Spaarsysteem gemeente Nieuwpoort brengt 10 miljoen in lokale economie

10 % meer koopkracht via spaarsysteem

Voor de zomer deed de stad Nieuwpoort een belangrijke aankondiging. In een video werd het economisch herstelplan aangekondigd. Het is een plan waarmee het stadsbestuur via een digitale spaarkaart maar liefst 10 miljoen extra omzet voor de lokale ondernemers gaat genereren. Het zal daarnaast ook voor 10% meer koopkracht zorgen voor iedereen die gaat shoppen en genieten in Nieuwpoort. Op 14 september is de start. Voor de opzet en uitvoering van het plan wordt het spaarsysteem van CCV gebruikt.

Unieke kruisbestuiving: winkelsector helpt horeca en andersom

Door middel van kruisbestuiving versterkt de winkelsector, de horeca sector (restaurants, cafés, lunchrooms, take-away)  en andersom. Bij de deelnemende ondernemers kan de consument een spaarkaart bekomen waarop punten gespaard kunnen worden. Diezelfde kaart kan eveneens als betaalmiddel worden gebruikt. Het gebruiksvriendelijke spaarsysteem van CCV zorgt door een eenvoudige wisselwerking tussen de sectoren. De Stad betaalt via het spaarsysteem de ingewisselde punten aan de deelnemende handelaar en financieert op die manier de extra koopkracht voor de consument.

Ook voor de kleine portemonnee

Het Nieuwpoorts stadsbestuur hecht er veel belang aan dat alle ondernemers, inwoners, bezoekers en tweede verblijvers kunnen profiteren. Daarom kan al vanaf een klein bedrag gespaard worden.  Per euro die besteed wordt bij een deelnemende ondernemer krijgt de consument 1 punt op de spaarkaart. Eén punt heeft een waarde van 0,10 euro. De punten gespaard bij de horeca ondernemers kunnen uitgegeven worden bij de winkelsector en vise versa. Vanaf 10 punten kan het gespaarde bedrag van 1,00 euro besteed worden. Het spaar / loyalty systeem zorgt voor een eerlijke verdeling van de gelden. Iedere kaarthouder kan tot een maximum van 100 euro aan punten sparen. Zo zorgt Nieuwpoort ervoor dat het vooropgestelde budget van 1 miljoen euro ook bij mensen met een kleinere portemonnee terecht komt.

Een voorbeeld: De klant koopt voor 100 euro kledij bij een deelnemende handelaar en spaart zo 100 punten. Die 100 punten kan hij bijvoorbeeld gebruiken voor een heerlijke lunch bij een andere deelnemende ondernemer. De klant krijgt dan 10 euro korting.

Online informatie-avond 

De stad Nieuwpoort en CCV hebben in een online informatie sessie toegelicht hoe het spaarsysteem werkt. Veel ondernemers zijn enthousiast over de eenvoud: “Aan een laptop, smartphone of tablet heb je genoeg, hoe simpel is dat”.  Iedereen kijkt uit naar de start op 14 september. Er hebben zich inmiddels 185 ondernemers aangemeld.