De voordelen van een eigen cadeaukaart

Een cadeaukaart is voor veel mensen een aantrekkelijk alternatief om te geven. Ze vinden een cadeaukaart leuker dan ‘gewoon geld’. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de ontvanger de mogelijkheid krijgt om zelf wat uit te zoeken. En laten we vooral de belangrijkste reden niet vergeten… een cadeaukaart is bijzonder handig als je even niet weet wat je zal kopen.

Ook voor ondernemers in de retail, horeca en dienstverlening is een eigen cadeaukaart een aantrekkelijke manier om meer omzet en gasten te trekken.

De bestedingen verdubbelen
Uit diverse onderzoeken blijkt dat ontvangers meer besteden dan het bedrag op de cadeaukaart; gemiddeld zelfs het dubbele. Ze hebben immers al de bon gekregen en zijn dus eerder geneigd om extra te besteden. Wat ook meespeelt is dat de ontvanger van de cadeaubon de waarde volledig wil opmaken. Je krijgt immers geen geld terug. Dit zorgt er ook voor dat er meer besteed wordt in jouw zaak.

Een fraaie cadeauverpakking helpt
Als je een cadeau geeft dan wil je dat het er leuk uitziet. Dat geldt natuurlijk ook voor een eigen cadeaukaart. Dit is dan ook de reden dat 60% van de kopers liever een fysieke cadeaukaart geeft dan een online code. Besteed als ondernemer dus ook aandacht aan de verpakking. Natuurlijk kost dat wat, maar vergeet niet dat er ook veel inkomsten voor jou tegenover staan. Een cadeaukaart in luxe verpakking kun je voor ongeveer €1,60 euro kopen.

Een cadeaubon levert omzet op
Een eigen cadeaubon of cadeaukaart een mooi visitekaartje van je bedrijf. Het zorgt er ook voor dat er traffic naar je zaak komt die er anders niet had geweest. En zoals gezegd besteden deze mensen meer dan de waarde van de kaart.

Goed voor je cash-flow
Er zijn meer voordelen van een cadeaukaart. Cadeaukaarten zijn namelijk een boost voor je cashflow. Je ontvangt immers direct geld zonder dat er een productlevering tegenover staat. En hoewel het je daar niet om te doen zal zijn… de praktijk leert dat ca. 5% van de cadeaukaarten niet wordt ingewisseld. Dit zijn dus directe inkomsten voor jou, waarmee je de cadeauverpakking, de cadeaukaart en het registratiesysteem makkelijk kunt betalen.

Een cadeaukaart levert je geld op
Stel je verkoopt in twee jaar 500 cadeaukaarten met een waarde van €25,-. Dat is totaal € 12.500,-. Na twee jaar vervalt de waarde van de eerste cadeaukaarten (dat is de minimale periode) en levert je dat €625,- op. Dat geldt ook voor het daaropvolgende jaar. Je hebt dan €1.250,- ontvangen en € 800,- uitgegeven. Als er nog kosten voor het abonnement zijn dan kun je die voor nagenoeg drie jaar betalen uit deze opbrengst. En dan wordt de extra omzet die je maakt per cadeaukaart niet eens meegerekend! Bekijk het aanbod voor een eigen cadeaukaart.

Online inwisselen
Heb je ook een webshop, dan kan het aantrekkelijk zijn om de cadeaubon ook online te accepteren of te verkopen. Bedenk je wel dat online-cadeaukaarten niet enorm gewild zijn en dat van het online inwisselen ook minder gebruik wordt gemaakt. Uiteraard kan CCV je voorzien van een online inwissel mogelijkheid. En ook op de nieuwste betaalterminals kun je de cadeaukaart accepteren. Neem voor meer informatie gerust contact op