Overzicht van de in-store betaalmethoden

Laat je klanten kiezen uit een brede waaier aan betaalmethoden in je zaak. Zo geef je hen het betaalcomfort om snel, eenvoudig en veilig te betalen. Voordelig voor jou, extra gemakkelijk voor hen. Een blik op de meest courante betaalmethoden.

Cash

De meest traditionele betaalmethode voor je zaak. Hoewel veel Belgen nog steeds contant betalen (denk aan de ouderen), is de populariteit tanende. De meeste mensen hebben amper cash geld op zak en als ze het gebruiken, is dit vooral voor handelszaken met kleine bedragen in omloop. Denk maar aan bakkers, kruidenierszaken of krantenwinkels.

Bancontact

Bancontact is met zijn betaalapp (Payconiq by Bancontact) en betaalkaart de meest gebruikte partij voor het elektronisch betalen in België. Zowel online als offline. Er zijn dan ook meerdere betaalopties beschikbaar:

  • Betalen met debetkaart (al dan niet contactloos)
  • Mobiel betalen via QR-code met je smartphone

De betalingen met Bancontact zijn gegarandeerd en kunnen niet teruggedraaid worden door de klant. Jij ontvangt direct een bevestiging van de status van de betaling waardoor je bestellingen direct kan verwerken.

Maestro

Via Maestro kunnen klanten uit meer dan 100 landen met hun eigen bankkaart betalen. De betaling wordt direct van de rekening van de klant afgeschreven waardoor deze gegarandeerd is. Alle kaarten van Bancontact zijn hier standaard van voorzien.

KBC Mobile

Een variant van Bancontact by Payconiq waarbij je ook via QR-code contactloos kan betalen met je smartphone. Deze vorm van mobiel betalen wordt vooral gebruikt onder particulieren en in webshops, minder voor aankopen bij fysieke handelszaken.

Mobile Device Payments

Betaaldiensten via de smartphone zelf zijn een tweede manier waarop jouw klanten mobiel kunnen betalen. Denk maar aan Google Pay (bij Android) of Apple Pay (voor iPhones). Het principe is hetzelfde als met de gekende betaalapps. Is je betaalterminal uitgerust met NFC? Dan kunnen je klanten dus ook deze betaalmiddelen gebruiken.

Kredietkaart (Mastercard/Visa)

Met Mastercard en Visa kan je betalingen ontvangen van klanten over de hele wereld. Dit is zeker handig als je zaak gelegen is in toeristische gebieden. Voor je klanten is deze betaalmethode bovendien gegeerd om zijn uitgebreide aankoopbescherming en verzekering, al verschilt dit van bank tot bank.

Je kan ervoor kiezen om één van de twee soorten kredietkaarten te aanvaarden, al zijn de meeste betaalterminals uitgerust om beiden aan te nemen. Het principe is immers hetzelfde: klanten kunnen aankopen doen en betalen hier later voor aan het begin of eind van de maand. Jij ontvangt de betaling meteen.

Maaltijd- en/of ecocheques

Naast debet- en kredietkaarten, geven we meeste betaalterminals ook de optie om je klanten met maaltijd- en/of ecocheques te laten betalen. Als handelaar kan je vrij kiezen of je deze betaalmethode aanvaardt of niet. In België zijn er 3 uitgiftemaatschappijen hiervoor: Sodexo, Monizze en Edenred. Ongeacht de maatschappij waarmee je een contract afsluit, zal je een transactiekost betalen per betaling via maaltijd- en ecocheques. Deze kost is verschillend per maatschappij.

 

 

Ziezo, dit zijn de meest gangbare betaalmethoden die je kan aanbieden aan jouw klanten. Op zich hoeft de keuze niet zo moeilijk te zijn. Bij ons heb je alle betaalmethoden onder één dak en kies je vrij welke opties je wilt accepteren. Nu nog een goede betaalterminal kiezen natuurlijk!

Wij begeleiden je graag tot de beste keuze voor je zaak. Vind jouw dichtstbijzijnde betaalexpert of maak hier je eigen simulatie.