je geleerd hebt in een stappenplan om de klantervaring voor je merk te optimaliseren.

Ontdekken hoe jouw bedrijf kan groeien?

Verwerf nieuwe ideëen met onze gratis groeicalculator.

Doe de test