Stiens kiest voor eigen lokale cadeaukaart

De CCV Connect familie is recent weer uitgebreid. Stiens, dat onderdeel is van de Gemeente Leeuwarden, heeft begin februari haar nieuwe cadeaukaart gelanceerd als eerste gemeente in Friesland. De nieuwe cadeaukaart is onderdeel van het concept ‘Verrassend Veel Stiens’, een initiatief van de lokale Ondernemersvereniging Leeuwarderadeel (OVL). “Bewoners in de wijde regio waarderen het brede aanbod van winkels, horeca en dienstverleners in Stiens. Met de nieuwe cadeaukaart hebben ze nu een mooie extra mogelijkheid om hun ondernemers te steunen,” aldus Hendrik van der Meer, bestuurslid van OVL en voorzitter van de stichting achter de kaart. Naar aanleiding van de lancering van de nieuwe Cadeaukaart Stiens hebben we Hendrik een aantal vragen voorgelegd. Veel leesplezier!

Wat is de aanleiding geweest om te starten met een lokale cadeaukaart?

We zijn als ondernemersvereniging continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze leden (lokale ondernemers) te ondersteunen. Vanuit zowel de consument, bedrijven in de regio als onze leden kwam tijdens de Coronapandemie de vraag of we iets konden doen om de omzet lokaal te houden. Naast verschillende tijdelijke acties hebben we de mogelijkheden onderzocht voor een eigen cadeaukaart. Het is een prachtige kans om er met elkaar voor te zorgen dat consumenten meer uitgeven in de eigen regio. Inwoners uit de regio en omgeving willen lokale ondernemers graag steunen. Met de Cadeaukaart Stiens kunnen zij iets bijdragen. We proberen met onze eigen cadeaukaart een alternatief te bieden voor de cadeaukaarten van de grote landelijke spelers en zo te voorkomen dat de omzet wegvloeit uit ons dorp.

Hoe zijn jullie bij CCV terecht gekomen?

We hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en verschillende systemen naast elkaar gelegd. Het gemak van dit systeem, zowel voor de gebruiker als voor ons als stichting, gaf uiteindelijk de doorslag.

Wat hebben jullie gedaan om de nieuwe cadeaukaart bekend te maken bij de ondernemers?

De bekendmaking van de Cadeaukaart Stiens hebben we in verschillende fases gedaan. Allereerst de werving middels een eigen ontwikkelde informatiefolder, welke we allereerst per mail en post hebben verstuurd. Vervolgens zijn we persoonlijk bij de ondernemers langsgegaan.

Bij de lancering heeft iedere deelnemende ondernemer een promotiekit ontvangen om de cadeaukaart, en daarmee de inleverpunten en uitgiftepunten, direct goed zichtbaar te maken. Die kit bestond uit raamposters, stoepbord posters, raamsticker en een baliedisplay met informatiefolders. Daarnaast hebben we in de lokale kranten een persbericht en een advertentie geplaatst evenals de lancering van een lokale sociale media advertentiecampagne.

Hoe is het ontvangen door de ondernemers, hoe hebben ze hierop gereageerd?

We krijgen veel leuke reacties van zowel ondernemers als inwoners. Een prachtige aanvulling op ons ‘Verrassend Veel Stiens’ concept.

Hoe hebben jullie het hele traject met CCV ervaren (denk aan opstart, support, kaartbestelling, etc.)?

Het traject met CCV is zeer soepel verlopen. Er werd snel geschakeld met een ‘eigen’ contactpersoon. Dat werkt heel prettig!

Wat was de reactie van de gemeente? En krijgen jullie ook steun van de lokale overheid?

De gemeente is vanaf het begin betrokken geweest. De presentatie van het projectplan en de uiteindelijke uitvoering daarvan werd zeer goed ontvangen en ondersteund. Tevens heeft de wethouder van de gemeente een rol vervuld bij de uitreiking van het eerste exemplaar. Kortom: de Cadeaukaart Stiens wordt van alle kanten breed gedragen!

 

Meer informatie over de Cadeaukaart Stiens kun je terugvinden op https://stiens.frl/cadeaukaart/.