Mantelzorg cadeaukaart levert Gennep € 35.000 op

Na een afwezigheid van twee jaar organiseerde de gemeente Gennep op 18 november weer een Mantelzorgmarkt. Op de gezellige indoormarkt konden 30 lokale ondernemers hun producten en diensten aanbieden aan 350 mantelzorgers. De gemeente heeft deze mantelzorgers beloond met een mantelzorg compliment van maar liefst €100,-. Dit bedrag is beschikbaar gesteld in de vorm van een nieuwe lokaal te besteden cadeaukaart.

Stimuleren lokale economie

Bij de BIZ-vereniging Gennep leefde al langer de wens om lokale ondernemers van het mantelzorgcompliment te laten profiteren. Marc Noy van BIZ-Gennep: “Het geld verdwijnt nu niet naar andere algemene uitgaven, maar komt rechtstreeks te goede aan onze lokale ondernemers. Zo maken we het cirkeltje rond. De mantelzorgers doen op deze manier niet alleen goed werk voor hun naasten, maar voor de hele gemeenschap”. Omgerekend is op deze dag voor €35.000,- in de lokale economie terecht gekomen. Centrummanager Ron Vierboom beaamt dit. “Vanuit de BIZ-vereniging hebben we CCV gevraagd om de cadeaukaart voor ons mogelijk te maken. Voor veel ondernemers is CCV een bekende partij. We hebben voor hen gekozen vanwege de betrouwbaarheid en het gemak voor ondernemers.”

Bredere inzetbaarheid

De Gennepse cadeaukaart is een gemeenschappelijke cadeaukaart voor alle bezoekers en inwoners van Gennep. De kaart kan bij vrijwel alle ondernemers die lid zijn van BIZ-vereniging Gennep Centrum worden ingeleverd. Daarmee profiteren niet alleen de mantelzorgers van de cadeaukaart, maar kunnen ook de inwoners een steentje bijdragen aan de lokale economie.