CCV Connect spaarpunten systeem

Spaarpunten systeem voor ondernemers

CCV heeft een nieuw spaarpunten systeem ontwikkeld, waarbij ondernemers gezamenlijk of individueel punten geven aan consumenten. Consumenten kunnen de gespaarde punten bij iedere ondernemer inwisselen. Zo gemakkelijk is het spaarsysteem!

 

Hoe zet je een eenvoudig spaarpunten systeem op 

Veel spaarsystemen zijn ingewikkeld omdat ze gekoppeld zijn aan het aankoopbedrag. Terwijl ondernemers ook blij zijn als consumenten kleine aankopen doen. Het gaat immmers om klantentrouw en dat je een aankoop doet.

Bij het spaarpunten systeem van CCV kun je een punt geven per bezoek. De punten die consumenten sparen tellen bij elkaar op en kunnen bij alle lokale ondernemers ingewisseld worden.

Het spaarsysteem in de praktijk

Ondernemers

Stel dat uw lokale ondernemersvereniging  meedoet met 20 ondernemers. Deze ondernemers investeren zelf in een tablet of smartphone. De ondernemersvereniging betaalt voor het digitale spaarsysteem namens de deelnemende ondernemers. Dit kost €10,- per ondernemer per maand. CCV stelt hiervoor de software (+app) ter beschikking en iedere ondernemer krijgt toegang tot een persoonlijk dashboard met de e-mailadressen van de deelnemende klanten in zijn zaak.

Consumenten

Consumenten sparen bij de ondernemers 1 punt per bezoek, per ondernemer, per dag. Dat doen ze door hun (digitale of fysieke) spaarkaart met QR code te scannen.
Een scan is bijvoorbeeld 10 cent waard. Bezoekt een consument 3 winkels, dan heeft deze dus 30 cent gespaard en elke  ondernemer 10 cent in de collectieve spaarpot gestopt.

De spelregels

Ondernemers betalen jaarlijks vooruit voor de software aan de ondernemersvereniging en vervolgens maandelijks voor de uitgegeven spaarpunten.
Over de niet ingewisselde punten maakt u als ondernemersvereniging afspraken met de deelnemers. Ondernemers die verhoudingsgewijs meer punten uitgeven dan inwisselen worden gecompenseerd uit het niet ingewisselde punten saldo en eventueel de provisie. Hiervoor is een jaarrapportage beschikbaar. Deze werkwijze legt u vast in een regelement.

Het inwisselen van spaarpunten

Consumenten moeten gespaarde punten in één jaar in datzelfde jaar opmaken. Iedere consument kan de punten pas na registratie en per 100 punten (10 euro) inwisselen. Dat kan bij iedere ondernemer.

Ondernemers waar wordt ingewisseld krijgen dit geld maandelijks terug uit het algemene spaarsaldo onder aftrek van een provisie die u als collectief zelf vaststelt.

De uitbetaling:  binnen 15 minuten geregeld 

Het uitbetalen van spaarpunten werkt eenvoudig. U maakt met een druk op de knop een digitaal uitbetalingsbestand dat u in uw online banking applicatie kunt importeren. Op die manier worden alle ondernemers snel en gemakkelijk uitbetaald.

Daarnaast krijgt u via de spaarkaart  inzicht in de bestedingen in de winkel(s).

 

Loyaliteit

Koop lokaal!

"Als ondernemersvereniging willen lokaal shoppen extra stimuleren. Met de digitale spaarkaart krijgen we daarnaast meer inzicht in de klanten en kan iedere ondernemer gerichte aanbiedingen doen"

Online demonstratie aanvragen

De voordelen van een  lokaal spaarpunten systeem

Steun lokale handelaars

In deze tijd kunnen lokale ondernemers een steuntje in de rug goed gebruiken. Als stadsbestuur of gemeente kunt u dat voor hen regelen.

Betrokkenheid burgers

Inwoners willen lokale ondernemers steunen.  Velen van hen zijn immers vaste klant. Met een digitale spaarkaart kunnen zij iets bijdragen.

Duurzaam

Een digitaal spaarsysteem is een uitste-kend middel om een winkelgebied duur-zaam te stimuleren.

Alleen een bijdrage bij omzet

Alleen ondernemers die omzet hebben dragen bij aan de punten. Daarmee worden de lasten eerlijk verdeeld.

Dashboard

Iedere ondernemer krijgt een persoonlijk dashboard voor alle statistieken en inzichten in zijn klantenbestand.

Toekomst bestendig

Bij uitbreiding met een (digitale) cadeaukaart is geen extra systeem vereist.

Vrijblijvende online demonstratie

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een demonstratie krijgen?

Laat het ons dan weten!

Neem contact op