Meer steden actief met een Corona cadeaubon

“De welkom-terug cadeaubon werkt goed”, vertelt zaakvoerder Jos Baets van slaapstudio Dodo enthousiast in Truiensnieuws. “Om winkels er weer bovenop te helpen, is het belangrijk dat er lokaal gekocht wordt.” Sint-Truiden en Dendermonde lanceerden recent hun Corona cadeaubon. De inwoners krijgen via de bon van het stadsbestuur een fikse korting op hun aankopen. De korting van de “Welkom-terug bon” helpt in Sint-Truiden echt om inwoners meer te laten besteden. Op duurdere aankopen loopt de korting al snel op tot meer dan € 100, maar ook op kleinere aankopen scheelt het flink. 

In Dendermonde is een zelfde beeld zichtbaar. Consumenten kunnen tot € 250 aan Corona bonnen kopen. Meer dan €15.000 van deze bonnen kwam binnen 2 weken terecht bij de ondernemers. “Een mooie boost bij de opstart. Het stadsbestuur verdient een groot compliment in de voortvarendheid waarmee dit is opgepakt”, aldus Jasper Hansen, project manager bij CCV.

Hoe werkt een Corona cadeaubon 

Jasper Hansen is nauw betrokken bij de implementatie van de Corona cadeaubonnen. “We zien dat veel steden op zoek zijn naar een middel dat de lokale economie echt een impuls geeft. Het loyaliteits en cadeaubon systeem van CCV is hiervoor zeer geschikt. Veel steden kiezen voor een aanpak waarbij ze een QR code toesturen naar alle huishoudens in de stad. Aan de QR code koppelen we een vast bedrag of een percentage. Handelaars scannen de QR code met de CCV Connect app. Daarmee weet de stad welke bedrag ze aan de lokale handelaar kan vergoeden.” 

“Ook de Print@home functie wordt steeds vaker ingezet. De inwoner koopt dan met een kortingscode een bon via de webwinkel van de stad. De webwinkel zetten we in korte tijd op. Met de verkregen kortingscode kan de consument dan 24/7 bonnen aankopen. Ons loyalty en cadeaubon systeem zorgt ervoor dat deze direct te gebruiken is.” CCV stelt vast dat steden die met de webwinkel werken meer bonnen verkopen en ook sneller geld in de economie stoppen. 

Steden op zoek naar een goed systeem voor een Corona cadeaubon 

Er zijn veel mogelijkheden om de lokale handelaars te steunen. Steden staan hiervoor in nauw contact met de handelaars. 

“Sommige steden kiezen ervoor om de horeca extra te stimuleren. Zij willen een bon voor de retail en ook de horeca extra stimuleren. Ons cadeaubon systeem kan ook groepen ondernemers aanmaken waar bijvoorbeeld een hogere korting te verkrijgen is, of waar een extra QR code ingewisseld kan worden. Er zijn zelfs steden die de verkregen korting binnen de retail alleen inwisselbaar willen laten zijn in de horeca en andersom.” Jasper vervolgt: “Wat we ook veel zien is dat steden er vanuit hun sociale verantwoordelijkheid voor kiezen om voor gezinnen iets extra’s te doen. Per huishouden wordt aan de hand van het aantal kinderen het bedrag bepaald. In ons systeem koppelen we daaraan de QR code. De mogelijkheden voor een eigen invulling door de stad zijn zeer groot.”

Bekijk ook het overzicht van de Coronabon initieven.