Ken jij deze 7 horecatrends van 2019 al?

Je kan er niet onderuit. Pure horecaconcepten zoals we ze kennen, verliezen aan populariteit. Wel in opmars? Formules en concepten die inspelen op de klant van vandaag en morgen én tegelijk lekker anders zijn. Maar wat zijn juist al die nieuwigheden? Wij schotelen je alvast 7 horecatrends voor waarmee je je eigen zaak kan klaarstomen. Ontdek welke betaaloplossingen CCV heeft voor horecazaken. 

1. Beware of the non-tails

Sinds eind 2017 is de trend naar een gezonder, fitter en bewuster leven overal merkbaar. Dat zal zich in 2019 ook vertalen naar de drankkaart. Van non-alcoholische cocktails en caipirinha’s tot kruidige frisdranken of een thee bij de maaltijd. Je klanten zullen van hun avond ten volle willen genieten, zonder de kans op een kater achteraf.

Deze trend zal uiteraard veel losmaken bij de horeca-uitbaters. Zij zullen creatief moeten omspringen bij het vinden en serveren van alcoholvrije alternatieven. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos, waardoor unieke creaties ongetwijfeld opgemerkt zullen worden.

2. Terug naar de oorsprong

De eerder vermelde gezondheidstrend uit zich ook in de drang naar transparantie. Zeker millennials, met een leeftijdscategorie van tussen de 20 en 30 jaar, willen een beter bewustzijn over waarmee ze hun lichaam voeden. Zij prefereren no-waste keukens, plantaardig voedsel, beter maar minder vlees (denk maar aan slowfood) en veel minder vet of zout dan eender wie.

Ook zeggen ze volmondig ja tegen vers, lokaal en seizoensgebonden koken. Belangrijk is dus om op je menukaart en online kanalen de ingrediënten, de voedingswaarde en de afkomst van gerechten extra in de verf te plaatsen. En de boodschappen? Tja, die haal je best van een lokale boer of zelfs uit je eigen moestuin!

3. Simpel wordt luxueus

Een simpele hotdog met ketchup van bij het hamburgerkraam? Wacht maar – doorsnee etenswaren zijn niet meer. Wél worden ze verheven tot speciale, luxueuze parels met zoete en andere hartige varianten. Denk maar aan de 13 soorten éclairs van Chez Claire of de haute croques van foodtruck RemorK.

Verwacht wordt dat ook all you can eat-restaurants hun eigen fancy upgrade krijgen, met mooi opgemaakte borden, attente obers en bijzondere smaken. Zeker in de gaten houden dus!

4. Het bord wordt een culinaire reis

Italiaanse pizza of Indische curry? Boring! De internationalisering omvat niet langer clichés alleen. Eindgebruikers mogen zich verwachten aan Maleisische hoogstandjes of de Portugeese smaakcultuur. Alleen al in de Holy Food Market in Gent, vind je tal van atypische wereldkeukens terug. Denk maar aan Marussia, een Russisch-Kazachs standje. Zeg nu zelf, daar had je toch ook nog niet snel aan gedacht?

5. Leve de conceptbars en -restaurants

Een restaurant dient enkel om te eten, een koffiebar enkel om een kop koffie of thee te drinken. Toch? Niet als het van de consumenten van vandaag en morgen afhangt! Met hun drukke agenda zij zijn alsmaar meer op zoek naar plaatsen waarin ze meerdere aspecten kunnen combineren tegelijkertijd. Zoals in Bar Bidon waar je fiets hersteld wordt terwijl je terwijl je een ontbijtje eet.

6. Het interieur mag weer wat vrolijker

Al enkele jaren zie je twee soorten interieuren opduiken: industrieel en vintage. Soms zelfs een combinatie van beiden. De grauwe kleuren uit deze stijlen zijn indirect te danken aan de donkere periodes die we doormaakten tijdens de crisis of de eerste keer geconfronteerd werden met de grootschalige milieuproblematiek.

Intussen is deze periode voorbij en kijken mensen met een optimistische blik naar de toekomst. Innovatie en technologie gaan de wereld redden. Vergeet dus de tijden waarin industriële en vintage looks de klok slaan. Voortaan mag het weer wat vrolijker en diverser in het interieur van je zaak. Van kleurrijke, grafische lijnen of vlakverdelingen tot hightech en minimalisme. Vrijwel alles kan, er is geen overheersende stijl.

7. Mobiel betalen is alsmaar meer ingeburgerd

De snelheid waarmee consumenten betalen ligt enorm hoog. Niet alleen de snelheid van het betalen zelf maar ook de verandering van behoeftes. Inspelend op deze behoeftes kiezen steeds meer ondernemers voor nieuwe betaalmethoden en voorkomen ze lange wachtrijen. Cash op tafel toveren is stilaan niet meer voldoende. Een klant wil de optie die bij hem of haar past. Nu bijna iedereen wel een smartphone op zak heeft, is het dan ook niet onlogisch dat zich dat ook uit in het gemak om mobiel te betalen. Deze manier van betalen of contactloos betalen zijn zowel snel en veilig voor de eindgebruiker, maar ook voor jou als zaakvoerder.

De juiste betaaloplossing voor je restaurant, brasserie of café!

Een horecazaak vereist de nodige flexibiliteit. Klanten willen hun drankje of maaltijd nuttigen aan tafel, op het terras of aan de bar. Om de beste service te bieden, wil je klanten dan ook ter plaatse laten betalen. CCV heeft een ruim aanbod betaaloplossingen voor horecazaken! Twijfel je tussen een mobiele of vaste betaalterminal, of tussen onze koop-en huurformules? Wij geven een woordje uitleg en tonen de betaaloplossingen van CCV voor de horecasector.

 

Bronnen

http://www.tabletmenukaart.nl/restaurant-trends-voor-2019/
https://www.foodinspirationmagazine.com/nl_NL/9501/138177/trends-2019.html
https://www.theforkmanager.com/nl_be/blog/restaurantmarketing-horecatrends-2018/
https://www.missethoreca.nl/restaurant/artikel/2018/10/foodtrends-2019-hotdog-is-hamburger-van-de-toekomst-101311121
https://miseenplace.nl/horeca-trends/
https://www.foodservicealliance.be/nieuws/opvallend-worden-dit-de-ultieme-horecatrends-van-2018
https://www.missethoreca.nl/horeca/artikel/2018/10/horecatrends-2019-wat-is-in-en-wat-is-uit-in-interieur-en-design-101311049?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.145455028.1231109003.1541499030-315900637.1541499030
http://www.mintel.com/global-food-and-drink-trends/