Gemeente Brunssum verstrekt gratis Cadeaukaart

Gratis cadeaukaart

In december 2020 besloot de gemeenteraad van Brunssum om alle huishoudens een gratis Cadeaukaart te schenken. De cadeaukaart diende als ondersteuning voor de lokale economie die door de Coronacrisis hard geraakt werd. De cadeaukaart werd ter beschikking gesteld aan alle 14 duizend Brunssumse huishoudens en had een waarde van 25 euro.

Lockdown

Na het opheffen van de lockdown-maatregelen konden inwoners vanaf juni 2021 hun kaart gebruiken. En dat werd massaal gedaan. De kaart wordt sindsdien veel gebruikt in winkels, horeca, recreatie en andere bedrijven.  Alle inwoners ontvingen een brief met tevens een overzicht van de bijna 70 Brunssumse ondernemers die bij de Cadeaukaart zijn aangesloten en waar de kaart besteed kan worden. Dit overzicht is ook te vinden op www.onsbrunssum.nl/cadeaukaart. Inmiddels is zo’n 60% uitgegeven. Het tegoed is twee jaar geldig, tot juni 2023.

Goodwill en resultaat

Met de ruim €350.000,-  die de gemeente ter beschikking stelde heeft zij veel goodwill gekweekt bij zowel de ondernemers als de bedrijven. Per ondernemer komt er door deze actie immers €5.000,- omzet binnen. Door de inzet van de cadeaubon gaat de gemeente ook bewust met het publieke geld om. Het zorgt er namelijk voor dat alleen de lokale economie profiteert. Het tegoed dat na 2 jaar niet is besteed vervalt weer terug aan de gemeente.

Bekijk het lokale cadeaukaart of loyaliteitsysteem van CCV of neem contact op.