Cycling Vlaanderen schakelt succesvol over naar online betalingen met CCV

Cycling Vlaanderen

Sportfederatie Cycling Vlaanderen doet sinds 2019 een beroep op CCV om haar online betalingen in goede banen te leiden. Succesvol zo blijkt, want sinds de start zijn maar liefst tot 65% online betalingen via hun website geregistreerd. We spraken met Frank Glorieux, CEO van Cycling Vlaanderen over het waarom en de resultaten van deze overstap.

Waarom maakten jullie de overstap naar online betalingen?

Frank: “Toen we onze nieuwe website en bijhorend platform lanceerden, beseften we dat we het ook op administratief gebied efficiënter moesten aanpakken. Op dat moment was het aanvragen van een nieuwe vergunning heel tijdrovend, zowel voor de leden als voor ons. Leden konden hun aanvraag pas vervolledigen nadat ze een mailtje met een code ontvingen, om daarna nog een overschrijving te moeten doen van het te betalen lidgeld. Vervolgens moesten wij de vergunning nog handmatig koppelen aan de binnengekomen overschrijving. Een echte rompslomp!”

Waarom kozen jullie voor CCV als jullie partner voor online betalingen?

Frank: “We hebben vooraf natuurlijk het nodige marktonderzoek gedaan. Daaruit bleek niet alleen dat CCV de meest sluitende oplossing voor onze betaalproblematiek kon bieden maar ook dat jullie de goedkoopste waren. Twee punten die voor ons cruciaal waren. Daarnaast kozen we voor jullie omwille van jullie proactieve aanpak van onze wens om betalingen te digitaliseren, jullie bereikbaarheid en vlotte communicatie. Dat laatste is een grote meerwaarde geweest bij het opstarten van zo’n project. We kunnen tot op vandaag alleen maar tevreden terugblikken op hoe alles verlopen is.”

Claude Bruyneel, Business Development Manager bij CCV: “Het doet me plezier te horen dat jullie niet enkel voor een product kiezen waar een prijs tegenover staat. Maar ook voor CCV en zijn waarden en bedrijfscultuur, waarin klantgerichtheid, bereikbaarheid en meedenken in termen van oplossingen centraal staan. Ook wij zijn zeer tevreden over de fijne samenwerking met Cycling Vlaanderen.”

Komt daarbij dat CCV geen onbekende partij was voor Cycling Vlaanderen.

Frank: “Klopt! Net als veel bedrijven, hebben ook jullie collega’s al eens deelgenomen aan onze evenementen en zich daar eens goed uitgeleefd op de fiets (lacht). We zijn er dan ook van overtuigd dat een wisselwerking tussen het bedrijfsleven en onze federatie alleen maar voor mooie resultaten kan zorgen. Langs de andere kant zorgt het voor een professionalisering van onze federatie.”

Over resultaten gesproken: jullie lanceerden de online betalingen in 2019. Hoe lopen de online betalingen tot nu toe?

Frank: “99% van de leden zijn heel tevreden. Tot op vandaag brachten 37.500 recreatieve fietsers hun lidmaatschap in orde, dat is inclusief familievergunningen. Sinds 1 november 2020 ontvingen we 11.500 betalingen, waarbij we ervan uitgaan dat zo’n 60 à 65% van de betalingen online uitgevoerd is. Wetende dat we van 0% kwamen, is dit een zeer mooi cijfer!”

In welke mate kunnen online betalingen nog meer bijdragen aan jullie organisatie?

Frank: “We willen dankzij online betalingen een nog beter zicht krijgen op onze geldstromen. Je moet weten dat recreatieve en professionele fietsers altijd deelnamegeld moeten betalen bij een evenement of wedstrijd. Dit gebeurt nu nog altijd cash op het moment zelf, en meestal aan verschillende personen van de organisatie. Dat is inefficiënt en onduidelijk. We streven er in de toekomst dus naar dat deelnemers zich online zullen kunnen inschrijven en betalen. Eenvoudig en overzichtelijk voor hen, voor ons en voor onze boekhouder.”

Inschrijvingen Cycling Vlaanderen

 

Meer weten over CCV Online Payments?  Hier vind je alle voordelen en prijsinformatie.